Ubuntu 12.04 openvpnas Kurulum sorunu

Başlatan regtoy, 12 Mayıs 2015 - 16:28:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

regtoy

Merhaba arkadaşlar yeni aldığım vpsimde daha önce karşılaşmadığım bir problem ile karşılaştım sistem openvz üzerine kurulu ve solusvm panel var.Bu panel üzerinden PPP ve tun/tap etkinleştiriyorum ve root@yazgelistir:# modprobe tun
WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/.
FATAL: Module tun not found.
root@yazgelistir:~/faketun# lsmod | grep tun
Şeklinde hata alıyorum ve şu adımları uygulayıp tekrar deniyorum
root@yazgelistir:# mkdir -p /dev/net
root@yazgelistir:# mknod /dev/net/tun c 10 200
root@yazgelistir:# cat /dev/net/tun
cat: /dev/net/tun: No such device

Bu adımlardan sonrada problem devam ediyor arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum  :(

heartsmagic

TUN aygıtının etkinleştirildiğinden emin miyiz? Öyle değil gibi görünüyor buradan. Zaten etkinleştirilmiş olsa muhtemelen elle oluşturmana da gerek kalmayacaktır. OpenVZ'nin baş ağrıtan sıkıntıları işte. Hizmet aldığın yere bir sormayı deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

regtoy

cevap için teşekkürler :) uzun uğraşlardan sonra çözüm bulamayıp iade ettim vpsi. Firma tun/tap etkin gözüküyor demekle yetindi 2-3 tikcet atmama rağmen  tahminen openvz kerneli ile alakalı bir durumdu sanırım

heartsmagic

Ara ara kişisel olarak OpenVZ tercih etmiyorum diyorum zaten. Özel bir nedeni yoksa ve bu türde özelleştirmeler gerekiyorsa uzak durulmalı. Böyle ihtiyaçlar yoktur, birazcık daha hızlı olsun deniyorsa sunucu bilemem tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.