Hosting sunucuna nasıl bağlanabilirim ?

Başlatan arkara, 09 Mayıs 2015 - 01:15:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

arkara

Selamlar,
Nasıl arayacağımı bilemediğim için konuyu bu başlık altına açabileceğimi düşündüm.

Benim bir vps sunucum var ve bunu ubuntudan nasıl bağlanacağımı bilmiyorum. Hiç bir program indirmeden bağlanabileceğimi duymuştum, bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Hosting, vps sunucularına ek program indirmeden nasıl bağlanabilirim acaba ?

heartsmagic

ssh kullanıcı_adı@ip_adresi

Bu kadar basit. Tabi sunucunun Linux olduğunu ve üzerinde SSH sunucusu kurulu olduğunu varsayıyorum. Öteki türlü sorunu açman lazım. Sunucu nedir? Ne kurulu üzerine? Hesaplara sahip misin? gibi.

Basit dediğim seni uçbirime bağlar ve uçbirimden iş görmen gerekir. Tam olarak ne yapmak istediğini söyle ki seni yönlendirebilelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arkara

Sistemim linux tabikide üzerinde ne yüklü derken cPanel yüklü şuanda oradan yönetiyorum.

Mesela uç birim üzerinden sitenin sistemine kurulu olan dosyalara ulaşıp üzerinde değişiklikler nasıl yaparım ?

dosya silme, yükleme, yazma gibi şeyler nasıl yaparım mesela

ssh kullanıcı_adı@ip_adresi

bunu girdikten sonra hangi şifreyi girmem gerekiyor, ftp giriş yaptığım id mi kullanmam gerekli ?

Mesela buradan veritabanıma nasıl girişyapabilirim ? Giriş yapınca veri tabanı yedeklemesini nasıl yapabilirim.

Yani bunları gerçekleştirebilmem açısından kolaylık sağlar mı ?

matrax_41

Sunucuya bağlandıktan sonra localdeki bilgisayarından farkı yok komutların. Uçbirim komutlarıyla ilgili forumda araştırma yapman gerekli.

tefoski

- VDS - VPS sunucu hizmeti veren kurum,
- yapılandırma şifrelerini eposta ile göndermiş olmalı,
- bilgisayarın - konsoldan,
- root ( yetkili kullanıcı bağlantısı için ) ; ssh root@IP adresi

- root parolası ve IP adresi hizmet sağlayıcı tarafından bildirilmiş olmalı ...

- kullanıcı bağlantısında ;  ssh kullanıcı adı@IP adresi

- komutları ile sunucu bağlantısını sağlarsın
- root ile, malum program yükler - düzeni sağlarsın,
- kullanıcı ile /home dizininde ...

- Aman masaüstü yüklemeye kalkma, çökersin.
- Son tavsiye, fazla da oynama ...

BirDost

heartsmagic

Alıntı yapılan: arkaraSistemim linux tabikide üzerinde ne yüklü derken cPanel yüklü şuanda oradan yönetiyorum.

Mesela uç birim üzerinden sitenin sistemine kurulu olan dosyalara ulaşıp üzerinde değişiklikler nasıl yaparım ?

dosya silme, yükleme, yazma gibi şeyler nasıl yaparım mesela

Kod: [Seç]ssh kullanıcı_adı@ip_adresi
bunu girdikten sonra hangi şifreyi girmem gerekiyor, ftp giriş yaptığım id mi kullanmam gerekli ?

Mesela buradan veritabanıma nasıl girişyapabilirim ? Giriş yapınca veri tabanı yedeklemesini nasıl yapabilirim.

Yani bunları gerçekleştirebilmem açısından kolaylık sağlar mı ?
Hepsini tek başlıkta anlatabilseydik herkes basit bir şekilde sunucu kiralayıp şıp diye öğrenirdi her şeyi sanırım :) Sırayla, her şey sırayla ve yavaş yavaş. Eğer uçbirimde hiç tecrüben yoksa önce biraz vakit ayır kendine ve her bir kalemi tek tek halletmeye gayret göster. Acele edersen hem anlamakta zorlanırsın hem de boğulup gidersin.

- Sitenin dosyalarına nasıl erişip işlem yaparım?
Nerede tutuluyor site? /var/www altında mı başka bir yerde mi?
Uçbirimden mi değişiklik yapmak isteniyor?
sudo nano /var/www/falanca_site/falanca_dosya
şeklinde örneğin. Bu mudur aradığın şey?

- Nasıl dosya yüklerim? Olanı nasıl silerim?
man scp
man rm

- Hangi parolayı gireceğim?
Hangi kullanıcı ile bağlanıyorsan onun parolasını gireceksin. root ise root, başka bir kullanıcı ise başka bir kullanıcı.
Sunucu sana mı ait? VPS ise öyledir. root kullanıcısı ile bağlanırsan her şeyi yaparsın. Normal kullanıcı ile bağlanırsan bu kullanıcının ne kadar normal olduğu önemli. sudo kullanabiliyor mu, kullanamıyor mu?

-Veritabanına nasıl giriş yaparım?
mysql -u kullanıcı_adı -p

- Bunları gerçekleştirmen açısından kolaylık sağlar mı?
Senin için hayır, zira sorduğun sorulardan biraz daha Linux üzerinde vakit ayırman gerektiği anlaşılıyor. Sunucuyu yönetmek için acele etme. Mümkünse evde kullandığın Linux'a sanal makine kur, sunucunun bir benzerini orada oluştur. Ne kurcalayacaksan orada kurcala, biraz öğren. Sanal makine olmadan evdeki sistemini de kullanabilirsin tabi, karar senin.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.