Ubuntu Kullanmaya Davet

Başlatan earas, 09 Mart 2015 - 23:34:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cank53

Şuan ikimizde farklı farklı şeyler söylüyoruz.Ben başka birşeyden bahsediyorum , sen bana özgürlük farklıdır diyorsun.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Cank53Ben onlardan mı bahsetiyorum kardeş , birdaha okurmusun.

Ben o kısmı "çocuklar" olarak ayırdım zaten.Veletler diye ayırdığım kısım , şu internet kafelerde büyüyen sigara meraklısı ergen çocuklar.Normal bir çocukla onun arasındaki fark dağlar.
Gönül ister ki benim ve senin zararlı olarak addettiğin sigarayı kimse kullanmasın, ancak kimin ne yaptığı bizim ilgi alanımıza girmiyor. İsteyen, istediği şeyi kullanabilir buna Linux da dahil. Lütfen olayı çok başka yerlere kaydırmayalım. Kaldı ki hiç gereği olmayan bir konu tartışılıyor burada, gereksiz yani daha ne diyebiliriz ki?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2015 - 11:47:08
Alıntı yapılan: earasNormal bir kullanıcının artık Windows kullanması için oyun dışında hiçbir avantajı yok.

Bu da sakıncalı bir tespit, neden o zaman senelerdir masaüstündeki kullanıcı oranımız doğru düzgün bir seviyeye gelmedi?

Kırmızıyla gösterdiğim kelime bunun cevabı. Bu söylediğime böyle bir soru sorulması zaten yanlış çünkü ben bugün gelinen durumda, bundan sonrası için yapılması gerekenleri konuştum. Bugüne kadar olan şeyleri değil. Ubuntu ben 3 yıl önce kurduğumda bu değildi. Başkaları 3 yıl öncede çok beğeniyordur orasını bilemem ama ben 3 yıl önce kurduğumda driver probleminden, uygulamalarda yaşadığım sorunlarından sinir krizi geçirip Windows'a döndüm. Ama bugün uygulama olarak da, driver olarak kendisini geliştirmiş bir ubuntu gördüm. Gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Donaımlarımı da tanıdı. Üstelik ubuntuyu düşünerek almamıştır hiçbir parçamı. Laptopa da kurdum onda da gayet sağlıklı. Kısaca ubuntu önceden masaüstü kullanıcıları için şimdiki kadar iyi bir seçim değildi, ama şimdi üstteki mesajda tarif ettiğim kullanıcı kitlesi için iyi bir seçim bana göre. Ve yapılması gereken ubuntunun geliştiğini, geldiği aşamayı doğru bir şekilde anlatmak, ulaştırmak. En azından benim düşüncem bu. Başkası "ubuntu ne ya windows candır der" veya "ne anlatıcaz isteyen gelir kullanır" der. Fikir, bakış açısı, vizyon meselesi.


Alıntı yapılan: heartsmagic

Alıntı yapılan: earas - 11 Mart 2015 - 23:06:49
Linux'un Windows'tan ne ayrıcalığı var ki? Windows gibi firmalar, devletler, kapalı kodlu yazılımlarla insanları takip etmesin, izlemesin, fişlemesin, insanlardan bilgi çalarak kazanç sağlamasın diye değil mi? Linux'un doğuş amacı da, Windows'tan artısı da temelde bu "özgürlük" değil mi?

Doğuş amacı o değil elbette. İma ettiğin şey Linux da değil, özgür yazılım. Fakat onun da doğuş amacı o değil, getirilerinden bir tanesi. Temele bunu koymak da doğru değil. Özgür yazılım felsefesine bakılırsa neleri temel aldığı görülebilir. Bu değil derken özel anlam yüklediğin "özgürlük" hakkında konuşuyorum. Öteki türlü hepimizin bildiği özgürlük kapsamına giriyor tabi söylenenler.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zg%C3%BCr_yaz%C4%B1l%C4%B1m
http://www.linux.org.tr/linux-nedir/

Bu iki linkten yararlanıp linux ve özgür yazılım felsefesi hakkında biraz daha bilgi sahibi oldum sen söyleyince ve demek istediğini anladım. Ancak misal "Her türlü amaç için yazılımı çalıştırma özgürlüğü"ndense, benim kurduğum altı çizili cümle çok daha genel ve günümüz için geçerli geliyor. Yani kapalı koda karşı olup açık kaynak kod taraftarı olmanın gerekçesi, bunun sağlayacağı fayda bakımından baktığımızda durum böyle. Zaten devamında söylediklerime bakarsan "madem linux bu özgürlüğü sağlıyo, oyun oynayana da sağlasın başka iş yapana da" anlamında söylüyorum onları.


Alıntı yapılan: heartsmagic
Alıntı yapılan: earas
E öyleyse her kesim için özgürlük vaat etmeli. Yoksa sadece "uzman kullanıcılara özgürlük", "kod bilenlere özgürlük" ya da "bilgisayarla oyun oynamayanlara özgürlük" tarzı bir şey olur. Bilgisayarda oyun oynayan adamın, çocuğun, açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanmayı hakkı ya/yada ihtiyacı yok mu? Hani zaten sadece bilgisayarı oyun için kullanmayacak insan. Özel aile resimlerini de o bilgisayara atacak, arkadaşıyla da oradan konuşacak, filmini de orada izleyecek, e oyununu da oradan oynayacak. Fotoğrafı at, arkadaşınla konuş, hesaplarına gir, filmini izle ama oyun oynayacaksan Windows kullan. Bence tam amaca uygun olmuyor. Olayı da Windows benzerliği olarak düşünmememiz lazım. İyi bir işletim sistemininin gereklilikleri gibi bakmamız lazım bence.

Bu kısma katılıyorum ancak kim "Sadece uzman kullanıcıya özgürlük olsun" der ya da diyor ki? İşletim sistemleri birer araçtır, kullanmak isteyen, kullanabilen herkes kullanabilir. Buna oyun oynamayanlar, oynayanlar, hatta oynayan çocuklar da dahil. Forumda kurallara uymak ve düzeni bozmamak kaydıyla her konu da açılabilir. Yani oyun başlığı açıldı diye kimseye tepki koyamayız. Tersi olan durumda, yani sunucu üzerinde işlem yapmak isteyen ancak düzeni bozan birini de hoş göremeyiz. Kısacası işletim sistemleri birer araçtır, bu forum da öyle :)

Konuyu da daha uygun bir yere taşıyalım.
Bu kısımdaki "ancak" ile başlayan itirazı hiiiç kabul etmiyorum :D Linux'ta oyun olmasın, windows'ta şu var linux'ta olmasın diyenler için denmiş birşey bu. Ben yine "GUI'yi sevmeyip herşey kodla olsun daha iyi" diyen kişileri de gördüğüm için, bu algıya diyorum bunu. Forumla ilgili bir durum yok zaten. Kimi kod bilir daha iyi kullanır kodla, kimi kod bilmez zorunda da değildir herkes programcı olmak mecburiyetinde değil, kimi oyun oynar kimi film izler, bu bir masaüstü işletim sistemi demek istedim. Forumluk bir durum yok yani. Sanki foruma bir eleştiri yapılıyormuş gibi algılanmasın.

Alıntı yapılan: Cank53 - 12 Mart 2015 - 13:25:54
İyide Linux Windowsa benzemeyr çalışmıyor ki , benzemeye çalışsa niye kullanalım.Biz Microsoftun hrr bit şeye burun sokmasından kaçtık.

Hem normal 800 aboneli bir adama linuxu versen bir oyub yükleyemez , saydırır onu geçsem hem sen onlara özgürlük versen ne olur ki ? Adam konsol gibi kullanıyor.Yani pcde çalışan kişiler özgürlüğü hakediyor oyun oynayıp oyuna bile para vermekten çekinen ergenler değil.

Linux windows'a benzemeye çalışıyor diye "oyun da oynanabilsin" demiyoruz ki zaten. Nasıl ki server işletim sistemi yapıyorken, dhcp olsun ip dağıtsın, file server olsun, IIS görevi görsün apache server olsun diyorsun, masaüstü işletim sistemi yapıyosan da işletim sisteminin yapması gerekenleri yapsın diyoruz. Kalkıpta "ya bu windows server her işe burnunu sokmuş linux serverlar dns dağıtmasın" demiyosak, dememiz de bir o kadar mantıksızsa, windows masaüstü işletim sistemleri oyun çalıştırıyor diye ubuntu masaüstü os için oyuna karşı olmak mantıksız. Linux'un amacı, windows ne yapıyorsa tersini yapmak değil. Zaten "oyun çalıştırmak" windowsa ait, onun tekelinde olan bir şey değil.
Masaüstü işletim sistemi kişisel kullanım içindir. Sen oturur uygulama geliştirirsin yazılımını kurup, öteki sosyal ağda gezer, diğeri oyun oynar. Bundan doğal bir şey göremiyorum ben :D Kime ne yani? Sen masaüstü işletim sistemisin görevini yap.

Alıntı yapılan: kötükurt - 12 Mart 2015 - 13:31:45
Windows'u ayakta tutan oyunlar değil, kaç kişi Linux'u duymuşta oyun oynanmadığı için kullanmıyorum diyor. İddia ediyorum insanların %90'ı bilgisayarı Windows'suz hayal bile edemez, bilgisayar=Windows algısı var. Ben sadece birkaç kişiye rastladım Linux'u bilen, onlarda ortalamanın üstünde teknolojiyi takip eden tipler ve sadece duymuşlar, hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı.
Windows'u ayakta tutan oyundur diye bir iddiada bulunmadı hiçkimse :D Ben oyunun da seveni, meraklısı olan büyük bir kitlesinin olduğunu ve windowsa getirisi olduğunu söyledim. Linux'ta windows kadar oyun seçeneği olsa kesinlikle tercih edileceğini düşünüyorum. Bana göre de evet linuxu oyun oynayamadığı için tercih etmeyen var. Misal kardeşim. 13 yaşında, günde 1 saat oyun oynayabiliyor. Ona da ubuntuyu anlattım, gösterdim biraz. Beğendi önce ve oyunları sordu. Oyunlar için istemedi. İki işletim sistemiyle uğraşmak istemiyor dedi. Oyun oynamak için birini kapatıp diğerini açmak istemedi. İnsanların bilgisayardan, işletim sisteminden beklentileri farklıdır. Herkes bilgisayarı "kendisini geliştirmek için" kullanmak zorunda değil. Adamın merakı yok. Adam doktor, aşçı, avukat, kuaför, bisikletçi, tamirci, tercüman, gitarist, hemşire cart curt. Bilgisayarı eğlence için, stres atmak için kullanıyor. Bu da masaüstü işletim sistemi, amaca yönelik çalışan bir şey yani. heartsmagic'in deyimiyle bir araç.

Bir de;
Arkadaşlar niye geriliyosunuz? :D Konu aslında dağılmıyor faydalı bir tartışma oluyor. Tartışma diyince de niye akla kavga geliyor anlamıyorum. İnsanlar tartışır, düşüncelerini söylerler, sonra birbirlerini anlayıp karşılıklı birbirlerinden birşeyler öğrenirler. Ben fikirlerimi söylerim, sonra birisi açıklama yapar ve "evet bak bu açıdan da düşünmek lazımmış" derim, yeni bir şey öğrenirim, kendime bir şey katarım. Ya da tam tersi ben bir açıklama yaparım bir başkası kendisine bir şey katar, fikirleri değişir. Burada kimse herşeyin en doğrusunu bildiğini zannedecek kadar hasta değildir heralde?
O yüzden gerilmeyin :D Konuya dahil olmam vs de demeyin. Ben konuya yazan herkese teşekkür ediyorum fikirlerini paylaştıkları için. Okudum, fikirlerini aldım, birşeyler öğrendim. Daha da öğrenmek, konuşmak isterim konu derin bir konu.
İstemeden birinize karşı kırıcı bir şey söylediysem kusuruma bakmayın. Yanlış bir şey dersem uyarın, düzeltelim. Ama konuşma karşıtı olmayalım :D

heartsmagic

Alıntı Yap
Kırmızıyla gösterdiğim kelime bunun cevabı. Bu söylediğime böyle bir soru sorulması zaten yanlış çünkü ben bugün gelinen durumda, bundan sonrası için yapılması gerekenleri konuştum. Bugüne kadar olan şeyleri değil. Ubuntu ben 3 yıl önce kurduğumda bu değildi. Başkaları 3 yıl öncede çok beğeniyordur orasını bilemem ama ben 3 yıl önce kurduğumda driver probleminden, uygulamalarda yaşadığım sorunlarından sinir krizi geçirip Windows'a döndüm. Ama bugün uygulama olarak da, driver olarak kendisini geliştirmiş bir ubuntu gördüm. Gayet *kararlı ve hızlı çalışıyor. Donaımlarımı da tanıdı. Üstelik ubuntuyu düşünerek almamıştır hiçbir parçamı. *dizüstü bilgisayarıma da kurdum onda da gayet sağlıklı. Kısaca ubuntu önceden masaüstü kullanıcıları için şimdiki kadar iyi bir seçim değildi, ama şimdi üstteki mesajda tarif ettiğim kullanıcı kitlesi için iyi bir seçim bana göre. Ve yapılması gereken ubuntunun geliştiğini, geldiği aşamayı doğru bir şekilde anlatmak, ulaştırmak. En azından benim düşüncem bu. Başkası "ubuntu ne ya windows candır der" veya "ne anlatıcaz isteyen gelir kullanır" der. Fikir, bakış açısı, vizyon meselesi.

İşte, mesele "sence" artık denecek duruma gelmiş :) Ben 2006'da geçiş yaptım Ubuntu'ya. Ne hikmetse o günden beri bana hiç sürücü sorunu, hatta geçtim sürücüyü doğru dürüst sorun çıkartmadı. Şimdi, benim tutup 2006 yılı için "artık" demem mümkün mü? Sen şimdi diyebiliyorsun ancak foruma her gün onlarca sorun başlığı açılıyor. Bu durumda o insanlar için Ubuntu şu an "olmamış" kıvamda demektir :) Benim anlatmaya çalıştığım şey her zaman birisinin bir başka işletim sistemi kullanmak için nedeni olacaktır.

Alıntı Yap
Bu iki linkten yararlanıp linux ve özgür yazılım felsefesi hakkında biraz daha bilgi sahibi oldum sen söyleyince ve demek istediğini anladım. Ancak misal "Her türlü amaç için yazılımı çalıştırma özgürlüğü"ndense, benim kurduğum altı çizili cümle çok daha genel ve günümüz için geçerli geliyor. Yani kapalı koda karşı olup açık kaynak kod taraftarı olmanın gerekçesi, bunun sağlayacağı fayda bakımından baktığımızda durum böyle. Zaten devamında söylediklerime bakarsan "madem linux bu özgürlüğü sağlıyo, oyun oynayana da sağlasın başka iş yapana da" anlamında söylüyorum onları.

Hehe, yani diyorsun ki Richard Stallman'ın ifadeleri yerine benim ifadelerim daha doğru :) Şunu söyleyeyim sana, o birilerini fişliyor dediğin insanlar, devletler de özgür yazılımları kullanıyorlar. Yani, kullandıkları şeylerin arasında bu da var ve özgür yazılım bunu dahi engellemiyor. Bu nedenle adı özgür yazılım. Ha, eğer sen kendi ifadenin daha doğru olduğunu söylüyorsan olayın özü değişir, artık özgür yazılım dediğimiz şey özgür yazılım olmaktan çıkar, senin tanımladığın yazılım olur. Özgür yazılımın kapsamı belli ve bu kolay kolay değişmeyecek.

Alıntı Yap
Bu kısımdaki "ancak" ile başlayan itirazı hiiiç kabul etmiyorum :D Linux'ta oyun olmasın, windows'ta şu var linux'ta olmasın diyenler için denmiş * bir şey bu. Ben yine "GUI'yi sevmeyip * her şey kodla olsun daha iyi" diyen kişileri de gördüğüm için, bu algıya diyorum bunu. Forumla ilgili bir durum yok zaten. Kimi kod bilir daha iyi kullanır kodla, kimi kod bilmez zorunda da değildir herkes programcı olmak mecburiyetinde değil, kimi oyun oynar kimi film izler, bu bir masaüstü işletim sistemi demek istedim. Forumluk bir durum yok yani. Sanki foruma bir eleştiri yapılıyormuş gibi algılanmasın.

Eğer o sözleri söyleyenler için söylüyorsan elbette haklısın. Fakat o sözü söyleyenlerin benim gözümde pek değeri yok. Esasında forum için almadım bu sözü, genel olarak konuştum.  Diğer söylediğim şeylerse senin sözlerin için değildi. Hani, "Şu olursa yasaklarsınız" diyenler çıktı onun için söyledim.


Alıntı Yap
Bir de;
Arkadaşlar niye geriliyosunuz? :D Konu aslında dağılmıyor faydalı bir tartışma oluyor. Tartışma diyince de niye akla kavga geliyor anlamıyorum. İnsanlar tartışır, düşüncelerini söylerler, sonra birbirlerini anlayıp karşılıklı birbirlerinden *bir şeyler öğrenirler. Ben fikirlerimi söylerim, sonra birisi açıklama yapar ve "evet bak bu açıdan da düşünmek lazımmış" derim, yeni bir şey öğrenirim, kendime bir şey katarım. Ya da tam tersi ben bir açıklama yaparım bir başkası kendisine bir şey katar, fikirleri değişir. Burada kimse herşeyin en doğrusunu bildiğini zannedecek kadar hasta değildir heralde?
O yüzden gerilmeyin :D Konuya dahil olmam vs de demeyin. Ben konuya yazan herkese teşekkür ediyorum fikirlerini paylaştıkları için. Okudum, fikirlerini aldım, *bir şeyler öğrendim. Daha da öğrenmek, konuşmak isterim konu derin bir konu.
İstemeden birinize karşı kırıcı bir şey söylediysem kusuruma bakmayın. Yanlış bir şey dersem uyarın, düzeltelim. Ama konuşma karşıtı olmayalım :D

Benim sözlerim üzerine yazdın galiba bunu :) Elbette istediğimiz gibi konuşur, tartışır ve fikirleri paylaşırız. Benim sözlerim yine bu başlığa değil, başlığı amacından çıkartan iletilereydi. "Sigara için ergen" tanımı da hoş değil, o ergenin buraya gelip bir şeyler yapmasını engelleyelim demek de. O ergen buraya gelir ve düzene uyarsa kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Cank53

Hoş hatta güzel bir tanım olmadığını bende biliyorum , ama o kesime en yakışacak şey bu.Bir işletim sistemide olsa , araçta olsa sistem neden mahvedilsin ? Düşünün lütfen , insan beklentisini almayınca , sistemi her yönünen eleştirir.Bu sadece bir olasılıktan ibaret.

Benim şurada açık açık demek istediğim : Linux'u kullanması gereken insanlar ve kullanmaması gereken insanlar var.Çünkü , büyük bir hayal kırıklığı sonucu , sistemin popülaritesini düşürebilir.Mesela sen bilgisayardan anlamayan adamı buraya getirdin , yazılım merkezinden birşey indiremedi.Adam Uçbirimden mi halleder sorunu yoksa internetten mi arar saatlerce ? İnternette de bulurmu , bulur , yine son seçenek Uçbirim oluyor ama.

Dediklerimi lütfen yanlış anlamayın dediklerinizin bi kısmı bana göre doğru.Hatta bu tartışma da çok faydalı bence.

Natkarat

Konuyu bölüyorum ama sormadan geçemedim. Acemi ağzıyla bu kullandığınız gnome shell mi oluyor  ? Değilse hangisi. :) Birde sol taraftaki kısayolları sağ tarafta nasıl yaptın ?

Güzel video olmuş bu arada. Emeğine sağlık. :)

Reverser

Alıntı yapılan: Natkarat - 15 Mart 2015 - 10:32:53
Konuyu bölüyorum ama sormadan geçemedim. Acemi ağzıyla bu kullandığınız gnome shell mi oluyor  ? Değilse hangisi. :) Birde sol taraftaki kısayolları sağ tarafta nasıl yaptın ?

Güzel video olmuş bu arada. Emeğine sağlık. :)
Unity shell videodaki.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4



Natkarat

Alıntı yapılan: Reverser - 15 Mart 2015 - 12:13:23
Alıntı yapılan: Natkarat - 15 Mart 2015 - 10:32:53
Konuyu bölüyorum ama sormadan geçemedim. Acemi ağzıyla bu kullandığınız gnome shell mi oluyor  ? Değilse hangisi. :) Birde sol taraftaki kısayolları sağ tarafta nasıl yaptın ?

Güzel video olmuş bu arada. Emeğine sağlık. :)
Unity shell videodaki.

Cevap için teşekkürler. :) Konuyu dağıtmadan ben normal 14.04 lte sürümünü kurdum yani bendeki unity shell oluyor değil mi ? Yoksa unity ile unity shell farklı şeyler mi ? Bu sağ taraftaki kısayolları hangi ayarlardan yapıyoruz ?

Sizi de yordum kusura bakmayın. :)

Reverser

@natkarat, sizdeki unity shell oluyor evet. Aslinda unity ,gnome masaustu ortami icin canonical tarafindan gelistirilmis bir shelldir. Sağ taraftaki menü hakkinda firim yok fakat dock kullanilmis olabilir konuyu acan kisinin cevabini bekleyelim.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4



earas

@ heartsmagic
Tek tek cevap vermeyeceğim çünkü 4 konuda da hem doğru anlaşılmışım hem de ne demek istediğinizi gayet iyi anladım :)

Alıntı yapılan: Natkarat
Bu sağ taraftaki kısayolları hangi ayarlardan yapıyoruz ?
Cairo-Dock ile.
https://launchpad.net/cairo-dock
https://apps.ubuntu.com/cat/applications/saucy/cairo-dock/

İlk kurduğunda bu hiç benzemiyor deme ayarlarını kurcaladığında evrim geçirtebiliyorsun :D

Altaylardan_Gelen_Atlı

selam üstadlar ben olaylara farklı bir yorum getireceğim üstelik sizler kadar bilgi birikimim deneyimim yok yani düz kullanıcıyım ;

Linux dünyasıyla ilk tanışmam bir magazanın vitrininde daha uygun fiyata satışa konmuş bir  monitor ve kasa görmemle başladı içeri girip sorduğumda linux yüklü denmişti yıl 2000 + olabilir ve bu windows olayında ilk klavyeye tıklama şansım 1984 Kasım ayı ama maalesef kendimi geliştirme şansım olmadı ve işim gereği günlük sekretarya amaçlı düz basit işler ... çocuklarım için aldığım PC de promosyon olarak verilen gelecek linux kitabı ve 4 CD ve o Pc etkisi ile ara sıra almaya başladığım teknolojik dergiler ve onlarla verilen promosyon Linux Cdleri pardus suse mandrake fedora vs...

ilk Linux kurulumum ise 2005 / 6 yılında o 4 cd ile eski bir PC ye 6 saatten fazla zaman harcayarak kurmak oldu ve üstelik nete nasıl bağladım bende şaşmıştım... bunları nasıl başardım bilmiyorum ama yeni bir şey keşfetmek ve  merak olsa gerek... windows da en sıkıntılı durum hep virüsler olmuştur ve bu konuda sokak efsaneleri yürür gider ve windows ile yaşantınızda her daim başınıza sıkışır;  ekran donar pc kasar pc çöker göçer ana kart yanar vs...  işte bu bıkkınlıklar içinde kendi Pc'me wubi yardımı ile ubuntu kurdum 2006/7 olabilir 8.04 veya 8.10 yanılıyorsam düzeltin yaşlılık bazı unutkanlıklar başladı. ve bir düzüstüm ki ubuntu kuruluydu 6 aylık evrelerle yeni sürümlere geçtim, tam 7 yıl 7/24 açık kalarak dayandı acaba o diz üstünde windows yüklü olsaydı ne kadar dayanırdı üstelik terminal veya yazılım merkezinden hemen herşeyi denedim kurdum kaldırdım şu anda elimde eski dergilerin verdiği bayagı bir linux cd var.

ve ubuntu kurduktan sonra devamlı ubuntu kullandım acemilik evrelerinde ve şu an windows kullanmadan uzun süredir  PC de windows yok ubuntu kullanıyorum hala acemiyim sıkıntılarım olmadı değil ama net ve sağolsun forumlar imdadıma yetişiyordu ve ilk zamanlarda pek girmediğim ubuntu türkiye formuna müdavim oldum okuyucu ve izleyiciyim emek veren ve bizlere destek veren tüm ekibe saygı ve teşekkürlerimi sunarım

bu evrede yazdığınız olaylara farklı bir boyuttan bakacağım Linux yazılımlar bir mücadele veriyor yanılıyorsam düzeltin bilgi parayla satılmaz ve evrenseldir ayrıca bağışta sakınca yok windows yıllar yılı oluşturduğu sistemle çok büyük bir rant elde etti her sokak durak basın yayın kanalı ile büyük bir strateji geliştirerek algı oluşturdu keza yetişmiş teknik eleman formatla parçayla her yıl yeni modelle üstelik yazılım olarak ofis, üzerine birde  ; virüs, windows 7/8.. 10 gibi kısaca her köşe başını windowsçular tutmuş bizlere algı oluşturuyor ve bizde reklamları seyredip windows diye şartlanıyoruz Türkiye'de çıkan dergiler sayfa sayfa windows reklamı ile ayakta duruyor.... Teknolojik Forumlar keza ekran ekran windows cihaz reklamları kaynıyor Linux onurlu bir mücadele veriyor alkışlarım.....oyun konusuna gelince bir anda olacak iş değil zamanla oyun konusuda çözümlenir yeni nesil meraklı ve ögrenme gayretinde bırakın çocuklar bu işe merak sarsınlar bizlerin geleceği yeni nesillerdir. sözün özü linux yazılımlar benim gibi düz kullanıcı için asla sıkıntı yaşatmaz ben bu beceriksiz halimle 30+ civarında pc ye ubuntu kurdum sorun yaşayan yok yada ufak tefek şeyler oda forumlarla çözülüyor.... linux gönüllülerinin mücadelesi rantla savaştır :)

saygılar
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''