Network bağlantısı hakkında

Başlatan den1905, 13 Nisan 2015 - 11:49:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

den1905

Merhaba,
Biraz tuaf bir soru olacak gibi ama eğer olabiliyorsa çok işime yarayacak. Bulunduğum yerde iki farklı network alt yapısı mevcut ve ikisinide kullanmam gerektiği durumlar oluyor. Kablolu yapıyı vmware üzerinden windows kurarak kullanıyorum. Wifi üzerinden ise internete çıkıyorum. Bu durumda vmware üzerinden kablo ile bağlanıp ubuntu tarafında ise wifi üzerinden internete çıkabilir miyim?
Teşekkürler.

cool23

Evet çıkarta bilirsin.

Vmware üzerinde Sanal makineyi kablolu ethernet kartına tanımlayıp nat'layarak çıkartabilirsin. Default route'un  wifi tanımlı ise de trafik oradan geçecektir. Biraz kafan karışmış olabilir anlattıklarımdan imkan var ama biraz uğraşman gerekli. 
İnsanlık için Linux...

den1905

Alıntı yapılan: cool23 - 13 Nisan 2015 - 13:46:32
Evet çıkarta bilirsin.

Vmware üzerinde Sanal makineyi kablolu ethernet kartına tanımlayıp nat'layarak çıkartabilirsin. Default route'un  wifi tanımlı ise de trafik oradan geçecektir. Biraz kafan karışmış olabilir anlattıklarımdan imkan var ama biraz uğraşman gerekli.

Wifi defoult olarak nasıl tanımlayabiliriz? Bu konuyu aşarsak vmware konusuna çözüm bulabilirim.

cool23

Alıntı yapılan: den1905 - 13 Nisan 2015 - 15:06:11
Alıntı yapılan: cool23 - 13 Nisan 2015 - 13:46:32
Evet çıkarta bilirsin.

Wifi defoult olarak nasıl tanımlayabiliriz? Bu konuyu aşarsak vmware konusuna çözüm bulabilirim.

İşletim sistemin Windows mu ?
İnsanlık için Linux...

den1905

Pc'de sadece işletim sistemi olarak ubuntu kurulu. Vmware üzerinden windows kurdum. Arkadaşın dediği gibi kablo ile vmware üzerinden istediğim ağa bağlandım.Wifi ilede bağlıyım ama Wifi üzerinden internete çıkamıyorum. Ubuntu tarafında wifi ile çalışıyor olmam gerekiyor.

cool23

Alıntı yapılan: den1905 - 13 Nisan 2015 - 15:32:09
Pc'de sadece işletim sistemi olarak ubuntu kurulu. Vmware üzerinden windows kurdum. Arkadaşın dediği gibi kablo ile vmware üzerinden istediğim ağa bağlandım.Wifi ilede bağlıyım ama Wifi üzerinden internete çıkamıyorum. Ubuntu tarafında wifi ile çalışıyor olmam gerekiyor.

Şu yolu deneyebilirsin. Metric tanımlaman gerekebilir ubuntu üzerinde şu yolu deneyebilirsin. Route komutu ile default tanımlanan networkleri görebilirsin.

route
Komutu girdikten sonra sana verecek olan listede Metric(Türkçe ise Ölçüt yazabilir.) olan bölüme bak en düşük olan hangisi internet trafiğin onun üzerinden geçiyordur. Kablolu network her zaman üstün gelir ve onun metric'i düşüktür.  Yani sen kablo olan networkten daha düşük bir metric tanımlaki onun üzerinden geçsin trafiğin aşağıdaki komutları dene bakalım belki işine yarayabilir metric tanımlamak için, ethernet kartını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğinde metric silinecektir.

sudo ip route add x.x.x.x/24 dev INTERFACE_ISMI metric 400 listene bakarak kendin belirleyebilirsin.
İnsanlık için Linux...

den1905

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir çıktı aldım ve kablo ile internete çıkamadım. Ethernet kartını çıkartıp takarak tekrar eski haline geldi.

Destination           Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default                  0.0.0.0            UG    0      0        0 eth0
    *                   255.255.255.0      U     0      0        0 vmnet8
    *                   255.255.255.0      U     0      0        0 vmnet1
    *                   255.255.255.0      U     400   0        0 eth0
    *                   255.255.254.0      U     1      0        0 eth0
    *                   255.255.255.0      U     9      0        0 wlan0

Not: Dahili bir ethernet kartı olmadığı için sürekli kartı çıkartmam gerekiyor bu yüzden her gün bu işlemleri yapmam gerekicek. Sabit bir ayar mevcut mu.

cool23

Alıntı yapılan: den1905 - 14 Nisan 2015 - 07:47:49
Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir çıktı aldım ve kablo ile internete çıkamadım. Ethernet kartını çıkartıp takarak tekrar eski haline geldi.

Destination           Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default                  0.0.0.0            UG    0      0        0 eth0
    *                   255.255.255.0      U     0      0        0 vmnet8
    *                   255.255.255.0      U     0      0        0 vmnet1
    *                   255.255.255.0      U     400   0        0 eth0
    *                   255.255.254.0      U     1      0        0 eth0
    *                   255.255.255.0      U     9      0        0 wlan0

Not: Dahili bir ethernet kartı olmadığı için sürekli kartı çıkartmam gerekiyor bu yüzden her gün bu işlemleri yapmam gerekicek. Sabit bir ayar mevcut mu.

Peki işini çözdü mü? çözdü ise sabit yapabiliyoruz
İnsanlık için Linux...

den1905

Çözmedi malesef metric 400 yaptım vmware üzerinden internete bağlanamadım. Ubuntu tarafında wifi üzerinden de internete çıkamadım.

cool23

Ben 400'ü örnek olarak verdim. Senin ethernet kartının metric listesi ne ise ona göre belirlemen gerekiyor. Yani kablolu bağlantıdan daha düşük bir metric tanımla öyle dene sabitleme kısmına sonra bakarız.
İnsanlık için Linux...

den1905

Normalde wifi metric 9 gözüküyor. ethernet 0. Ben wifi 0 yaptığımda mevcut olan 9 da duruyor.Aynı durum ethernet içinde geçerli.

cool23

O zaman kablolu bağlantı DHCP'den aldığı için, metric wireless'tan baskın çıkıyor demektir. Şöyle yapabilirsin ethernet yani kablolu networkü static ip verip, manual config dosyasına metric ile birlikte yazdırabilirsen işini çözebilir belki.   

Şu *bağlantıda metric tanımla ve silme işlemini anlatmış;
http://stackoverflow.com/questions/10592612/set-network-interface-metric

Şu bölümde network ayarları ile ilgili bilgiler var yardımcı olur umarım :)
https://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/ch05.en.html
İnsanlık için Linux...

den1905

İşlemler baya karışık yapamadım malesef. Desteğiniz için yinede teşekkürler. Uzaktan yardım edebilecek birilerini bulmam gerekiyor sanırım.