Kurulum Kapanıyor 14.04.2

Başlatan idjcondor, 10 Nisan 2015 - 18:14:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

idjcondor

Merhabalar;

14.04.2 32bit indirdim unetbootin ile flash'a yazdım *önyükleme yaptım install'e girdim açıldı * her şey güzel hoş ama dil seçimi geliyor ne dillere tıklatıyor ne ileriye tıklatıyor biraz bekledikten sonra ekran siyah oluyor ve öyle kalıyor pcyi yeniden başlatıyorum, live olarak çalıştırıp içinden kurmayı da denedim bu seferde açıyor kurulumu sonra kapatıyor programı, daha sonra linux live creator ile yazdım yine aynı başka flash'a yazdım yine aynı çıldırmak üzereyim yani başka pcde de yapıyor aynı problemi nedir sıkıntı denk gelen varmıdır?

pc-
atom n570
intel 3150 gpu
2 gb ram
500 gb disk

FANLGO

bu soruna benim düşüncem sistem özelliklerinin yetmediği için olabilir mi sorusunu aklıma getirdi ilk önce  ubuntu türevlerinden Xubuntu ya da Lubuntu birini dene eğer bunlardan biri yada başka bir linux sürümünü kurabiliyorsan sistem özelliklerinin yetmediğine kanaat getirebilirsin birde aynı imajı dvd yazdırıp dene tabi harici dvd sürücüsüne ihtiyacın olacak bunun için.

Ketboga

indirdiğiniz iso osyasının md5 değerini test edin, tekrar ubuntu iso kalıbını indirin rufus adlı programla usb ye yazdırın muhtemelen böyle hallolur, ama bana sorarsanız sistemin daha verimli çalışması için xubuntu yada elementary os tavsiye ederim bu sistemle daha uyumlu çalışırlar.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

ata

14.04.2 bendede sorun yaratmıs çozum olarakda 14.04.1 kurmuştum . bazı araştırmalar yaptım. fakat sonuç alamamıştım . önerim şudur 14.04.1 deneyın
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

if

@idjcondor, wikideki kurulum bölümünü[1] okuyarak kurulumu gerçekleştirin. MD5 bütünlüğünü denetlediniz mi indirdiğiniz kalıbın? Olmazsa çekirdek önyükleme seçeneklerinden[2] nomodeset'i deneyin.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
[2] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

idjcondor

imajda problem yok, nomodeset olarakta denedim olmadı hiç mantıklı gelmiyor şuan yani çünkü live cd üzerinde hiçbir sıkıntı yok gayet güzel ama iş kuruluma gelince kurulumda açılıyor ama ileri seçeneği sönük tıklatmıyor ve sol taraftan dilde seçtirmiyor sonra onlar gidiyor sadece kırmızı ekran kalıyor zaten çözemedim..

if

nomodeset'i deneyin bir. Ne kadar RAM'i var makinenin?

idjcondor

nomodeset denedim ama olmadı 2 gb ram var makinada

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.