[Çözüldü] Uygulamaları başlatıcıdan ayıramıyorum, ekleyemiyorum

Başlatan grayloop, 26 Mayıs 2015 - 19:22:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grayloop

Unity üzerindeki uygulamaları Unity'den ayıramıyorum ve ekleyemiyorum.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39238.0

Bağlantıdaki çözüm benim işime yaramadı, bütün çözüm önerilerini denedim. Unity-reset içerikli konular da iş görmedi. Ayrıca çalışan uygulamalar da Unity'de görünmüyor. Bazılarına iltimas gösteriyor (Ubuntu Tweak ve Qbittorrent), onları ekleyebildim, ancak ekledikten sonra da kaldıramıyorum. Hatta yerlerini bile değiştiremiyorum.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Bu temiz kurulum sonrası var mıydı? Eğer yoksa ne zaman ortaya çıktı?
Özelleştirmen mevcut mu? Son zamanlarda izinlerle alakalı bir şeyler yaptın mı sistemde?
Deneme olarak ikinci bir hesap açıp baktın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grayloop

@heartsmagic,
Kurulum sonrası yoktu, dün 1-2 PDF uygulaması kurduktan sonra uygulamaları Unity'den kaldırmak istediğimde durumu fark ettim. İzinlerle ilgili bir şey yaptığımı sanmıyorum, özelleştirme de (ne kast ettiğinizi tam olarak anlamamış olsam da) yapmadım. Ancak, 3-4 gün önce anakart yandı ve yenisiyle değiştirdim, Windows kart değişiminden memnun olmadığı için yeniden yükledim ve Ubuntu'yu Boot Repair ile tekrar Grub'a tanıttım. Durumla bir ilgisi olur mu bilmiyorum ama ekleyeyim dedim.
                                 H. Yavuz

if

com.canonical.Unity.Launcher yolu değişmiş olabilir @grayloop. dconf-editor kuruluysa bakar mısınız tam yolu neresiymiş diye?

heartsmagic

Bir iki uygulama kurup kaldırmak sorun olmamalı tabi. Özelleştirmeden kastım da tema vs.
İkinci bir kullanıcı açıp dener misin mümkünse? Sorun kullanıcı temelli mi görmüş oluruz böylece.

grayloop

@heartsmagic
Evet tema kullanıyorum (Faenza) ve ikinci bir kullanıcı açıp denediğimde sorun olmuyor. İlk söylediğinizde denemiştim ama yazmayı unutmuşum.
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Demek ki kullanıcı temelli bir sorun bu. Faenza sorun yapmamalı, en azından kullandığım uzunca süre boyunca bir sıkıntısını görmemiştim. @if'in istediği değer nasıl peki ona bakabildin mi?

grayloop

['application://nautilus.desktop', 'application://firefox.desktop', 'application://libreoffice-writer.desktop', 'application://libreoffice-calc.desktop', 'application://libreoffice-impress.desktop', 'application://ubuntu-software-center.desktop', 'application://unity-control-center.desktop', 'unity://running-apps', 'unity://expo-icon', 'unity://devices', 'application://qBittorrent.desktop', 'application://ubuntu-tweak.desktop', 'application://dconf-editor.desktop']
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Çıktı için referansa ihtiyacım olacak ne yazık ki.
Bu arada, konu kullanıcı temelli olduğu için benim aklıma hâlâ Compiz ve Unity'yi sıfırlama geliyor:
dconf reset -f /org/compiz/
setsid unity
şeklinde bir daha dener misin? Olmadı Compiz'e ait dizini falan sildiririz.

grayloop

Bunları denemiştim ama olmamıştı, yine denedim ancak yine sonuç alamadım. Nasıl bir referans verebilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mayıs 2015 - 00:22:12

Sorunun kaynağı Zeitgeist'ı kapatmammış. Şu bağlantıda http://ubuntum.blogspot.com.tr/2013/05/zeitgeist-nedir-nasl-kaldrlr.html anlatılanları denemiştim. Geri alınca çözüldü.
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Bir ara Zeitgeist'e denk geldim aramalarda ancak onu kaldırsan söyleyeceğini düşünmüştüm :)Demek ki her durumda sormak gerekiyor. Geri bildirim ve etiket için teşekkürler.