Ubuntu kurdum ama boot etmiyor

Başlatan JeaNLouP, 10 Nisan 2015 - 14:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JeaNLouP

Arkadaslar selam daha once windows 8.1 olan lenovo notebookuma ubuntu kurmaya calisiyorum.Dun gece kurarken grub install hatasi veriyordu ve bios menusunden quick boot kapattim ve try ubuntu secenegi ile acip ubuntuyu kurdum ve hata vermedi ama yeniden baslattigim zaman hdd bos gozukuyor yani boot ekranindiyken hdd seciyorum ama acilmiyor.Suan bu konuyu usb ile actigim sistemden aciyorum acaba yardimci olur musunuz _

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2015 - 14:09:31

Bu da bootrepair ile aldigim cikti.
http://paste.ubuntu.com/10790718/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2015 - 14:46:50

Partition ekranı ntfs olanda yedeklerim var.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Alıntı Yap=================== Advices
SFS detected. You may want to retry after converting Windows dynamic partitioning (SFS partitions) to a basic disk. This can be performed via tools such as TestDisk or EASEUS-Partition-Master / MiniTool-Partition-Wizard.
The boot of your PC is in EFI mode, but no EFI partition was detected. You may want to retry after creating a EFI partition (FAT32, 100MB~250MB, start of the disk, boot flag).
Do you want to continue?

Demiş. Burada iki durum söz konusu. Birincisi dinamik disk meselesi. Hani Windows olsa kolayca halledilir ancak Testdisk ile uğraştıracaktır ne yazık ki. İkinci mesele ise sistem EFI'ye sahip ve sende EFI bölümü yok, silmişsin. Eğer sistemi UEFI ile kullanmayacaksan verilerini yedekleyebiliyorsan yedekle, ardından tüm diski biçimleyip sıfır kurulum yap. Bunu yapamayacaksan biraz uğraşman gerekecektir ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

@JeaNLouP, bölümlendirme düzgün olmamış. İlk bölüm genişletilmiş alan olarak biçimlendirilmiş. EFI ve Windows bölümü uçmuş. Bence önce bölümlendirmeyi düzeltin. EFI kullanacaksanız bir tane oluşturun /dev/sda1 olarak. Sonra Ubuntu için bir tane birincil bölüm, genişletilmiş alana ise yedek ve swap'ı atabilirsiniz. Tabi önce belgelerinizi yedekleyin.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=GParted_kullan%C4%B1m%C4%B1

Ketboga

lenovolarda açma/kapama tuşunun yanında küçük bir onekey recovery tuşu bulunur ona uzunca bas eğer recovery bölümünüde silmediysen bilgisayarı aldığın günkü haline getirir ama öncesinde hddyi başka bir aygıta bağlayıp veriyi  yedeklemen gerekir tabi bunlar muhtemelen son çare olarak uygulanabilecek seçenekler mutlaka daha makul bir yolu vardır.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

JeaNLouP

Teşekkürler arkadaşlar dosları yedekleyip ubuntunun diski sil seçeneği ile sistemi kurdum.

Reverser

XFCE ROCKS !