[Çözüldü] Ubuntu Sürümü

Başlatan cinargulsen, 18 Haziran 2015 - 18:46:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 21:59:34
Bu durumda var veya yok diyemeyiz. Çok büyük ihtimal yazılımsal bir sorun. Amd firmasının Linux tarafına yazılım desteği Nvidia kadar iyi değil. Nvidia da çok iyi sayılmaz tabi. Benim bilgisayarım da İntel+Nvidia var. Nvidia ekran kartını neredeyse hiç kullanmıyorum. Dahili grafik işlemcinin başarımından memnunum. Bu arada ikimizin de dahili grafik işlemcisi aynı :) Intel® HD Graphics 4000

Evet şuan memnunum hatta windows'ta kullandığım AMD den daha verimli diyebilirim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

mendirec

Rica ederim. Tam anlamıyla çözemedik ama bir yere kadar getirebildik. Dediğim gibi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar sizi yönlendirecektir.
Konu çatallanıyor farkındayım ama düşüncelerinizi merak ediyorum. Dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. 6. nesil İntel işlemcileri bekliyorum. Dell, Lenovo ve Asus markalarından biri olacak büyük ihtimalle.
Kullandığınız bilgisayardan memnun musunuz? Önerir misiniz?

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 22:18:49
Rica ederim. Tam anlamıyla çözemedik ama bir yere kadar getirebildik. Dediğim gibi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar sizi yönlendirecektir.
Konu çatallanıyor farkındayım ama düşüncelerinizi merak ediyorum. Dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. 6. nesil İntel işlemcileri bekliyorum. Dell, Lenovo ve Asus markalarından biri olacak büyük ihtimalle.
Kullandığınız bilgisayardan memnun musunuz? Önerir misiniz?

Bende şuan Dell inspiron 3521 ve Lenovo G570 var ikisinde birden ubuntu ve windows sürümlerini denedim, benim tercihimi soracak olursanız şüphesiz Lenovo G570 diyebilirim. Ama Asus hiç kullanmadım sadece kullanan birkaç arkadaşımın fazlası ile memnun olduğunu gördüm.

mendirec

Görüşlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim :)

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 22:28:45
Görüşlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim :)

Rica ederim.

if

@cinargulsen, BIOS güncellemesi yapın önce.

grep AccelMethod /etc/X11/xorg.conf

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 20 Haziran 2015 - 12:35:48
@cinargulsen, BIOS güncellemesi yapın önce.

grep AccelMethod /etc/X11/xorg.conf

Sağolun sayenizde sorunun kaynağını buldum, bios güncellemesi gerekiyor ama Ubuntu'ta bios güncellemesini nasıl yapabilirim. Windows 7 kurarak bios güncelleme denedim ama hata verdi sanıyorum batarya sorunlu olduğu için windows'ta bios güncellemesi yapamıyorum.

if

@cinargulse, UEFI var mı bu makinede? Önyükleme sırasında f12'ye basında BIOS güncellemeye dair bir şey - "Flash BIOS Update" - çıkıyor mu?

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 10:36:48
@cinargulse, UEFI var mı bu makinede? Önyükleme sırasında f12'ye basında BIOS güncellemeye dair bir şey - "Flash BIOS Update" - çıkıyor mu?

UEFI BOOT diye bir seçenek var fakat "Flash BIOS Update" diye birşey yok, bütün seçeneklere baktım göremedim.

if

Bu[1] bağlantıdaki "Upgrading with a FreeDOS USB drive" önerisini deneyebilirsiniz.

[1] https://wiki.ubuntu.com/DellBIOS

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 13:06:49
Bu[1] bağlantıdaki "Upgrading with a FreeDOS USB drive" önerisini deneyebilirsiniz.

[1] https://wiki.ubuntu.com/DellBIOS

O sayfaya baktım ama bende onu anlayacak kapasite nerde be kardeş :) Teşekkürler.

if

2 GB'lık bir parmak belleği FAT32 olarak biçimlendirin be "boot" bayrağını ekleyin.

FreeDOS kalıbını indirin ve açın.

cd ~/İndirilenler
wget http://ftp.chtaube.eu/pub/FreeDOS/bootable-usb/FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2
bunzip2 FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2

Kalıbı usb'ye yazdırın. Önce usb'nin adını öğrenin.

sudo fdisk -l
sudo blkid
mount

Muhtemelen /dev/sdb'dir. Kalıbı yazdırın:

sudo umount /dev/sdb
sudo dd if=FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2 of=/dev/sdb bs=512k
sudo sync

İşlem bittikten sonra usb'yi çıkartıp tekrar takın. BIOS güncellemesini usb'ye kopyalayın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve F12'ye basarak usb'den başlatmayı seçin. Gelecek pencerede fsdos seçin, sonrakinde "4 - Load FreeDOS without drivers." seçin.

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 13:46:13
2 GB'lık bir parmak belleği FAT32 olarak biçimlendirin be "boot" bayrağını ekleyin.

FreeDOS kalıbını indirin ve açın.

cd ~/İndirilenler
wget http://ftp.chtaube.eu/pub/FreeDOS/bootable-usb/FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2
bunzip2 FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2

Kalıbı usb'ye yazdırın. Önce usb'nin adını öğrenin.

sudo fdisk -l
sudo blkid
mount

Muhtemelen /dev/sdb'dir. Kalıbı yazdırın:

sudo umount /dev/sdb
sudo dd if=FreeDOS-1.1-memstick-2-256M.img.bz2 of=/dev/sdb bs=512k
sudo sync

İşlem bittikten sonra usb'yi çıkartıp tekrar takın. BIOS güncellemesini usb'ye kopyalayın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve F12'ye basarak usb'den başlatmayı seçin. Gelecek pencerede fsdos seçin, sonrakinde "4 - Load FreeDOS without drivers." seçin.

Hemen deniyorum.
USB'nin adı /dev/sdb1 herşeyi yazdıklarınız aynen yapıyorum ama burda takılıyor.

cinar@mypc:~$ sudo umount /dev/sdb
umount: /dev/sdb: not mounted
cinar@mypc:~$ sudo umount /dev/sdb1
umount: /dev/sdb1: not mounted
cinar@mypc:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2015 - 15:13:21

resimdeki gibi ekrana kadar geldim sonra ne yapamam gerek bilmiyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

dir yazıp dizindeki dosyaları görüntüleyin. Sanırım indirdiğiniz BIOS güncellemesini çalıştırmanız gerek. BIOS güncellemesi .exe biçiminde değil mi?

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 15:15:53
dir yazıp dizindeki dosyaları görüntüleyin. Sanırım indirdiğiniz BIOS güncellemesini çalıştırmanız gerek. BIOS güncellemesi .exe biçiminde değil mi?

evet 3521A12.exe isimli küçük bir dosya

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2015 - 15:30:59

C:\>3521A12.exe
Test.
C:\>

bu şekilde bir sonuç çıkıyor, Test.

if

@cinargulsen, tekrar Ubuntu'ya dönün. p7zip-full paketini kurun. İndirdiğiniz BIOS güncelleme ikiliğinin bulunduğu dizine uçbirim aracılığıyla girin. Sonra

7z e 3521A12.exe

komutunu verin.

Extracting  Ding.wav
Extracting  isflash.bin
Extracting  platform.ini
Extracting  FlsHook.exe
Extracting  FWUpdLcl.exe
Extracting  InsydeFlash.exe
Extracting  FlsHookDll.dll
Extracting  iscflash.dll
Extracting  xerces-c_2_7.dll
Extracting  iscflash.sys
Extracting  iscflashx64.sys

şeklinde bir çıktı alacaksınız. Bütün bu dosyaları usb'ye atın. Bunnlardan InsydeFlash.exe, FWUpdLcl.exe ve isflash.bin ikiliklerini çalıştırmaya çalışın bakalım.

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 16:19:11
@cinargulsen, tekrar Ubuntu'ya dönün. p7zip-full paketini kurun. İndirdiğiniz BIOS güncelleme ikiliğinin bulunduğu dizine uçbirim aracılığıyla girin. Sonra

7z e 3521A12.exe

komutunu verin.

Extracting  Ding.wav
Extracting  isflash.bin
Extracting  platform.ini
Extracting  FlsHook.exe
Extracting  FWUpdLcl.exe
Extracting  InsydeFlash.exe
Extracting  FlsHookDll.dll
Extracting  iscflash.dll
Extracting  xerces-c_2_7.dll
Extracting  iscflash.sys
Extracting  iscflashx64.sys

şeklinde bir çıktı alacaksınız. Bütün bu dosyaları usb'ye atın. Bunnlardan InsydeFlash.exe, FWUpdLcl.exe ve isflash.bin ikiliklerini çalıştırmaya çalışın bakalım.

diğer yaptığım freedos işlemleri kalacak mı yoksa USB'ye biçimlendirme yapacak mıyım?

if

Diğer işlemler kalacak, biçimlendirme yapmanıza gerek yok. Sadece dosyaları içine atın yeter.

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 17:33:00
Diğer işlemler kalacak, biçimlendirme yapmanıza gerek yok. Sadece dosyaları içine atın yeter.

Attım ama artık Flash Belleği bilgisayar görmüyor, GParted üzerinden baktığımda BİLİNMİYOR olarak görünüyor ve mecburen biçimlendirme yaptırıyor. Biçimlendirme yaptım ama bu defada artık aynı işlemleri yaptığımda flash bellek görülmüyor. Hata resmi bu;

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@cinargulsen, dd ile yazdırınca bu tür sorunlar olabilir. Usb'den başlatında dos ortamına düşemiyor musunuz artık?

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 18:37:25
@cinargulsen, dd ile yazdırınca bu tür sorunlar olabilir. Usb'den başlatında dos ortamına düşemiyor musunuz artık?

hayır usb görmüyor artık.

if

BIOS'la uğraşmadan önce şunu deneyelim:

@heartsmagic'in bu[1] iletisindeki "Eğer fan sorunu devam ederse:" cümlesinden sonraki komutları uygulayın. Ardından

sudo /etc/init.d/i8kmon start
i8kctl

komutlarını verin. Tüm çıktıları buraya geçin ki yanlış giden bir şey olursa göreyim.

Sonra thermald ve tlp kurarız.

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44609.msg518712#msg518712
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dell_Inspiron_3521
http://www.taringa.net/posts/linux/18073964/Optimizacion-de-energia-Dell-Inspirion-5521.html

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 22 Haziran 2015 - 22:07:54
BIOS'la uğraşmadan önce şunu deneyelim:

@heartsmagic'in bu[1] iletisindeki "Eğer fan sorunu devam ederse:" cümlesinden sonraki komutları uygulayın. Ardından

sudo /etc/init.d/i8kmon start
i8kctl

komutlarını verin. Tüm çıktıları buraya geçin ki yanlış giden bir şey olursa göreyim.

Sonra thermald ve tlp kurarız.

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44609.msg518712#msg518712
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dell_Inspiron_3521
http://www.taringa.net/posts/linux/18073964/Optimizacion-de-energia-Dell-Inspirion-5521.html

cinar@mypc:~$ sudo /etc/init.d/i8kmon start
[sudo] password for cinar:
* Starting Dell fan/cpu-temperature monitor i8kmon                         [fail]
cinar@mypc:~$ i8kctl
1.0 A04 GXZV8W1 54 -1 0 -1 0 -1 -1

if

@cinargulsen,

ps aux | grep i8k
lsmod | i8

çıktılarına bakayım.

cinargulsen

Alıntı yapılan: if - 23 Haziran 2015 - 09:36:06
@cinargulsen,

ps aux | grep i8k
lsmod | i8

çıktılarına bakayım.

cinar@mypc:~$ ps aux | grep i8k
root      1032  0.0  0.1  38416  5076 ?        Sl   14:02   0:05 tclsh /usr/bin/i8kmon --daemon --nouserconfig --auto
cinar    14709  0.0  0.0  13116  2148 pts/4    S+   15:45   0:00 grep --color=auto i8k
cinar@mypc:~$ lsmod | i8
i8: komut bulunamadı