Yeni kullanıcı programları ...

Başlatan nikola_telsla_, 26 Mayıs 2015 - 14:47:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nikola_telsla_

Arkadaşlar ubuntuya ısınmak tahminimden zor olacak :D

1. windowsta dosya sistemini bildiğim için programı silince c den veya diğer yerlerden arta kalan çöpleri silerdim burda biraz zorlanacağım bunun için tavsiye bir programınız varmı ?
2. mp3 dosyalarını çalsın diye 2 farklı program yüklememe rağmen müzik çalmıyor hata veriyor. yapmam gereken farklı birşeymi var ? tavsiye müzik programınız nedir ?
3. video oynatıcı olarak vlc yi yükledim ama arkada vlc de klip çalarken aynı anda webte gezerken s tuşuna yada herhangi bir vlc kısayoluna basınca vlc deymişim gibi aktif çalışıyor tuş. müzik duruyor . iş yaptırmıyor. tavsiye varmı başka program ? 1 tane smplayer gibi bişi yükledim ondada çalmadı dosyayı açmadı yani .
4. video indirmede internet download manager gibi direk sayfada bi yerde link çıkaran program varmı ubuntuda ? Teşekkürler

teşekkürler

Ketboga

windowsdaki gibi çok fazla arta kalan dosya olmuyor arada sudo apt-get autoremove komutunu girerseniz iyi olur ancak program isterseniz bleachbit programını yükleyebilirsiniz mağazadan.

mp3 ve bilimum kodekleri sorunsuz çalıştırması gerekir, kurulum yaparken mp3 kodeklerini indir seçeneğini seçtiniz mi ?

sudo apt-get install ubuntu restricted extras şu komutu girmeniz sorunlarınızı çözecektir.

http://www.omgubuntu.co.uk/2015/04/things-to-do-after-installing-ubuntu-15-04 bu link size yol gösterecektir.

idm ile aynı tarzda çalışan ''flareget'' programı mevcut.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

nikola_telsla_

1. cevap için teşekkürler...

kodekleri de yükledim ama sorun büyük ihtimal windows 8.1 yanında uefi modunda yüklü olduğu için ortak d sürücüsündeki müzikleri çaldırmaya çalıştığım için oluyor. şu anda dosyalar bulunamadı diyor :D çal dediğimde...

flareget mozilla için mi yada paralımı ? ben chromium kullanıyorum firefox a bi türlü ısınamadım ve chorom da çok fazla kayıtlı bilgim var taşımasıda zor olacak . choromium eklentisi varmı bildiğiniz  ?

Ketboga

sitesini incelerseniz görürsünüz popüler tarayıcılara eklenti destekleri mevcut.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

ata1

turkerataturk

flareget paralı jdownloader ücretsiz  yada uget
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

@nikola_telsla_, aynı başlıkta birden fazla sorunu konuştuğumuzda konu karışıyor ne yazık ki. Hani hem bizler zorlanıyoruz hem de sizler. Bu nedenle mümkün mertebe her sorunun için tek başlık açmaya çalış bundan sonra. Ayrıca, kafandaki soruların birçoğunu forumda arama yaparak bulman mümkün. Tavsiye uygulamalar, karşına çıkan sorunlar vs. gibi.

Ben hangi soruna eğileceğimi şaşırdım örneğin şu başlıkta. mp3 tarafından başlayalım. Dosyaların nerede olduğu önemli değil, Linux erişebildiği her dosya sistemindeki mp3'leri oynatabilir. Sende durum nedir? UEFI ile ilgili neden şüpheleniyorsun? Dosyaları görebiliyor musun? Hangi uygulama ile deniyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.