Kurulum Sonrası Ayarlar ?

Başlatan munlu, 07 Haziran 2015 - 22:54:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

munlu

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve ubuntu kullanmaya yeni başladım daha önceden server vs kurarken ubuntuyu seçiyordum birde laptopda deneyim dedim.
Laptop markası lenova y510p sli çift ekran kartlı olandan gt755

İlk kurdum ubuntuyu internet çok iyiydi sonra driverlarını  kurmaya çalıştım bir şeyler hata verdi vs derken dedim böyle olmucak tekrar kurayım. bu sefer wifi acayip yavaşladı nedense ve nvidia nasıl kurucam ? yabancı kaynaklarınkini anlayabildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım ama  beceremedim.

Bu arada ubuntu 14.04 sürümü yüklü buglumu çözemedim chromeu manuel elle yükleyim dedim yüklendi yazıyor normalde kaldır demesi gerekirken yeniden yükle ibaresi çıkıyor yanında lütfen birileriniz yardımcı olun araştırıp durdum işin içinden çıkamadım daha diğer programları  sublime text 3, photoshop cc vs yüklücem :/

turkerataturk

programlar ek sürücüler güncel sürüm nvidia driver yükleyebilirsin,

Chrome ise sitesinden Deb dosyası ile yükleyebilirsin,

Wifi kartınızın marka modeli nedir ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

munlu

Alıntı yapılan: mustangank - 07 Haziran 2015 - 23:12:36
programlar ek sürücüler güncel sürüm nvidia driver yükleyebilirsin,

Chrome ise sitesinden Deb dosyası ile yükleyebilirsin,

Wifi kartınızın marka modeli nedir ?

Chromu öyle yaptım zaten ubuntu yazılım merkezine düştü yükleniyor gözüküyor yüklendi yazıyor ama yeniden yükle ibaresi çıkıyor onu bir türlü çözemedim

Nvidia nın sitesinden baktığımda Versiyon: 346.72  gözüküyor ek sürücülerde daha düşük versiyon gözüküyor altada listeledim donanım kısmını

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:01.1 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x8 Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #5 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM86 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 755M] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GK107 HDMI Audio Controller (rev a1)
07:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 755M] (rev a1)
08:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros QCA8171 Gigabit Ethernet (rev 10)
09:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 (rev c4)

turkerataturk

Wifi için deneyin;

sudo apt-get install --reinstall linux-firmware
sudo modprobe -r iwlwifi
sudo modprobe iwlwifi

Nvidia driver ise ek sürücülerden test edildi en üst driver kurun

munlu

Alıntı yapılan: mustangank - 07 Haziran 2015 - 23:36:17
Wifi için deneyin;

sudo apt-get install --reinstall linux-firmware
sudo modprobe -r iwlwifi
sudo modprobe iwlwifi

Nvidia driver ise ek sürücülerden test edildi en üst driver kurun

sağolasın wifi düzeldi başka ne ayarlar yapmam lazım o yeniden yükle ve şuan fark ettim açılış ekranı kayıyor grafik işlemcilerde sıkıntı var heralde

turkerataturk

Nvidia açılışta geç veya ekran kayması yapabiliyor bende yaşıyorum o sorunu fakat kullanımda bi sorun olmaz.

munlu

Alıntı yapılan: mustangank - 07 Haziran 2015 - 23:50:07
Nvidia açılışta geç veya ekran kayması yapabiliyor bende yaşıyorum o sorunu fakat kullanımda bi sorun olmaz.

nvidia ayarlarına girince ayar sayfası yok :D

turkerataturk

munlu

heartsmagic

@munlu, foruma hoş geldin. Bir iki not düşmek istiyorum öncelikle.
Komut çıktıları için şunu kullanırsın: kodetiketi
Forumda bir başlıkta sadece tek bir konuyu konuşmayı istiyoruz. Böylece karışıklık olmuyor. Kısacası her sorunun için önce arama araştırma yapıp, çözüm bulamazsan ayrı ayrı başlık açabilirsin. Şimdilik ağ sorunun çözülmüş gibi, eğer sorun yaşarsan lütfen yeni bir başlık aç. Uygulama sorunların için de hakeza öyle, sorun yaşadığında önce arama yapar sonra başlık açarsın.

Sisteminde çift kart var, haliyle Bumblebee kuracaksın. Lütfen @mustangank'in seni yönlendirdiği başlıkta anlatılanları uygula ve çıktıları buraya aktar. Sistem hatası alman şimdilik önemli değil, çıktıları görmemiz gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.