Masaüstleri arasında kararlılık değişir mi ?

Başlatan eronis, 22 Nisan 2015 - 17:51:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Ubuntu Gnome'u bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurdum, memnun kaldım. Ancak yazılım merkezi ile ilgili bir sorunum oldu, uygulamalarım kurulum butonuna bastığım halde kurulmazken apt-get install komutu ile kuruluyordu. Bu bugün çıktı başıma, daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Daha önce de bilgisayarım kapanmıyordu, hata veriyordu, elle power tuşundan benim kapatmam gerekiyordu. Masaüstleri arasında bu tür şeyler değişir mi ? Ayrıca çok fazla sistem hatası alıyorum. Bunu diğer ubuntu versiyonlarında da misal; xubuntu, ubuntu unity, kubuntu gibi versiyonlarda da yaşarmıyım ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Reverser

Aslında bu tip sorunlar yaşamanız normal değil benim kendi tecrübelerime göre bu tip sorunlar genellikle kurulu gelen masaüstü ortamları değiştirildiğinde ortaya çıkabiliyor. Ubuntu Unity üzerine XFCE, KDE kurulumu gibi.
Yazılım merkezi ile ilgili aynı sorunu ben de yaşıyorum arada sırada bunun nedeni synaptic paket yöneticisinin açık kalması olabiliyor synaptic açık kalmış mı bir bakın açıksa, kapatıp tekrar deneyin. Yeniden başlatmakta çözüm olabiliyor.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

earas

Ben kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Önceden Unity kullanıyordum ve gerçekten beğeniyordum hala da beğeniyorum ama çok performanslı gibi gelmedi ve ara ara hata mesajları alıyordum. Gerçi çok kurcalamıştım o zamanlar acemice.
Şuan gnome shell kullanıyorum ve senin gibi hiç hata almadım. Hatta hemen hemen kusursuz buldum yani :D Yazılım merkezinde o tarz hataları ben elementary os denerken alıyordum ve 2 gün dayanabildim. Gnome ile hiç yaşamadım.
Ek olarak xubuntu da kullandım laptopta ve bana epey hızlı ve kararlı geldi. Gnome kullanımını bu kadar beğenmiş olmasam kesinlikle xubuntu kullanırdım. Bu arada bu dizüstü bilgisayarıma ilk önce Gnome kurmuştum ve vmware ile ilgili bir hata verdi açılışta ve ilk kapamamdan sonra bir daha açılmadı :D  Masaüstünde ise bir hızlı, bir kararlı ki Windows'u açasım gelmiyor. Zaten sadece Windows'ta çalışan bazı yazılımları da Linux'a kurdum artık pek ihtiyacım olmuyor. Kubuntu hiç kullanmadım, bilmiyorum

Tüm bu dediklerimden ne sonuç çıkıyor? Belli olmuyor kardeşim. Kimi Unity kuruyor çok kararlı diyor. Kimi ise sorunlar yaşıyor. Ben Gnome'u iki yere kurdum bir yerde süper diğer yerde PC açılmadı :D Muhakkak vardır bir sebebi * tabi ki, çözülebilecek bir şeydir ama temiz kurulumdan hemen sonra böyle bir sorun yaşattı yani. O yüzden sana tavsiyem Gnome'a bir şans daha ver, gerekirse tekrar kur. Sorunların devam ederse Xubuntu dene, Unity dene, ben hiç denemedim ama Kubuntu dene. Mutlaka birisiyle barışık olacaktır sistemin

eronis

Aslında dediğiniz doğru. Kimisi Arch'a ve Manjaro'ya oldukça kararlı derken misal Antergos'ta Gnome habire hata veriyordu, Manjaro'da kernelle başımın belaya girmesi ve bastığım her tuşta tty ekranına geçip, değiştirmesi de cabasıydı. O sorunun nedenini Arch forumunda bile anlamadılar. Kısacası kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor sanırım bu...

Ama arch tarafı beni yarı yolda bırakabilirken ubuntu gerçekten archtan yada manjarodan daha hızlı ve kararlıydı.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Reverser

@eronis, Arch Linux bleeding edge özelliğinde bir dağıtımdır dolayısıyla bir güncelleme ile sistemin açılamaz hale gelebilmesi durumu bile ihtimal dahilindedir. Manjaro'da ise işler Arch üzerinde olduğundan daha kontrollüdür yaşadığınız sorunda muhtemelen kullanıcı taraflı olmuştur zira Manjaro üzerinde bu şekilde bir problem yaşamadım çevremde Manjaro kullanan kullanıcılardan da bu şekilde bir geri dönüş almadım.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ata

destek  konusunda haklısınız bende ubuntu 14.04 lts kullanırken bazı mecburiyetten arch kınux manjaroya geçtım sorunumu anlatmayı bırakın sitede üyeelik başvurum dahi 3 gündür onaylanmadı .
kendim araştırayım dedım arama yerine yazdıgınızda herdefasında 0 konu diyor buna chromıum dahil denemediğim kalmadı konu bulmuyor . yıne sorunuma burda çozum buldum . sağolsun bu formdakiler duyarlı ve yardım sever bu arada ubuntuda kayma sorunumu çözemedim terminal kaymasını çözdum ama tarayıcıdakı sorun su en alta gelmek için çabalıyordum gelmeyi başara bildiğide ise en başa otomatık dönmesi . fakat alışık olmadığım bir masa ustu ve farklı bir ddeneyim 3 gündür kurduğum sıstem stabil çalışmakta ve daha hafıfı olan kfce ile daha hızlı alışmayı deneyeceğim . ama destek konusunda bu form bir numara bence . bana diyebilirlerdi burası ubuntu form gıt manjaroda bak yada benzeri sorunu yazdım çözüm geldi sağolsunlar forum bu konuda super
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

eronis

Alıntı yapılan: atadestek  konusunda haklısınız bende ubuntu 14.04 lts kullanırken bazı mecburiyetten arch kınux manjaroya geçtım sorunumu anlatmayı bırakın sitede üyeelik başvurum dahi 3 gündür onaylanmadı .
kendim araştırayım dedım arama yerine yazdıgınızda herdefasında 0 konu diyor buna chromıum dahil denemediğim kalmadı konu bulmuyor . yıne sorunuma burda çozum buldum . sağolsun bu formdakiler duyarlı ve yardım sever bu arada ubuntuda kayma sorunumu çözemedim terminal kaymasını çözdum ama tarayıcıdakı sorun su en alta gelmek için çabalıyordum gelmeyi başara bildiğide ise en başa otomatık dönmesi . fakat alışık olmadığım bir masa ustu ve farklı bir ddeneyim 3 gündür kurduğum sıstem *kararlı çalışmakta ve daha hafıfı olan kfce ile daha hızlı alışmayı deneyeceğim . ama destek konusunda bu form bir numara bence . bana diyebilirlerdi burası ubuntu form gıt manjaroda bak yada benzeri sorunu yazdım çözüm geldi sağolsunlar forum bu konuda super
Kesinlikle katılıyorum. Burası bir anlamda türkiyedeki linux kullanıcılarının buluşma yeri oldu artık. Her dağıtımla ilgili bilgi bulabiliyorsun neredeyse.

ata

hemen herkesle aynı derecede yakın ve ilgililer
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eronisUbuntu Gnome'u bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurdum, memnun kaldım. Ancak yazılım merkezi ile ilgili bir sorunum oldu, uygulamalarım kurulum butonuna bastığım halde kurulmazken apt-get install komutu ile kuruluyordu. Bu bugün çıktı başıma, daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Daha önce de bilgisayarım kapanmıyordu, hata veriyordu, elle power tuşundan benim kapatmam gerekiyordu. Masaüstleri arasında bu tür şeyler değişir mi ?

Olabilir. Dağıtımdan dağıtıma, masaüstü ortamından masaüstü ortamına her kullanıcı farklı tecrübeler yaşayabilir. Bu dünya kocaman, donanımlar ise ayrı ayrı. Her donanım için deneme yapılabilmesi ne yazık ki mümkün değil. Bu biraz da bizim dünyamızın yumuşak karnı. Sabrı olan, yapabilen kullanıcı hata bildirimi yapmalı.

Alıntı Yap
Ayrıca çok fazla sistem hatası alıyorum. Bunu diğer ubuntu versiyonlarında da misal; xubuntu, ubuntu unity, kubuntu gibi versiyonlarda da yaşarmıyım ?

Yaşayabilirsin. Ancak bizim bilindik böceğimiz ise çözümü kolay:
sudo rm -f /var/crash/*

Bunu yapmana rağmen her seferinde hata alıyorsan sisteminde çalışmak isteyen ancak sürekli sorun yaşayan bir uygulama var demektir. Onu da üretilen hata raporunu okuyarak öğrenmelisin.

Arkadaşların söylediği üzere kimi Unity'yi beğenir, kararlı bulur diğeri Gnome'u veya bir başka ortamı. Kimsenin donanımı birebir aynı olmadığı ve kimse sistemini aynı şekilde kullanmadığı için bu tür yorumlar öznel oluyor. Haliyle "Hangi masaüstü en kararlısıdır?" diye sorulacak olsa kavga çıkar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2015 - 01:25:00
Alıntı yapılan: eronisUbuntu Gnome'u bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurdum, memnun kaldım. Ancak yazılım merkezi ile ilgili bir sorunum oldu, uygulamalarım kurulum butonuna bastığım halde kurulmazken apt-get install komutu ile kuruluyordu. Bu bugün çıktı başıma, daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Daha önce de bilgisayarım kapanmıyordu, hata veriyordu, elle power tuşundan benim kapatmam gerekiyordu. Masaüstleri arasında bu tür şeyler değişir mi ?

Olabilir. Dağıtımdan dağıtıma, masaüstü ortamından masaüstü ortamına her kullanıcı farklı tecrübeler yaşayabilir. Bu dünya kocaman, donanımlar ise ayrı ayrı. Her donanım için deneme yapılabilmesi ne yazık ki mümkün değil. Bu biraz da bizim dünyamızın yumuşak karnı. Sabrı olan, yapabilen kullanıcı hata bildirimi yapmalı.

Alıntı Yap
Ayrıca çok fazla sistem hatası alıyorum. Bunu diğer ubuntu versiyonlarında da misal; xubuntu, ubuntu unity, kubuntu gibi versiyonlarda da yaşarmıyım ?

Yaşayabilirsin. Ancak bizim bilindik böceğimiz ise çözümü kolay:
sudo rm -f /var/crash/*

Bunu yapmana rağmen her seferinde hata alıyorsan sisteminde çalışmak isteyen ancak sürekli sorun yaşayan bir uygulama var demektir. Onu da üretilen hata raporunu okuyarak öğrenmelisin.

Arkadaşların söylediği üzere kimi Unity'yi beğenir, kararlı bulur diğeri Gnome'u veya bir başka ortamı. Kimsenin donanımı birebir aynı olmadığı ve kimse sistemini aynı şekilde kullanmadığı için bu tür yorumlar öznel oluyor. Haliyle "Hangi masaüstü en kararlısıdır?" diye sorulacak olsa kavga çıkar.

Eyvallah anladım. Ancak şu /var/crash/* olayını ilk kez duyuyorum. Denedim, eğer sistem hatası alırsam buraya geçerim, almazsam zaten bir şey yazmam :) Teşekkürler ;)