[Çözüldü] Ubuntu Desktop Kaldırma ve Yeniden Kurulum

Başlatan methted, 11 Nisan 2015 - 09:09:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

methted

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle Ubuntu sistemine çok yabancıyım, ama merak işte, hatta alışırsam windowstan tamamen ubuntu ya geçebilirim de.

Benim sorunum şu;

Ubuntu Desktop 14.10 amd64 versiyonunu ubuntu sitesinden indirdim, sonra flash diske unetbootin windows 608 programı yardımı ile win7 ye kurulum için ayarladım. flashı usb ye takıp pc yi yeniden başlattım. ubuntu kurulum karşıma geldi. install ubuntu diyerek kuruluma devam ettim. Disk seçmem gerektiği için D:/ diskinin 20 gb gibi bir bölümünü ubuntu tarafından yeni bir bölüm oluşturup kurmasını istedim. Kurulum başarı ile yapıldı. Ancak ubuntu açıldıktan sonra hata verdi. Hata da;

"/usr/bin/Xorg error Examine Locally"

gibi bir hata verdi ve kilitlendi. Yeniden başlattığımda karşıma win7 mi ubuntu mu diye seçebileceğim bir ekran gelmeden win7 açıldı. Win7 de D:/ bölümüne baktığımda, 20 gb ayrılmış olan kısmın olmadığını ancak herhangi bir sürücü ya da klasör şeklinde de bulunmadığını farkettim. Pc yi tekrar başlattığımda yine win7 açıldı. Bu sefer usb takarak başlattım, karşıma ubuntu kurulum ekranı çıktı. install ubuntu dediğimde ubuntu açılıyor ve aynı hatayı veriyor ve kilitleniyordu. Şu anda ubuntu Desktop 14.10 amd64 ü silemiyorum ki tekrar sorunsuz kurayım.

Bana silme veya kurtarma konusunda ne gibi adımlar atmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

grayloop

Windows Ex4 dosya biçimini görmediği için D diskine bakarak göremezsiniz. Windows'da disk bölümlemesi ayarlarının olduğu yere bakın. Ayırdığınız alanı orada görürseniz oradan da silebilirsiniz. Windows MBR orijinal ayarlarına dönmek için ise "mbrfix"programını indirin, ardından sisteminizi Windows ile açmalı veya diskinizi Windows açılan bir sisteme takmalısınız.
Daha sonra MbrFix.exe adlı yazılımı C:\ dizinine indirin ve
Başlat>Çalıştır yolundan cmd komutu ile Windows konsolunu açın ve aşağıdaki komutları uygulayın.

c:
cd \
mbrfix /drive 0 fixmbr

Bu örnekte sistemde takılı 1 adet disk olduğu varsayılmış ve
"/drive 0" parametresi ile ilk diske işlem yapılmıştır,
eğer birden çok disk takılı ise hangi diske işlem yapacağınızı görmek için
şu komut ile disk bölümlerini listeleyebilir ve hangi diske işlem yapacağınıza karar verebilirsiniz;

mbrfix /drive 0 listpartitions
mbrfix /drive 1 listpartitions
mbrfix /drive 2 listpartitions
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

methted

Yanıt için teşekkür ederim. 2 gündür nette geziniyorum, biraz önce easybcd diye bir program buldum. Silme işlemini oradan gerçekleştirdim. Yeni bir birim oluşturdum 20 gb lık. şimdi ubuntu kurmak istiyorum. ubuntu usb flash diskimde. kurma işlemi sırasında nelere dikkat etmem gerekir?

heartsmagic

İndirdiğin ISO'nun md5 bütünlüğünü denetlemelisin. Bu konuda forumda ya da vikide arama yapabilirsin.
USB ile kurulum yapacaksan forumda yine gezinerek düzgün bir uygulama seçebilirsin kendine. 

Normal şartlar altında sağlıklı yapılan bir kurulumda sorun çıkmaması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

methted

ilgi ve alakanız için son derece teşekkür ederim. kurulumu gerçekleştirdim. ancak ubuntu çok yavaş çalışıyor ve bir süre sonra kilitleniyor. sebebi ne olabilir acaba? ram min. 2 gb, benim ram 4 gb güncelleştirme yapayım diyorum ancak kasıldığı için yapamıyorum kurduğum ubuntu ext4. şimdiden teşekkürler.

grayloop

@methted,
Ek sürücüleri yüklediniz mi? Ekran kartı sürücüleri nedeniyle ağır çalışıyor olabilir, ilk iletide de Xorg hatasından bahsediyordunuz zaten. Bir de donanımınızı yazarsanız (işlemci, ekran kartı vb.) daha fazla bilgimiz olur.
                                 H. Yavuz

methted

ubuntu kurulduktan sonra hiçbir şey yükleyemedim. kurulum sırasında ek bileşenler yüklendi mi ne yazık ki bilmiyorum.

Donanım;

AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual-Core Processor TK-57 1.90 Ghz
4 GB Ram
Nvidia GeForce 7150M / nForce 630M
Win7 64 BIT

grayloop

"Yazılım ve Güncelleştirmeler" uygulamasını açın en sağ sekmede "Ek Sürücüler" kısmına gelin, yüklenmesi gereken sürücü varsa biraz bekledikten sonra gösterecektir.

Alıntı YapNvidia GeForce 7150M / nForce 630M
Çift ekran kartınız mı var?
                                 H. Yavuz

methted

bende anlamadım ama o şekilde yazıyor  :D

grayloop

"Ek Sürücüler"e baktınız mı? Size ek sürücü öneriyor mu?
                                 H. Yavuz

methted

Pazar günü de çalıştığım için daha bakamadım, bakar bakmaz sizdeyim :)

grayloop

H. Yavuz

methted

Merhaba, sonunda oldu :D ubuntu firefoxdan girdim foruma. guncellestirdim.

yardimlariniz icin cok tesekkurler :)))

ancak bir turlu ayarlardan klavyeyi turkce yapamadim :( nereden yapiliyor?

ata

Sistem >> tüm ayarlar >> Klavye >>>(Açılan pencere, alttan metin girişi). Alttan "Ekle" ye (+) tıklayın. Ülke ile ya da Dil ile ilgili bölümden gerekli tercihleri yapın.

Ör: Dil ile bölümünden;

Dil: türkçe
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

grayloop

H. Yavuz

methted

Arkadaşlar, süpersiniz. Çok teşekkür ederim. :) win7 yi açmıyorum bile :) hoşuma gitti ubuntu.

Destekleriniz için tekrar teşekkür ederim. :)

İyi forumlar...

Masaüstü görüntümü de koyayım dedim :)

Kızım ADA...