UEFI ve Legacy Support

Başlatan Pozitron, 15 Mart 2015 - 14:09:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pozitron

Bu konu açık kalsın ben deneyince yine buraya yazarım
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

grayloop

Verileriniz zaten Home kısmında ise yeni kurulumda da aynı alanı Home olarak belirtmeniz yeterli. Ancak kurulum yaparken biçimlendirme yapmayın yeter.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Pozitron

Yeni kurucağımı EFI olarak kuracağım için öyle yapmam yanlış olmaz mı?Zaten öyle önemli şeylerim yok şu an asıl kaybetmek istemediğim dahili harddiskten boyut
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

if

Alıntı yapılan: Pozitron - 04 Nisan 2015 - 01:05:47
Zaten öyle önemli şeylerim yok şu an asıl kaybetmek istemediğim dahili harddiskten boyut

Bu kısmı anlamadım.

/(root) ve ev dizinini farklı bölümlere kurduğunuz vakit yeniden kurulumlarda EFI olsun başkası olsun veri kaybetme sıkıntısı yaşamazsınız.

Pozitron

Alıntı yapılan: if - 04 Nisan 2015 - 23:07:30
Alıntı yapılan: Pozitron - 04 Nisan 2015 - 01:05:47
Zaten öyle önemli şeylerim yok şu an asıl kaybetmek istemediğim dahili harddiskten boyut

Bu kısmı anlamadım.

/(root) ve ev dizinini farklı bölümlere kurduğunuz vakit yeniden kurulumlarda EFI olsun başkası olsun veri kaybetme sıkıntısı yaşamazsınız.
Demek istediğim dahili diskim toplamda 1 TB ya kulllanmadığım EFI olmayan ubuntu o zaman orda boşuna kalmış olacak bunu kastediyorum.

grayloop

Neden boşuna kalmış olacak anlamadım. Daha önce Ubuntu'yu hangi bölümlere kurduysanız şimdi de aynı bölümlere kurarsanız sorun olmaz.
                                 H. Yavuz

FireSwords

Benim tavsiyem UEFI kurulumu yönünde. Çünkü BIOS çok eski bir teknoloji ve günümüz için yetersiz. Tabii Windows kurulu gelen laptoplarda işler karışıyor.

Pozitron

Alıntı yapılan: gridongu - 05 Nisan 2015 - 12:45:49
Neden boşuna kalmış olacak anlamadım. Daha önce Ubuntu'yu hangi bölümlere kurduysanız şimdi de aynı bölümlere kurarsanız sorun olmaz.
Diğerini EFI modunda kurmamıştım ya sorun olur mu ?

Alıntı yapılan: Ustadharak - 05 Nisan 2015 - 20:35:06
Benim tavsiyem UEFI kurulumu yönünde. Çünkü BIOS çok eski bir teknoloji ve günümüz için yetersiz. Tabii Windows kurulu gelen laptoplarda işler karışıyor.
Ailem windows kullandığı için windows kurulu aldık maalesef.

grayloop

Hayır sorun olmaz, EFI dediğimiz şey boot ile ilgili, disk bölümlemesiyle ilgili değil. Eskiden hangi alana ne kurduysanız aynı yerlere kurabilirsiniz.
                                 H. Yavuz

Pozitron

Çok teşekkürler,boş bir vaktimde halletmeye çalışacağım