[Çözüldü] Firefox APT Bağlantı Sorunu

Başlatan VoSToK, 11 Haziran 2015 - 19:57:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VoSToK

Merhaba;
Firefox'ta daha önce apt:// bağlantılarına tıkladığımda yazılım merkezini açıyordu. Ancak şimdi apt linklerine tıkladığımda hiçbir tepki vermiyor. Nasıl düzeltebilirm bu sorunu?

heartsmagic

grep apt /usr/share/applications/defaults.list
ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2015 - 02:36:16
grep apt /usr/share/applications/defaults.list
ne diyor?

Buyrun  hocam;
x-scheme-handler/apt=ubuntu-software-center.desktop

heartsmagic

Bu tamam gibi. Gerçi doğru yerde mi arıyorum onu da bilemiyorum şu an. Bir şekilde sistem apt bağlantılarını nasıl yorumlayacağını unutmuş gibi. Sorun Firefox'ta mı yoksa sistemde mi bilemiyorum. Şu ne diyor:

grep -i mimetype /usr/share/app-install/desktop/software-center:ubuntu-software-center.desktop /usr/share/applications/ubuntu-software-center.desktop

Karşılaştırma için koyayım şuraya:
Alıntı Yap/usr/share/app-install/desktop/software-center:ubuntu-software-center.desktop:MimeType=application/x-deb;application/x-debian-package;x-scheme-handler/apt;
/usr/share/applications/ubuntu-software-center.desktop:MimeType=application/x-deb;application/x-debian-package;x-scheme-handler/apt;

Ayrıca, sistemde kurulu olmayan bir paket seç kendine, örneğin weechat. Şu şekilde bir yürüt komutu.
apturl apt:weechat

Bir pencere açılamalı ve senden onay istemeli. İptal edebilirsin. apt-url'nin çalıştığın bir anlamış olalım böylece.

VoSToK

Çıktısı;
/usr/share/app-install/desktop/software-center:ubuntu-software-center.desktop:MimeType=application/x-deb;application/x-debian-package;x-scheme-handler/apt;
/usr/share/applications/ubuntu-software-center.desktop:MimeType=application/x-deb;application/x-debian-package;x-scheme-handler/apt;

if

çıktısına da bakalım?

VoSToK

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 10:58:14

çıktısına da bakalım?
Kurulum penceresi çıkıyor hocam.

if

@VoSToK, hocam deme nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi bir son kullanıcıyım sadece. Hoca diye hitap etmenize gerek yok:)

Kurulum penceresinde kuruluma devam edince Ubuntu Yazılım Merkezi gelmiyor mu?

dpkg -l | grep software-center

çıktısına bakayım bir de.

heartsmagic

Şu iş nereden ayarlanıyor bir türlü bulamadık. Firefox tarafında aramak daha mı makul olur?
about:config
yazdığında adres satırına, karşına çıkan soruyu onayla ve arama satırına şunu yaz:
network.protocol-handler.expose

Neler geliyor karşına? En azından apt ile ilgili bir şey var mı?

plazma

Firefox seçenekler bozulmuş olabilir mi acaba getdebi de buna benzer bir sorunla karşılamşmıştım daha önce,

Alıntı YapIf you get a blank page when installing you need to configure apturl in your browser.
In Firefox you need to change the setting also in Preferences->Applications
Link the apt protocol to /usr/bin/apturl there.

https://help.ubuntu.com/community/AptURL

heartsmagic

@plazma, süpersin. Ben o bağlantıya bakıp es geçmişim orayı. Ayar yeri cidden Firefox için orada mevcut. @VoSToK konuyu görünce bir bakar oraya.

VoSToK

dpkg -l | grep software-center

Çıktısı:
ii  software-center                                       13.10-0ubuntu4.1                                    all          Utility for browsing, installing, and removing software
ii  software-center-aptdaemon-plugins                     0.1.6build1                                         all          The aptdaemon plugins for software-center

network.protocol-handler.expose
Çıktısı:

@plazma ingilizcem olmadığı için ne yapmam gerektiğini anlamadım. Apt sorunu sadece firefoxta diğer tarayıcılar da çalışıyor.

bytan

Firefox kullanırken adres satırına apt:weechat yazdığında karşına kurulum ya da seçim penceresi geliyor mu? Ekran görüntüsündeki gibi bir pencere geldiğinde /usr/bin dizininden apturl dosyasını seçerek tercihimi hatırla kutucuğunu işaretleyebilirsin.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

VoSToK

Hiçbir tepki vermiyor. Entera basıyorum sayfa hala aynı.

if

dpkg -l | grep apturl

çıktısına bakayım @VoSToK?

VoSToK

dpkg -l | grep apturl
Çıktısı;

ii  apturl                                                0.5.2ubuntu4                                        i386         install packages using the apt protocol - GTK+ frontend
ii  apturl-common                                         0.5.2ubuntu4                                        i386         install packages using the apt protocol - common data

heartsmagic

@VoSToK, Firefox'ta Tercihler'e gelip Uygulamalar sekmesine git. Orada apt-url ile ilgili bir bölüm göreceksin. İstediğin uygulamayı ayarlayabilirsin o bölümden.

VoSToK

Firefoxu sıfırladım sorun düzeldi. Sizleri de baya uğraştırdım. Kusura bakmayın.

heartsmagic

Son söylenen öneriler de muhtemelen sorunu çözerdi. Neyse, bu şekilde de çözmüş oldun :)