Touchpad Çalışmıyor

Başlatan HuaN, 01 Haziran 2015 - 21:03:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HuaN

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum kısaca başlıktaki gibidir. Ubuntu 14.10 64bit kurdum ve daha kurulum aşamasında iken mouse görünmedi bir sorun olabileeğini düşünüerek ubuntuyu tekrar indirdim ve yine aynı sorunla karşılaştım. Kuruluma mouse olmadan devam ettim bu kısımda harici faremi takmadım. İşlemler bittikten sonra, ubuntu açıldığında yine fare imleci yoktu ve touchpad çalışmıyordu. Harici mouse taktım ve imleç göründü mouse çalıştı. Bunun üzerine güncelleme yaptım ve şu an 15.04 var ve hala touchpad çalışmıyor fakat kablolu farem çalışıyor. İnternette özellikle forumda konulara baktım sonuç elde edemedim başta fn tuş kombinasyonlarını denedim tabi daha sonra ise dconf düzenleyici kurup oradan touchpal-enabled ve tap-to-click öğrelerinin zaten işaretli olduğunu gördüm pek bilgim de olmadığı için sorunun altından kalkamaıdm.

Dizüstü:Casper CN-VSD4712A
12 gb ram, i7,2gb nvidia .

Şimdiden teşekkürler

kindly34

"Sistem ayarları>Fare & İmleçsürer" bölümünün ekran alıntısını paylaşabilir misiniz?

HuaN

Alıntı yapılan: kindly34 - 01 Haziran 2015 - 22:31:27
"Sistem ayarları>Fare & İmleçsürer" bölümünün ekran alıntısını paylaşabilir misiniz?

Bu şekilde hocam
http://www.anony.ws/image/DKpS

heartsmagic

xinput -list
çıktısını bir görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

HuaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Haziran 2015 - 11:12:45
xinput -list
çıktısını bir görebilir miyiz?
Bu şekilde hocam:

⎡ Virtual core pointer                    id=2 [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              id=4 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Microsoft Microsoft 3-Button Mouse with IntelliEye(TM) id=11 [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                    id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard              id=5 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=6 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                id=7 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                id=8 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                            id=9 [slave  keyboard (3)]
    ↳ USB2.0 HD UVC WebCam                    id=10 [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard            id=12 [slave  keyboard (3)]
root@wass:/home/was#

heartsmagic

Hiç görünmüyor gibi.
dmesg | grep -i touchpad
bir sonuç veriyor mu?

HuaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Haziran 2015 - 21:46:06
Hiç görünmüyor gibi.
dmesg | grep -i touchpad
bir sonuç veriyor mu?

Hayır hocam hiçbir dönütü olmuyor ekranda

Fare ve imleç sürer de de normal ayarlar eksik hocam önceden kullandığımda ubuntuyu bu menü daha kalabalıktı sanki.

heartsmagic

Hiç görmüyor sistem kendisini. Marka da Casper olunca o taraftan da bir şey çıkmıyor. Çekirdek yükseltmeyi bir deneyelim.

wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.0-vivid/linux-headers-4.0.0-040000-generic_4.0.0-040000.201504121935_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.0-vivid/linux-headers-4.0.0-040000_4.0.0-040000.201504121935_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.0-vivid/linux-image-4.0.0-040000-generic_4.0.0-040000.201504121935_amd64.deb
sudo dpkg -i linux*.deb

Sonra sistemi yeniden başlat. Eğer bir sorun olmazsa açıldığında şu komutun:
uname -r
4.0'lı bir çıktı vermesi gerkiyor. Eğer bir sıkıntı olur da sistem açılmazsa Grub'da "Eski sürümler" gibi bir ifadeyi bulup eski çekirdekle açabilirsin sistemi.

HuaN

4 farklı linux sürümü denedim fakat hiçbirinde Touchpad çalışmıyor acaba donanımsal uyumsuzluk olabilir mi?
Şu an mint kullanıyorum ve mint üzerinde de çalışmıyor.

D@bbe

%90 casper uyumsuzluğu... usb fare ile kullanmayı denedin mi?

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

heartsmagic

Farklı Linux dağıtımı önermedim ki kendi adıma, çekirdeği yükseltmeyi denedim. Bu Linux sürümleri arasında 4.0 çekirdeğini kullanan var mıydı? Yoksa benim önerimi denedin mi?

FearLeasTR

Hocam cevabı basit markası casper biraz matıklı düşünürsekte bir laptoba 12gb ram takmak için birşeylerden kısmak lazım normal birşey  >:( Casperden nefret ediyorum bir keresinde almıştım servise yollamıştım 1 ay gelmedi nerdeyse servisten geri istedim sonra laptop bozuldu kendi kendine sabah açında power e basınca çalışmıyordu bende attım çöpe aldığın laptop pahalı birşeyde değil 12gb ram diyince vay be falan oluyor ama fiyatı 2.300TL şuanda insan düşünüyor bu işte bir iş var normal değil diye casper kendi parçalarını üretmiyor herherden farklı parça alıyor normal olarak buda bilgisayarı sağlam yapamıyor ucuz parçalar kullanıyor tamamen uyumsuzluk bir çözümü olucağını samam