Program Kaldırma Hata

Başlatan xxredbollxx, 21 Mart 2015 - 13:55:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxredbollxx

.bundle uzantılı bir program kurdum şimdi kaldırmak istiyorum fakat komut verdiğimde bulunamıyor yazıyor
bir de benim kurduğum programlar hangi dizine kuruluyor

administrators@Administrator:~$ sudo apt-get purge LANG=eng VMware Workstation
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'jd-team-ubuntu-jdownloader-utopic.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'jon-severinsson-ubuntu-ffmpeg-utopic.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'jd-team-ubuntu-jdownloader-utopic.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'jon-severinsson-ubuntu-ffmpeg-utopic.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: LANG paketi bulunamadı
E: VMware paketi bulunamadı
E: Workstation paketi bulunamadı

-DıLgEş-

Kaldırmayı bilmiyorum büyük ihtimalle usr/share klasörüne indiriliyor.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

Senin .bundle dediğin şeyle kurulan (ki aslında betiktir sanırım o da) uygulamalar denediğin yolla kaldırılamazlar. apt-get veya dpkg ile bir şey kaldırılmak isteniyorsa bunun ya depolardan kurulması gerekir ya da en azından .deb paketi olarak. Linux dünyasında bu iş paketleme sistemleri ile halledilir. Bu nedenle uygulamalar paketlenir ki ileride yine standart yollarla kaldırılabilsinler.

Her uygulama geliştiricisi, sahibi paket yapmayabiliyor, Vmware de bunun örneklerinden biri. İkinci sorunu da az çok cevaplar aslında anlatmaya çalıştıklarım. Her uygulama aynı yere kurulmayabilir, bu da paketleyenin ve uygulamanın çalışma tercihinin belirleyeceği bir şey. Genelde uygulamalar /usr/bin altına kurulurlar, fakat bambaşka bir yer de olabilir bu. Örneğin /opt dizini, /usr/local/bin dizini hatta /ahmet dizini gibi. Tamamen uygulamaya bağlı. Nereye kurulduklarını bilmen gerekmiyor genelde, zira elle kaldırma, silme düşüncesinden vazgeçmelisin. Linux tarafında genelde depolardan veya paketlerle kurulum yapılır ve yine kurulduğu şekilde kaldırılır uygulamalar. İstisnaları ise ayrıca öğrenmek lazım.

Vmware bir istisna söylediğimiz üzere ve şu şekilde kaldırılıyormuş:
sudo vmware-installer -u vmware-workstation

Dener, sonucu buraya aktarırsın. Bir de ricamız olsun, başlığı bu şekilde bırakmayalım. Mümkün mertebe en açıklayıcı bir başkasıyla değiştirelim. Konu Vmware Workstation uygulamasının kaldırılması olduğu için buna yönelik bir şey seçersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremdogan

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40720.0

xampp kurulumu
kurulumunu tam olarak yapamadım şimdi  silmek için yukarıdaki işlemlerin hepsini denedim xampp kaldıramadım
bu program bu kadar problemli mi yoksa bende mi hata var .nasıl kaldıracam xampp i??tesekurler

if

Yukarıda Xampp kaldırmayla alakalı bir şey yok ki.
sudo rm -r /opt/{xampp,lampp}
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47085.msg540997#msg540997