[Çözüldü] deb.tar dosyaları için yardım

Başlatan ata, 06 Nisan 2015 - 16:45:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata

ben internet olmadan program kurmak istiyorum.

epey boyutlu olan tar.gz dosyalarını edindim, ancak malumunuz tıklayıp ileri-ileri yapılarak kurulamıyor.

.deb uzanltılı olanlarının da bazıları katılımsız(internetsiz) kurulabiliyor, örnek: virtualbox, wps kingsoft office, ücretli programların bazı demoları örneğin nero, vb...

ben öyle * bir şey istiyorum ki tüm gerekli programlarımı bir dvdye toplayayım, içlerinden istediğimi format sonrası kurayım. bunu yapmanın bir yolu var mı
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

-DıLgEş-

synaptic kurun daha kolay program indiriliyor diyeceğim ama benim gibi internetsiz indirmek istiyorsanız şu siteye bakabilirsiniz. http://packages.ubuntu.com/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Nisan 2015 - 17:27:27

tar uzantılı dosyalar genelde çok zor kuruluyor.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata

ben kotalı neti kullandıgımdan  hersefer indirip kurmak  masraflı oluyor dediğim bu  ;D ;D ben uygulama kurmak için bir dısk yapıp kurdugum sıstem içine bu dıskten uygulama kurmak istediğimi anlatmaya çalıştım

heartsmagic

Kolay ve makul, mantıklı bir yolu yok. Forumda ara ara soruluyor, benzer cevaplar veriyoruz. Bu dünyada söylenen bu yöntem sağlıklı değil. Sen bugün toplamayı başardın diyelim ki istediğin uygulamaları, yani tüm bağımlılıklarını falan da koydun o DVD'ye. Bir ay sonra sürümler değişecek, bağımlılıkların sürümleri değişecek, ortalık karışacak. İnternet olmalı Linux dağıtımları için, ilk sıradaki şartlardan biri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata

soyledıklerınızı okudum daha evvelde aynı açıklamayı yapmışsınız .fakat benim indirdiğim deb uzanntılı programların bazıları kurulurken bazıları ınternet bağlantınız yok diyor .. yapmak istediğim şudur . kısa vadede kendimi güvenceye alıp sıtem kurulumunda surekli olarak aynı yazılımları yuklememek . malüm kotalı net kullanımım var ..yinede açıklamanıza teşekkürler

Reverser

@ata, ne yapmak istediğini anlıyoruz ve sana bunun uzun vadede bir getirisinin olamayacağını söylüyoruz.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

-DıLgEş-

tar uzantılı dosyaları yüklesen yarısının kurulumunu yapamazsın deb uzantılı dosyaları eğer 15.04 sürümü çıktığında kullanacaksan şimdi vivid sürümünü indirmeye bak derim. Böylece yaklaşık 1 yıl kadar kullanırsın ben şimdiden öyle yapıyorum. Yüklediğim bağımlıkların çoğu vivid bağımlılığı.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata

anladım fakat şunu anlatamadım sanırım kota bazen dolu oluyor ve ınternet cafeden  bazı programları  indiriyorum ve evde kurmak üzere denediğimde internet diyor . yani ben bu bağımlılıkları nasıl gideririm ? sorun bu

-DıLgEş-

deb uzantılı dosyalar internet internet istemiyor ancak bir bağımlılık için başka bir bağımlılık isteyebiliyor.

ata

şimdi oldu teşekkürler  ;D ;D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2015 - 19:35:54

https://yadi.sk/i/Qa7TigpVfpxJx ınternet varkende sorun yaşıyorum . bu konuyu anlamaya çalışıyorum . bağımlılıkları nasıl ekleye bilirim. synaptık de bu program yok . deb indiriyorum onuda yüklemedi. temel sorunum bu yukledıgım qtparted orneğindeki gibi

heartsmagic

Internet varsa depo kullanacaksın, .deb paketlerini değil. Depo, paket, bağımlılık konularına uzaksın, araştırmaya ve öğrenmeye çalış. Bir .deb paketi ha denince yüklenmez, bağımlılığı varsa onu da indirip aynı anda yüklemen lazım. O bağımlılığın da bağımlılığı varsa onu da indirip yine hep beraber yüklemen lazım. Bu böyle sürüp gider.

.tar denilen şey ile illa yükleme olacak diye bir şey yok. Henüz yolun çok ama çok başında olduğun buradan da anlaşılıyor. .tar bir arşivleme aracı, o kadar. Ben içine film koyar gönderirim sana, kurma falan olur mu? 

Söylemek istediğiniz şey kaynak koddan derleme olayıdır ki o da forumda bolca konuşuldu. Yine aynı şeyleri söylemek istemiyorum ancak internet olmadan paket kurulumu 1x zorluktaysa, kaynak koddan derleyerek ikilik elde etmek 4x, 5x zorluktadır.

ata

ben anlatma zorlugu çektım sanırım depoda olan resmı koydum yolladım lınkte . depo yuklemedı  eksık bagımlılık dıyor dıyor bağımlılıgı eklemeye çalıstıgımda  ıse hata alıyorum . ögrenmeye çalıstıgım sey ozel bağımlılık pp nasıl anlasılır kişisel bagımlılık. ve nasıl yuklenır bagımlılık konusunda sorun yaşadıgımı duşunuyorum da ayrıca suan ınternet bağlantılı deniyorum neyse sız yıne ığnelıyıci konuşmayı sevdığınızden konuyu çözüldü işaretleyip kendi başımın çaresıne bakmalıyım konuyu merak edenlere örnek olsun çözüm https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=38813.0

grayloop

Aşağıdaki bağlantıda istediğiniz bilgiler mevcut sanırım.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47085.msg541489#msg541489

Not: Yorulmuşsunuz sanırım, bu nedenle de biraz kırılmış belki de kızmışsınız. Ama iğneleyici bir laf yok, (ben göremedim en azından), herkes bir şeyler yazarak yardıma çalışıyor.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

ekremsenturk

Bir .deb uzantılı paketi kendi sitesinden ndirdiğin zaman, önce kendi sitesindeki kurulum anlatımınıda okumalısın. Orada gerekebilecek bağımlılıklarda belrtilir. Qtparted yerine Gparted kullan. Birisi Kde masaüstü için ve bazı Kde bileşenleri ve Qt kütüphaneleri gerektirir. Diğeri Gnome için ve Ubuntu'ta fazla bir bağımlılık gerektirmek, çünkü gerekli bağimlılıkların boyutu büyük olanlar kurulu geliyor. Her ikisi de aynı işi görür.

Ubuntu'yu tekrar kurmak ta gerekmez. Bir kere kurarsın ve kullanmaya devam edersin. Acemilik nedeniyle bozmuş olsan bile, bir kaç kez kurarsın, yine tekrar tekrar kurman gerekmez.

ata

bende bad faktor var bazen kendı çokuyor yenı bır hdd alanakadar ıdare etmenın yollarını arıyorum .. nerolınux kullanmak istedım kısıtlı surum vardı bende ona eşdeğer olarak bunu bulmuştum ..brasero güzel değil. dıye bunu kurmak ıstedım alakanıza teşekkürler

heartsmagic

İğnelemedim, gayet normal yazdım. İğnelediğim zaman açık açık iğneliyorum zaten.

Sorununa gelince, senin başlığı açarken sorduğun şeyle şu son anlattıkların aynı şey değil. Depodan kurulum yaparken sorun mu yaşıyorsun? O sorunu çıktılarıyla buraya geçersin bizler de yardımcı olmaya çalışırız.