Yeni Bir İşletim Sistemi Arıyorum

Başlatan akrep361, 12 Mayıs 2015 - 18:30:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akrep361

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola

Asus USBN14 wireless kullanıyorum.Backtrack 5 R3 işletim sistemine bu aygıtımın driver'ini nasıl kurabilirim.

https://www.asus.com/tr/Networking/USBN14/specifications/ Bu *bağlantıda bendeki aygıtın hangi işletim sistemlerini desteklediği yazıyor.

neynefes

Foruma ilk mesajınızın backtrack üzerinde kablosuz aygıtı kurulumu olması ister istemez şahsım adıma beni ve büyük ihtimalle diğer üyeleri de bu başlığa mesaj atmak konusunda çekimser kalmamıza neden oluyor.

Eğer amacınız sistem güvenliği (hacker demek istemiyorum) ise öncelikle şu soruyu sormak istiyorum ne kadar Linux biliyorsunuz? ve ne kadar süredir bu iş içerisindesiniz? Çünkü bir ağ kartını yükleyecek bilgiye sahip değilseniz bu konuya temelden girmeyip hiç hazzetmediğim hackerlık hayallerine kapılmış ve yanlış bir giriş yapmış biri var gibi duruyor karşımda. Bu konuyu öğrenmeyin veya ilgilenmeyin demiyorum sadece doğru yolda yönlendirmek istiyorum sizi. Sistemin temel mantığı ve mekaniklerini öğrenmeden ucuz numaralarla vakit öldürmeyin. Ve bu işi öğrenmek için illa backtrack, Kali vs. yüklemenize de gerek yok. Kurun sağlam bir dağıtım özünü iyice kavradıktan sonra gerçekten zevk alacaksınız.

Bunu bir eleştiri değil yapıcı bir öneri olarak kabul edin lütfen.

Umursamazsanız da unutun gitsin..

siberoloji

akrep361

Alıntı yapılan: neynefes - 13 Mayıs 2015 - 00:51:13
Foruma ilk mesajınızın backtrack üzerinde kablosuz aygıtı kurulumu olması ister istemez şahsım adıma beni ve büyük ihtimalle diğer üyeleri de bu başlığa mesaj atmak konusunda çekimser kalmamıza neden oluyor.

Eğer amacınız sistem güvenliği (hacker demek istemiyorum) ise öncelikle şu soruyu sormak istiyorum ne kadar Linux biliyorsunuz? ve ne kadar süredir bu iş içerisindesiniz? Çünkü bir ağ kartını yükleyecek bilgiye sahip değilseniz bu konuya temelden girmeyip hiç hazzetmediğim hackerlık hayallerine kapılmış ve yanlış bir giriş yapmış biri var gibi duruyor karşımda. Bu konuyu öğrenmeyin veya ilgilenmeyin demiyorum sadece doğru yolda yönlendirmek istiyorum sizi. Sistemin temel mantığı ve mekaniklerini öğrenmeden ucuz numaralarla vakit öldürmeyin. Ve bu işi öğrenmek için illa backtrack, Kali vs. yüklemenize de gerek yok. Kurun sağlam bir dağıtım özünü iyice kavradıktan sonra gerçekten zevk alacaksınız.

Bunu bir eleştiri değil yapıcı bir öneri olarak kabul edin lütfen.

Umursamazsanız da unutun gitsin..

Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz çok faydalı oldu peki sağlam bir dağıtım derken ne önerirsiniz.

"Web Programcılığı mezunuyum daha önce backtrack,linux,ubuntu kullanmadım, windows açıkcası sıktı başka dağıtım sistemlerinin olduğunu biliyordum ancak bugüne kısmetmiş başka işletim sistemine geçmek, çevremdeki kişiler linux,backtrack gibi işletim sistemleri önerdiler belirtmek isterim'ki hacker lık gibi bir hayalim,hedefim yok sadece kurdum internete giremedim bu yüzden kökleri birbirine yakın olan bir foruma konuyu açtım."

Önerilenizi bekliyorum sıfırdan öğrenmek istiyorum.

siberoloji

neynefes

Sağlam bir dağıtımdan kastım geliştiricisi ve kullanıcı sayısının çok olduğu dağıtımlar. Tercihen debian türevleri benim için daha çok tercih sebebi oluyor ama bu tamamen benim alışkanlıklarımdan kaynaklanıyor bu durum. Size önerebileceğim dağıtımlar ise

Arch
Debian
Ubuntu
-Mint
-Elementary OS
Fedora
Red HAT
Gentoo

vs diye uzar gider liste. Yine söylüyorum tamamen sizin tercihiniz dağıtım konusu. İlk defa Unix dünyası ile tanışacaksanız Arch ile başlamayın. Kendi tercihim ubuntu türevli olacaktır. Masaüstleri ve dağıtımları sanal makine üzerinden deneyip kendize uygun gelen bir tanesini yükleyin.

if

Konunun başlığını içeriği yansıtacak şekilde düzeltin lütfen.

akrep361

Dediğiniz işletim sistemlerini kurmak işin basit tarafıda, Asıl sorun şu;

Windows'ta gerek duyulan programlar var örn:Video izlemek için GomPlayer kuruyoruzya peki unix tarzı işletim sistemlerinde, tabiri caizse format sonrası dediğimiz programlar varmı varsa kurulumları nasıl yapılır ? En Basit yukarıda dediğim gibi driver nasıl kuruluyor.

Forumda bununla ilgili bir konu, makam varmıdır

neynefes

Şu başlıkta birçok soruya yanıt bulacaksınız.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0

Driver kurulumu pek gerekmez Unix sistemlerde. Gom'u söylediğiniz için örnek veriyorum. Unix tarafında da bir çok oynatıcı var bunlar arasında yazılım merkezinde de olan vlc player bence en iyilerinden. Program kurmanın bir sürü yolu var. Acemiler için ilk durak başlığında zaten göreceksiniz anlatımlar arasında.

ata1

acemiler için ilk durakla nasıl başlıklarını uzunca okumanı tavsiye ederim .ubuntuda sana ilk önerim

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

-DıLgEş-

Ubuntuda video oynatmak için videos, müzik oynatmak için rhytimbox gibi mevcut programlar mevcut. Yine de program yüklemek için;

sudo apt-get install programadi

Şeklinde deneyebilirsiniz.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Reverser

Haiku os deneyebilirsiniz. (başlığa istinaden)

XFCE ROCKS !