Fan Sesi

Başlatan LinuxforUbuntu, 23 Nisan 2015 - 22:58:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LinuxforUbuntu

Merhaba arkadaşlar
Kasadaki fandan çok fazla ses geliyor. İçini temizledim hatta zamanında format atmıştım ama sonuç aynı.Yani temizlemeyle düzelmedi.Çözümü olan var mı?
Ses resimde işaretli fandan geliyor. Ne fanıdır falan bilmiyorum.

Ketboga

windows altındada durum aynı mı ayrıca sensör değerleri nasıl ?
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

natgho

Powertop kullanıyormusunuz?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

Reverser

stok AMD işlemci fanı gibi duruyor ses olayı bir süre sonra AMD'nin stok fanlarında normal. Bu arada ekran kartınız ATI x1600 serisi sanırım kart eski olduğu için ekran kartı üzerindeki fandan da ses geliyor olabilir.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

if

lspci | grep -E "VGA|Display|3D"
glxinfo | grep render

LinuxforUbuntu

Windows altında da aynı , işlemci 6 yıllık , Powertop kullanmıyorum ve ne olduğunu bilmiyorum.
Boot ayarlarından hızı 70 gördüm 50 ye getirdim şimdiki sesi normal sayılır ama zararı dokunur mu fanın 50 de çalışması?

natgho

Alıntı yapılan: LinuxforUbuntuWindows altında da aynı , işlemci 6 yıllık , Powertop kullanmıyorum ve ne olduğunu bilmiyorum.
Boot ayarlarından hızı 70 gördüm 50 ye getirdim şimdiki sesi normal sayılır ama zararı dokunur mu fanın 50 de çalışması?
O zaman sorununuz yazılımsal değil donanımsal, fanınız bozulmuş olabilir , yağlamayı denediniz mi?
Uğraşmak istemiyorsanız yeni bir tane bulabilirsiniz, hatta çıkma edinebilir hatta ve hatta kendi fanınızı yapabilirsiniz :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

LinuxforUbuntu

Çıkma bir fan edindim açılırken tam anlamıyla haykırdı ama 10 sn sonra sustu şimdilik sorun yok.Kendi fanınızı yapabilirsiniz ciddi değil sanırım?

Reverser

fan herhangi bir kabloya temas ediyor olabilir dikkatli olmanızda fayda var.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

YöneticiBey

Benim dizüstü bilgisayarımda eskiden fandan ses çıkmıyordu. Sadece bir oyun açtığımda çalışıyor, kapatınca sesi azalıyor bir süre sonra ses kesiliyordu. Şimdi bilgisayarı açtığım anda çalışmaya başlıyor, bir oyun açınca daha da artıyor. Oyunu kapattıktan 1-2 dakika sonra yavaşlıyor, ama hiç kesilmiyor sesi. Ne yapabilirim?

kan-yalpagan@kanyalpagan-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC ~ $ lspci | grep -E "VGA|Display|3D"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series]
kan-yalpagan@kanyalpagan-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC ~ $ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 7600M Series
    GL_ARB_compute_shader, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

Süpürge ile fan bölgelerini bi çektirdim, şimdi daha iyi durumda. Yine de yapabileceğim bir şey var mı?

if

Oyun oynamıyorken Intel ekran kartını kullanmanız gerek @Yalpagan.

sudo amdconfig --px-igpu

komutundan sonra oturumu kapatıp yeniden açınca durum nedir?

YöneticiBey

Malesef uyguladım, nasıl geri alabilirim?

Oyunda sorun çıkardı.

Çıktı da bu hale gelmiş
kan-yalpagan@kanyalpagan-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC ~ $ lspci | grep -E "VGA|Display|3D"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] (rev ff)
kan-yalpagan@kanyalpagan-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC ~ $ glxinfo | grep render
libGL error: dlopen /usr/lib/fglrx/dri/i965_dri.so failed (/usr/lib/fglrx/dri/i965_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,
[/s]

Hallettim.

Uçbirimde amdconfig komutunu uyguladım. Güç seçenekleri olan kısımı buldum ve komutunu uygulayarak yeniden başlattım.

Yüksek güç modu, uyguladığım komut.
sudo amdconfig --px-dgpu

turkerataturk

İntel 775 fanına benziyor, işlemcin çok ısınıyor olaiblir, fan gövdesi işlemciye oturuyor mu ? arasında termal macun var mı ?
Artı bios ayarlarına bakarak CPU fan hızı etkin değilse etkinlestirin ve oradan modu  optimal yada silent getirin.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

if

@Yalpagan, Ati ekran kartı sürücüsünü nasıl yüklediniz?