[Çözüldü] Çekirdek Sorunu

Başlatan Pozitron, 28 Mart 2015 - 20:48:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pozitron

Arkadaşlar geçenlerde çekirdek güncellemesi gelmişti ubuntu bunları yüklerken bir anda internet gitmişti.O zamandan beri bu kernel *bir şeyler yüklerken sorun veriyor:
pozitron@pozitron-Lenovo-Z50-70:~$ sudo dpkg --purge linux-image-3.13.0-48-generic
(Veritabanı okunuyor... mevcut 305810 dosya veya klasör yüklü.)
Kaldırılan: linux-image-3.13.0-48-generic (3.13.0-48.80) ...
Examining /etc/kernel/postrm.d .
run-parts: executing /etc/kernel/postrm.d/initramfs-tools 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
update-initramfs: Deleting /boot/initrd.img-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postrm.d/zz-update-grub 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
/usr/sbin/grub-mkconfig: 35: /etc/default/grub: Syntax error: EOF in backquote substitution
run-parts: /etc/kernel/postrm.d/zz-update-grub exited with return code 2
Failed to process /etc/kernel/postrm.d at /var/lib/dpkg/info/linux-image-3.13.0-48-generic.postrm line 328.
dpkg: error processing package linux-image-3.13.0-48-generic (--purge):
installed post-removal script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
İşlem sırasında hatalar bulundu:
linux-image-3.13.0-48-generic
pozitron@pozitron-Lenovo-Z50-70:~$ sudo apt-get remove  linux-image-3.13.0-48-generic
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  linux-headers-3.13.0-32 linux-headers-3.13.0-32-generic
  linux-image-3.13.0-32-generic linux-image-extra-3.13.0-32-generic
  linux-lts-utopic-tools-3.16.0-31 linux-tools-3.16.0-31-generic
Bu paketleri kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın.
Aşağıdaki paketler KALDIRILACAK:
  linux-image-3.13.0-48-generic linux-image-extra-3.13.0-48-generic
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 2 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
2 paket tam olarak kurulmayacak ya da kaldırılmayacak.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 146 MB disk alanı boşalacak.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/h] e
(Veritabanı okunuyor... mevcut 305810 dosya veya klasör yüklü.)
Kaldırılan: linux-image-extra-3.13.0-48-generic (3.13.0-48.80) ...
depmod: FATAL: could not load /boot/System.map-3.13.0-48-generic: No such file or directory
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/apt-auto-removal 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/dkms 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.13.0-48-generic
grep: /boot/config-3.13.0-48-generic: Böyle bir dosya ya da dizin yok
depmod: WARNING: could not open /tmp/mkinitramfs_p8blSJ/lib/modules/3.13.0-48-generic/modules.order: No such file or directory
depmod: WARNING: could not open /tmp/mkinitramfs_p8blSJ/lib/modules/3.13.0-48-generic/modules.builtin: No such file or directory
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/pm-utils 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/update-notifier 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
/usr/sbin/grub-mkconfig: 35: /etc/default/grub: Syntax error: EOF in backquote substitution
run-parts: /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub exited with return code 2
dpkg: error processing package linux-image-extra-3.13.0-48-generic (--remove):
Kaldırılan: linux-image-3.13.0-48-generic (3.13.0-48.80) ...
Examining /etc/kernel/postrm.d .
run-parts: executing /etc/kernel/postrm.d/initramfs-tools 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
update-initramfs: Deleting /boot/initrd.img-3.13.0-48-generic
run-parts: executing /etc/kernel/postrm.d/zz-update-grub 3.13.0-48-generic /boot/vmlinuz-3.13.0-48-generic
run-parts: /etc/kernel/postrm.d/zz-update-grub exited with return code 2
Failed to process /etc/kernel/postrm.d at /var/lib/dpkg/info/linux-image-3.13.0-48-generic.postrm line 328.
dpkg: error processing package linux-image-3.13.0-48-generic (--remove):
İşlem sırasında hatalar bulundu:
linux-image-extra-3.13.0-48-generic
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_gibbereng_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'linrunner-tlp-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_gibbereng_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'linrunner-tlp-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Ne denediysem olmadı kaldırmayı denedim kaldırmıyor da ya da öyle gözüküyor.Yazılım merkezinde kaldırılıyormuş gibi de olsa sorun veriyor.Anlamadım gitti çok araştırma yaptım ama bulamadım,belki ben bulamamıştım da.
Not:Başka kernellerde açarak denedim o zaman da yüklenmiyor.
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

-DıLgEş-

Başka bir uygulama yüklerken hata veriyor mu?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Pozitron

Her uygulamada hata veriyor,kaldırırken ve yüklerken :(
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

Amenofis

"apt-get clean" ile önbelleği temizledikten sonra --reinstall install ile çekirdeği tekrar yüklemeyi dene bence.

-DıLgEş-

Sanırsam çekirdeği yeniden kurmak gerekecek.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Pozitron

Bence de gerekecek;çünkü reinstallı denedim.Gerçi apt-get cleani denemedim bir daha deneyeyim bakiyim.

if

network bölümünden ağa bağlanın; root bölümüne girin ve sistemi güncelleyin. Ya da eski çekirdekle başlatın sistemi ve güncelleme yapın.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma

Pozitron

Alıntı yapılan: if - 30 Mart 2015 - 23:46:55
network bölümünden ağa bağlanın; root bölümüne girin ve sistemi güncelleyin. Ya da eski çekirdekle başlatın sistemi ve güncelleme yapın.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma
Eski çekirdekle başlatsam bile kurulumlarda hata alıyorum,saçma geldi biraz bu durum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Mart 2015 - 20:39:33

linux-image-extra-3.13.0-48-generic
Bu ikisini kaldıramıyorum işte sürekli hata veriyorlar.

heartsmagic

uname -r
çıktısını bir görebilir miyiz? Eğer bu sorunlu sürüm değilse:

sudo rm -f /var/lib/dpkg/info/linux-image-3.13.0-48*
sudo apt-get purge linux-image-3.13.0-48-generic
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Pozitron

Sonradan sorunum çözüldü de çözüldü eklemeyi unutmuşum afedersiniz.
Ama sonradan bozulursa aklımda bulunsun teşekkürler.

Reverser

@Pozitron, sorunu nasıl çözdünüz ?

XFCE ROCKS !