[Çözüldü] Ubuntu Sürümü

Başlatan cinargulsen, 18 Haziran 2015 - 18:46:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cinargulsen

Merhaba, Benim Dell inspiron 15 3521 notebook var bunu satın aldığımızda üzerinde ubuntu 12.04 kurulu bir şekilde geldi. Ben buna şuanda ubuntu 14.04 kurdum fakat ciddi anlamda kasıyor neredeyse internette gezinemeyecek derecede acaba ubuntu 12.04 sürüm kurmam mı gerekiyor? Eğer kurmam gerekiyor ise Ubuntu 12.04 ve Ubuntu 14.04 arasında ciddi farklar var mı? Ubuntu 14.04 ile kullandığım tüm uygulamaları Ubuntu 12.04 sürümünde de aynı şekilde kullanabilir miyim? Bilgisayar özellikleri şunlar;

Intel(R) Core(TM) i5-3317U CPU @ 1.70GHz

Cihazın servis tagı ile bilgileri: http://www.dell.com/support/home/tr/tr/trdhs1/product-support/servicetag/GXZV8W1/configuration

Reverser

normal koşullarda kasma olmaması gerekli ama unityden dolayı olabilir. Başka bir masaüstü ortamı kullanmayı denediniz mi ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

cinargulsen

Alıntı yapılan: Reverser - 18 Haziran 2015 - 19:01:27
normal koşullarda kasma olmaması gerekli ama unityden dolayı olabilir. Başka bir masaüstü ortamı kullanmayı denediniz mi ?

denemedim çünkü acemiyim mesela normal yani eski tip gnome kullansam nasıl olur. Yada siz ne kullanmamı önerirsiniz.

Şurada siz bana TDE masaüstü önermiştiniz fakat kuramadım https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47644.msg545957#msg545957

Nirvana4

Ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu?

Reverser

TDE değilde, XFCE ya da MATE olabilir. Tabii ekran kartı sürücüleri sorunsuz ise.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:10:30
Ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu?

Bilmiyorum kurulumu şuanda ek sürücüler bölümü resimdeki gibi görünüyor yada nasıl anlarım kurulu olup olmadığını.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2015 - 19:17:31

Alıntı yapılan: Reverser - 18 Haziran 2015 - 19:13:51
TDE değilde, XFCE ya da MATE olabilir. Tabii ekran kartı sürücüleri sorunsuz ise.

Ekran kartı konusunda bende şüpheliyim zira legend online oyununda aşırı kasma var sürücü bölümü şu şekilde görünüyor

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47859.msg547798#msg547798

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Nirvana4

fglrxinfo
çıktısına bakabilir miyiz

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:20:09
fglrxinfo
çıktısına bakabilir miyiz

cinar@Mypc:~$ fglrxinfo
fglrxinfo: komut bulunamadı
cinar@Mypc:~$

hata veriyor

Nirvana4

fglrx sürücülerini kurmayı deneyelim?

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.BAK

sudo apt-get install linux-headers-generic
sürücüyü kurun
sudo apt-get install fglrx

sudo apt-get install fglrx xvba-va-driver libva-glx1 libva-egl1 vainfo

sudo amdconfig --initial
yeniden başlayın, sonda fglrxinfo komutunu tekrar girin

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:26:52
fglrx sürücülerini kurmayı deneyelim?

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.BAK

sudo apt-get install linux-headers-generic
sürücüyü kurun
sudo apt-get install fglrx

sudo apt-get install fglrx xvba-va-driver libva-glx1 libva-egl1 vainfo

sudo amdconfig --initial
yeniden başlayın, sonda fglrxinfo komutunu tekrar girin

ilk kodda bu hatayı verdi diğerlerine devam edeyim mi?

cinar@Mypc:~$ sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.BAK
[sudo] password for cinar:
cp: `/etc/X11/xorg.conf' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Nirvana4

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:30:17
Devam edin
tamam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2015 - 19:39:32

kurulumlardan sonra fglrxinfo çıktısı bu şekilde

cinar@Mypc:~$ fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 7600M Series
OpenGL version string: 4.4.13374 Compatibility Profile Context 15.20.1013

Nirvana4

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:47:43
Kasma durumu nedir?

aynen devam ediyor ve ek sürücü resmini paylaştığımda ilk seçenek olan X.Org X seçeneğini kullanıyordu şimdi ise 2. seçenek olan Video driver for the AMD seçeneğini kullanıyor, fakat ortaya şöyle bir sorun çıktı bilgisayarı yeniden başlattığımda açılışta UBUNTU logosuna geldiğinde ekranda sanki mürekkep akıntısı olmuş gibi leke ve kaymalar çıktı.

Nirvana4

En son işlemden sonra yeniden başlattınız mı? Kasmamalı artık?

cinargulsen

Alıntı yapılan: ByDreaM - 18 Haziran 2015 - 19:50:26
En son işlemden sonra yeniden başlattınız mı? Kasmamalı artık?

evet hatta 3 defa başlattım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2015 - 22:47:45

bu kurduklarım işe yaramadı nasıl kaldırabilirm? Açılışta ekranda kayma oluyor kurmadan önce öyle bir sorun yoktu.

plazma

Ram ve swap durumu nedir

cinargulsen

Alıntı yapılan: plazma - 18 Haziran 2015 - 23:13:20
Ram ve swap durumu nedir

cihazda RAM 4GB kurulumda swap (takas alanı) 5GB olarak ayarladım ve şuan format atıyorum 1 defa format atıp xubuntu kurarak yeniden kurdum ekran kartı sürücüsünü fakat yine açılışta ekran kayması oldu şuanda xubuntu kuruyorum tekrar.

mendirec

Son durum nedir? Çıktıları alalım lütfen.
dpkg -l | grep fglrx
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 12:24:41
Son durum nedir? Çıktıları alalım lütfen.
dpkg -l | grep fglrx
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

cinar@MyPc:~$ dpkg -l | grep fglrx
ii  fglrx                                       2:15.200-0ubuntu0.3                     amd64        Video driver for the AMD graphics accelerators
ii  fglrx-amdcccle                              2:15.200-0ubuntu0.3                     amd64        Catalyst Control Center for the AMD graphics accelerators
ii  fglrx-core                                  2:15.200-0ubuntu0.3                     amd64        Minimal video driver for the AMD graphics accelerators
ii  xvba-va-driver                              0.7.8-1ubuntu3                          amd64        XvBA-based backend for VA API (AMD fglrx implementation)
cinar@MyPc:~$

son durum aynı değişiklik yok

cinar@MyPc:~$ lspci | egrep "VGA|3D|Display"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series]

cinar@MyPc:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 7600M Series
    GL_ARB_compute_shader, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

cinar@MyPc:~$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 8192 x 8192
LVDS1 connected 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 194mm
   1366x768       60.0*+   40.0 
   1360x768       59.8     60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

mendirec

Amd/Ati'ye ait bir program yüklenmesi lazım. Catalyst Control Center diye. Açılıyor mu? Açılıyorsa kartlar arası geçiş yapabiliyor musun?
lspci -vnn | grep VGA

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 15:30:20
Amd/Ati'ye ait bir program yüklenmesi lazım. Catalyst Control Center diye. Açılıyor mu? Açılıyorsa kartlar arası geçiş yapabiliyor musun?
lspci -vnn | grep VGA

evet program yükledi geçiş yapabiliyorum

Optimum ve İntel diye iki seçenek mevcut eğer Optimum seçeneğini seçersem açılışta UBUNTU logosunda görüntü kayması ve bilgisayarda ciddi kasma oluyor. İntel seçeneğinde kayma sorunu ve kasma sorunu olmuyor.

mendirec

@cinargulsen, şimdilik İntel ile devam edin. Amd ile ilgili sorun hakkında arkadaşlar çözüm önerisi sunacaktır.

cinargulsen

Alıntı yapılan: mendirec - 19 Haziran 2015 - 21:50:36
@cinargulsen, şimdilik İntel ile devam edin. Amd ile ilgili sorun hakkında arkadaşlar çözüm önerisi sunacaktır.

Anlıyorum, ekran kartımda fiziksel yada donanımsal bir sorun olma ihtimali varmı?

mendirec

Bu durumda var veya yok diyemeyiz. Çok büyük ihtimal yazılımsal bir sorun. Amd firmasının Linux tarafına yazılım desteği Nvidia kadar iyi değil. Nvidia da çok iyi sayılmaz tabi. Benim bilgisayarım da İntel+Nvidia var. Nvidia ekran kartını neredeyse hiç kullanmıyorum. Dahili grafik işlemcinin başarımından memnunum. Bu arada ikimizin de dahili grafik işlemcisi aynı :) Intel® HD Graphics 4000