Elementary OS Freya Görüntü Sorunu

Başlatan CodErode, 21 Haziran 2015 - 11:56:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Merhaba arkadaşlar;

Yeni laptop almıştım birkaç ay önce. Elementary Freya sürümünü kurmak için usb diske boot ettim. Önce denemek istedim deneme aşamasında da fontlar tam çıkmıyordu. Ardından Install seçeneği ile açtım yine fontlarda sorun vardı. Türkçe seçtiğim için mi diyerek ingilizceyi seçtim yine aynı oldu.

En sonunda belki indirirken sıkıntı olmuştur baştan indirdim ve yukarıdakileri tekrar denedim ve aynı sorunla karşılaştım. Freya sürümünü kurarken böyle sorunla karşılaşan var mı? Ve bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olabilir misiniz? Biraz araştırdım ama böyle sorunla da karşılaşan yok sanırım.

Ekran kartım: Nvidia GT840M

if

@CodErode, sistemi güncellediniz mi? Fontlar tam çıkmıyor derken tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz?

CodErode

Sıfırdan kurulum yapıyorum yükseltme değil.

Font tam çıkmıyor derken mesela, Software Updater başlıklı pencerede başlık S ftwa e U dat r  olarak çıkabiliyor. Ve alttaki dock panelde sorunlar var, simgeler siyah olarak gözüküyor üzerine gelince kendine geliyor bazen.

Detaya inecek olursak mesela bir dosyada sağ click yapıldığı zaman menüler çıkmıyor. Üzerine mouse ile gelince çıkıyor.

if

Sıfırdan kurulum yapınca sistem güncel mi oluyor?

CodErode

Kurulum dahi yapamıyorum, menüler fontlar gözükmüyor?

Sorunuzun cevabına gelince hayır güncel olmuyor. Kurulum yapıldıktan sonra paketler güncellenmiş buglar düzeltilmiş olabilir. Neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Birilerini ezmeyi, ya da kendinizi ön plana çıkarmayı mı düşünüyorsunuz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2015 - 13:45:11

Bu arada Windows üzerinde sanal makine oluşturup açtığımda hiçbir sorun gözükmedi. Kurulum yapmak istiyorum ama neyin ne olduğunu net göremiyorum, nasıl yol izlemeliyim arkadaşlar?

Zebercet

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 12:50:25
Sıfırdan kurulum yapınca sistem güncel mi oluyor?

Sizin sıkıntınız ne bazen anlamıyorum? Burası gönüllü bir topluluk, yardım etmeye mecbur değilsiniz. Üslubunuzu çoğu mesajda bu şekilde görüyorum, bu üslup size yakışıyor mu yakışmıyor mu sizi tanımadığım için bir şey diyemiyorum ama forumdaki kaliteye asla yakışmıyor.

if

Hakikaten yardım etmeye mecbur değilim. Niye ediyorsam...

heartsmagic

Arkadaşlar yapmayın, hani nasıl bu kadar tersten okuyabiliyorsunuz bazı şeyleri anlayamıyorum. Burası sanal bir ortam, defalarca kez söylemişimdir kendi adıma, karşı tarafın yazdığı şeyleri okurken eğer "kesin" belirtiler yoksa mimik kullanmadığı için yanlış anlamış olabileceğinizi, en azından bir kere düşünün. Sonra içinizde şüphe oluştuysa kibarca sorun, karşı taraf cidden sizin hissettiğiniz şeyi yapmışsa eleştirin. Öteki türlü bu şekilde yapılan eleştiriler çok ama çok yanlış oluyor.

Hani başlığa baktım, baktım ne @CodErode ne de @Zebercet'in verdiği tepkiyi neden verdiklerini anlayamadım. Ha şundan dolayı mı? @if, laf çakmak için "Ne yani sistem kurulduğunda güncel mi oluyor, sen ne anlatıyorsun bize!!" mi demek istemiş? Cidden, böyle demek istemiş midir? Yoksa cümle yapısının biraz devrik olması sebebiyle "Acaba sistem kurulduğunda güncel oluyor mu yoksa güncelleme gerekiyor mu" sorusunu mu sormuştur?

Evet, kimse yardım etmeye mecbur değil fakat kimse haksız eleştiri almaya da mahkum değil. @if'in binlerce iletisi mevcut forumda, sizler de üye olarak o iletilere @if'in profili üzerinden bakabiliyorsunuz. Gidin bakın, Allah aşkına niyeti cidden üyeleri ezmek mi?

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.