[Çözüldü] kurulu bir paketi deb halinde çıkarmak istiyorum

Başlatan utabatu01, 07 Mart 2015 - 11:00:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utabatu01

kurulu bir paketi deb halinde çıkarmak istiyorum mesela intrenet yok ve bende kurulu paketi arkadaşıma vermek istiyorum nasıl yapabilirim

heartsmagic

Hanginizde internet yok? Sende mi arkadaşında mı? Uygulama nedir? Internet üzerinde zaten .deb paketi yok mu?

Bağımlılık meseleleri var, bunları göz ardı edemezsin. Sadece uygulamanın kendisi yetmez bu nedenle mesele tam olarak ne önce onu aktar ki yardımcı olmaya çalışalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

utabatu01

kısacası sisteme kurulu paketi nasıl alabilirim
diyelim ki; bir pc de google earth yüklü fakat .deb dosyası yok başka bir pc ye aktarması lazım bunu nasıl yapacak (windows da program files ten kopyalayıp yapıştırma işleminin linux cesi)

heartsmagic

Onun Linux'cası yok zira mantık farklı. Sorumu cevaplarsan yol göstermeye çalışırız. Yok illa bir şeyler söyle dersen, o işin standardı yok derim.
Depolardan kurulan bir uygulama ise basitçe:
fakeroot -u dpkg-repack paket_ismi
şeklinde paketleyebilirsin. (dpkg-repack ve fakeroot kurulu olmalı).

Yok, depolardan kurulmadıysa nasıl kurulduğu önemli. Her türlü bu istediğin ha deyince olmayacak zira sen bu uygulamayı paketlersin ancak bunun çalışması için gerekli bağımlılıklar ne olacak? Arkadaşına "Al kur" dersin, dener sonra sistem bağımlılık sorunu verir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

utabatu01