Windows 8.1 in yanina ubuntu kurduktan sonra windows boot ekraninda renk kaymasi

Başlatan namekrronn, 11 Haziran 2015 - 22:07:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

namekrronn

Merhaba arkadaslar win8.1 pro nun yanina ubuntu kuruyorum eski modda kuruyorum uefi degil yani fakat windows acilirken boot yani logo ekraninda renk kaymasi sorunu olusuyor her acilista degil fakat cogunlukla oluyor ( fastboot kapali)

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

namekrronn

Alıntı yapılan: mustangank - 11 Haziran 2015 - 22:45:35
Masa ustu pc ise monitor hizalama yapiyor olabilir.

yok asus x550ln laptop defalarca uefisiz kurmuslugum var hep oldu bu msi pc de de gordum ayni olayi yine o da win8.1 yanina ubuntu kurmustu legacy bios la uefisiz

turkerataturk

nasıl bi renk kayması oluyor bu donanımsal bir arızada olaiblir, ekran görüntüsü koyma imkanınız varsa bi bakalım.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

namekrronn

hocam renk kaymasinin fotosunu cekemiyrum cunku yuklemedim tekrar ama donanimsaloldugunu sanmiyorum birkac farkli marka pc dede gordum daha once karsialasan vardir diye umuyorum

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

namekrronn

if

İletilerinizde imlâya özen gösterin lütfen.

Grub önyükleme işlemini yaptıktan sonra gerçekleşen işler işletim sistemini ilgilendirir. Renk kaymasının Grub'la bir alâkasının olduğunu sanmıyorum.

heartsmagic

namekrronn

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Haziran 2015 - 01:57:21
Açılıştaki logo haricinde bu sorun var mı peki?

yok hocam kullanimda bir sorun gormedim sadece acilista hafif bi takilma gibi birsey oluyor ama kullanimda sorun yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2015 - 03:35:09

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 11:04:49
İletilerinizde imlâya özen gösterin lütfen.

Grub önyükleme işlemini yaptıktan sonra gerçekleşen işler işletim sistemini ilgilendirir. Renk kaymasının Grub'la bir alâkasının olduğunu sanmıyorum.

hocam bence boot dosyalarinda birseyi bozuyor ama cozemedim, bu arada kusuruma bakmayin ingilizce klavye kullaniyorumda.

heartsmagic

Neyi nasıl bozar bilemiyorum Grub. Vazifesi bulduğu sistemi ön yükleyerek geri kalan her şeyi ilgili sisteme bırakmak. Açıkçası nereden yola çıkıp ne önerisi verebilirim bilemiyorum. Normal kullanımda bir sıkıntı yoksa fazlaca takılacak bir mesele değil gibi.

Hani şunu bir denesek mi bilmiyorum:

sudo -H gedit /etc/default/grub
lile açacağın dosyada şu satırı bul:
Alıntı YapGRUB_TERMINAL="console"
ve şu şekle getir:
Alıntı Yap# GRUB_TERMINAL="console"
Ardından:

sudo update-grub

Sonra sistemi açar bir denersin.