[Çözüldü] Diskimde ne olduğu belirsiz bir bölümü kaza ile açtım.

Başlatan eronis, 03 Nisan 2015 - 00:03:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Aslında tam olarak diskimde mi emin değilim. linux lite'ı usb'ye

sudo dd if=linuxlitefalan.iso of=/dev/sdc

dedim. Bilgisayar 230Mb/s (Usb 2.0 + 5400RPM hard disk) görünce şok oldum. Bilgisayarımın kopyalama hızı bile bu kadar değil. Şimdi ise Disks programına girdiğimde disk drives'ın içinde hard diskim vs var iken altta oluşan other devices adlı bir bölümde 0 baytlık bir usb simgeli block device var ve ironik olarak yeri /dev/sdc idi.

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 Bit üzerinde yaşadım bu sorunu eğer yardımı olursa.

Fikri olan ? Nasıl silerim bunu ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2015 - 00:05:56

eklemek istiyorum eskiden usblerim direk

/dev/sdc bölümüne mount olurdu. şimdi sdd bölümüne mount oluyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2015 - 00:13:11

Neyse arkadaşlar sorunu çözdüm. Eğer benzeri bir sorun ile karşılaşan olursa diye kendi yaptığımı anlatayım.

/dev/sdc'nin içinde hiçbirşey yoktu zaten. 0 bayt gözüküyordu.

sudo rm /dev/sdc

yapıp dizini sildim. Baktım yine gitmedi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bu dizin kaybolmuştu. Sanırım bu anlık bir sistem hatası. Siz önce yeniden başlatmayı deneyin olmazsa dizini silip yeniden başlatın.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

grayloop

Diskler uygulamasına girip diski seçin, bağlama seçeneklerine de göz atın. Otomatik bağlama seçeneği kapalı durumdaysa açık hale getirip deneyin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz