Ubuntu'da sorun yaşıyorum

Başlatan bahadirhtp, 03 Nisan 2015 - 11:37:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bahadirhtp

Dedim ki kendi kendime acaba dvd mi bozuktu? herseyi sil baştan başka dvd ile kurdum.

playonlinux-compiz-mono-docky-genymotion- vs vs programların hepsimi hata verir.

Sonra dedim kı yine kendi kendime ekran kartı iki tane onu hallet.
NVIDIA binary driver-version 311- ....... olarak ayarladım.

ya bu ubuntuda hıc mı bısey calısmaz arkadas ya.
youtube açıyorum adamlar cayır cayır yukluyor ama ben terminalde sürekli birseylerin hatasını alıyorum.....
Lanet olsun ubuntu kurdugum gune
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

Pozitron

Belki çekirdekte bir hata vardır.Çekirdekte sorun olunca yüklenmiyor hata veriyor hep.
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

bahadirhtp

Nasıl düzeltebilceğimi de yazsaydın keske şimdi onu yapmayı denerım bi 3 gunde onla ugrasıyorum sonra yıne bi format hersey gıder... gunlerdır pc de tek yapabıldgıım film ızlemek. chrome hatasız calısan tek program
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

Pozitron

Recovery moddan başka bir çekirdekle sistemi başlat sonra sudo apt-get install --reinstall ile o hata veren çekirdeğin bozuk kısımlarını bir daha kur.Ben de hata linux-generic bilmem ne olan var ya onda ve linux-image.... olandaydı eğer terminalde herhangi bir hata çıkıyorsa şunlar bozuk diye çekirdekle alakalı o zaman o hatalı olanları sudo apt-get install --reinstall bozuk_kernel_dosyası şeklinde yeniden kur bakalım olacak mı?

Not:Yalnız hatanın çekirdekten kaynaklandığına emin olman lazım yani birşey yüklemeye çalışırken hata veriyorsa ve şunlar şunlar bozuk diyorsa.Eğer olmazsa yukarıdaki yol yeni çekirdeğe yükseltmeye çalış kendin elle derleyerek.
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

-DıLgEş-

Hemen lanetli demeyin eğer profilinizde de belirttiğiniz gibi ubuntu 11.04 kullanıyorsanız güncelliğini kaybetmiş bir ubuntu sürümünde bu hataları vermesi normal olabilir. Size önerim ubuntu 14.10 kullanın bende hız hariç başka bir sıkıntı yok zaten bende ram 2gb hızı düşük olması normal sanırım. 23 nisanda 15.04 yayınlandığında onu kuracağım kendi pcme.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

freeman

Alıntı YapLanet olsun ubuntu kurdugum gune

Kimse size illa Ubuntu kullanın demiyor.
Bu tür durumları göze alıyorsanız kullanın, yoksa Windows kullanın. Hem sizin için hem bizim için daha iyi olur.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

plazma

Çok karışık olarak anlatmışsınız ilk olarak, ekran kartı çıktılarını geçin diz üstümü cihazınız windows (multi boot) & uefi vs var mı? İndirdiğiniz kalıbında kontrolünü yapın

ata

oncelıklı dusuncem sudur . sıstem cok nadır hata yapar.... bız ınsan faktoru bılıncsız yada ıncelemeden konuyu basından bıle okumadan bazı kodlar yada yazılımlar dener yada hep daha ıyısı olması ıcın bırşeyler ekler bırşeyler cıkarırız .. bu işlemler esnasında hıc araştırmayız . yaptıklarımız kendı sıstemımıze uygunmudur kiii bu bazı arkadaşlar baslıkda belırtır ornek mınt ıcın denendı .. ama bızım meraklı ve acamı arkadaş konuyu bıryerden yakalamıs ve dalar konunun ortasına dener kodları . ardından acar yenı baslık lanet olsun lınuxsa  sıstem kurtarma bıle yok dıye .. ama sorarsınız ne yaptınız ve sonucunda ne oldu dıye .. adam ne yaptıgının bıle farkında değil yeterlı bılgı veremez . avaz avaz yardım ıster .. tabıkı dogal alıskanlık wındowsdan atar resetı kendı dusuncem budur
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

neynefes

Başlık nereye doğru gidecek. @bahadirhtp, isterseniz geri dönüş yapıp sorunlarınızı daha açık bir şekilde dile getirin. Mesaj amacını aşmasın. Ayrıca başlığı da duzenleyin.

if

@bahadirhtp, bu kadar insan nasıl kullanıyor? Sorunlarını nasıl çözüyor? Bunları bir düşün ve konu açmadan ve soru sormadan önce araştırma yap vs. Bunları yazıyorum ama bir fayda etmeyeceğini biliyorum çünkü foruma üye olduğundan beri böyle davranıyorsun. O yüzden sana verebileceğim en iyi önerim kullanamıyorsan bırakman olacaktır.

Başlıktaki ve iletideki lanetlemeden üyelerimiz rahatsız olmuşlar, değiştirirsen iyi olur.

Altaylardan_Gelen_Atlı

''Şemseddin Sami, Kamus-u Türki'de "lanet" kelimesini açıklarken bu kelimenin aynı zamanda "beddua" manasında kullanıldığını da belirtir ...
şahsım olarak Ubuntunun  bedduayı hak ettiğini düşünmüyorum...acemi bir son kullanıcıyım öyle yazılım donanım bilgim sizlere göre yetersiz bununda farkındayım hasbel kader linux türevleri ile 2000+ yıllarda tesadüf tanıştım ve 8+ yıldır linux türevleri kullanıyorum belki fazladır bata çıka ögrenme aşamasındayım ve bilgisayarı sadece nete girmek müzik dinlemek film izlemek yada ofis , chat çin kullanacak dostlarıma ki bunlar 30 üzeridir bu yeteneksiz halimle onların cihazlarına kurdum bazı sorunlar yaşasak da forumun desteği ile aştık hele Ubuntu Türkiye forumda yaşları benden küçük olsa da yürekleri kocaman çok değerli üstadlar var her an yardım için aktifler
çözümü önce kendim aramaya çalıştım olmadı mı forumları okuyarak çözüm bulmaya çalıştım her seferinde başardığımı söyleyemem bazı durumlarda konuyla ilgili istenilen kodları  cihazın yazılım donanım özelliklerini kullandığım Ubuntu türevini yazdığımda gereken desteği aldım bu zaman zarfında çözümlenmeyen sorun kalmadı diye biliriz.

son zamanlarda dikkatimi çeken sanalda örneklersek google play gazetelik üzerinde aktif olan tamindir ve chip vs. yazılan makalelerde bir linux / ubuntu karalaması gırla gidiyor
ben şahsım olarak linux türevlerinin insanları bilgilendirdiğini ve yazılım donanım hakkında bilgi sahibi olmaya zorladığını düşünüyorum...

@bahadirhtp sakin bir şekilde sorunu, yazılım, donanım bilgisini yaptığınız çözümleme yollarını bildirirseniz konu uzmanları mutlaka destek olacaktır

saygılar
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

Reverser

@Mr.Aslanturk, diyecek bir şey kalmamış hocam +1.

XFCE ROCKS !