[Çözüldü] Nvidia driver'ını yükleyince açılış logosu ve kontrol ekranı bozuluyor

Başlatan feritarslan, 06 Haziran 2015 - 21:31:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritarslan

Kolay glsin beyler bu ubuntuda X-org deriver'ı yerine sahipli nvidia driver'ını yükleyince açılış logosu ve kontrol ekranındaki görüntü bozuluyor niye böyle oluyor ki ? Nvidia'yı yükleyince daha güzel olması gerekmez mi ? bu sorun mu yoksa genel mi ? ayrıca nvidia kendi sitesinde linux için driver yayınlıyor onları neden kuramıyoruz ?
                CloneZilla

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

feritarslan

"sudo gedit /etc/default/grub/"   açılınca, "#GRUB_GFXMODE=640x480" yazan yerin altına  "GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=1280x1024"  ekle, kaydet ve kapat.

terminal'e  echo "FRAMEBUFFER=y" | sudo tee -a /etc/initramfs-tools/conf.d/splash   yaz. işlem tamamlanınca    sudo update-initramfs -u -k all   yaz.

en son olarak "sudo apt-get update-grub"    ben böyle yaptım oldu. ama ben en son driver'ı kurdum.
                CloneZilla

heartsmagic

Eh, kendi başlığını etiketlersen verdiğin çözüm sonrası çok güzel olur: cozuldukonusu
Geri bildirim için teşekkürler, bazı şeyler aranınca bulunabiliyor görüldüğü üzere :)

Diğer soruna gelirsek, Nvidia'nın sitesinden yayımladığı sürücüleri de kurabilirsin. Bakman gereken yer Nvidia bölümü. Gerek var mı? Bence yok. İlla denemek istiyorum diyorsan başlığa gidip işlemleri deneyebilirsin. Başlığın başında zaten gerekli uyarılar yapılıyor. Deneyip denememek sana kalıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

feritarslan

pardon hocam unutmuşum =) baya aramıştım bulamamıştım ama şimdi baya baya bi aradım buldum =)

Nvidia'yı da kurdum hocam "CTRL+ALT+F1" ardından
"sudo service lightdm stop" diyoruz X-Server ile bağlarımızı koparıyoruz
"cd Nvidianın indirildiği dizin" ve  "sudo sh Nvidia_Driver.run" diyoruz
karşımıza çıkan herşeye yes, accept, install, yes,yes diyoruz otomatik yüklüyor tekrar komut ekranına dönünce "sudo reboot" diyoruz yüklenmiş oluyor görüntüde bozulursa ilk söylediğim gibi yapacağız.
                CloneZilla