disk bölme hakında yardım

Başlatan lınuxtwo, 28 Nisan 2015 - 17:49:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lınuxtwo

selamunaleykum

sımdı benım lınux ısletım sıstemı kurlu bılgısayarda 500 gb sırf hepsı lınux uzerınde sımdı ben wındows 

kurcam dıskın 200 gb lık bır bolumu lazım ama gparted programıyla bolucem bolemıyom nasıl olurcak bı ıs yardım

plazma

Canlı cd/usb ile gparted ile ayarlabilirsin ama dikkatli olmak lazım genede yedeklerini al ama kurulum sırası win ilk sonra linux kurman daha sağlıklıdır herzaman, win sonradan kurarsan tekrar grubu kurman gerekecektir, iligil konu vardı forumda wi-ki de de nasıl belgeleri var.

Ketboga

gparted da resize-move seçeneği ile veri kaybetmeden alanı bölebilirsiniz ancak yinede dikkatli olun bölünebilecek maksimum alanı vs gösteriyor işlem sonunda ona göre ayarlamaları yapın.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

tefoski

- Ekli dosyalardan,
- disk bölme, Linux kurma konularında,
- gözlem yapabilir- uygulayabilirsin ...

İndir - Aç - Bak ;

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41022.0
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40769.0
BirDost

BLoodin

Şahsen dediğin şeye benzer bi olayı 3 saat önce yaşadım.Live cd den eğer bölersen diskte hatalar oluştu diyip sana sistemi kullandırmayacaktır çünkü bütünlük içersinde çalışıyo.En azından bende çalışmadı.Format atmam gerekti bu sırada böldüm,kurulum sırasında ihtiyacın olan 2 kısım var bunlar :

1-Ext4 dosya sistemi ile çalışan ve bağlama noktası / olan bir bölüm
2-Linux-swap (takas alanı olarak geçer) alanı

Linux swapa raminin 2 katı kadar bi değer verirsin ext4 dosya sisteminde ubuntu kurulu olacak 60gb yeterde artar bile.Gerisinide ham alan (biçimsiz) olarak bırakırsın ayırdıktan sonra onlada kurulumda 2 ye böler birini C: diski diğerinide d: diski olarak bırakırsın eğer yardımcı olabileceğim bişey olursa elimden geleni yaparım ama yeni bi ubuntu kullanıcısı olarak çokta fazla yardımcı olamam heralde :) İyi akşamlar

heartsmagic

Eğer doğru yapılırsa bir sorun olmaması, olsa da çözülebiliyor olması lazım. Kısacası Canlı CD ile bölümler rahatlıkla değiştirilebilir. Neler olabilir?

Bölüm sırası değişeceği için sistem mızmızlanır, tecrübe varsa çözülür yoksa yardım istenir.
Hani bölüm sırası değişmedi diyelim, bir de sistem yamuk yaptı UUID değerleri değişti. Normalde olmaz ya oldu, yine çözülebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.