g95 fortran derleme

Başlatan fhrttn, 05 Mart 2015 - 19:53:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fhrttn

Merhaba arkadaşlar bana g95 derleyicinin kurulumu için yardım lazım. Dedikleri dosyası indirdim klasöre çıkarttım.

Aşağıdaki yolu izledim;

Copy the downloaded file to your home directory cp ~/Downloads/g95-x86-linux.tgz ~/
    untar the file
    cd ~
    tar -zxvf g95-x86-linux.tgz
    make a sym link
    sudo ln -s ~/g95-install/bin/i686-pc-linux-gnu-g95  /bin/g95
    Make sure that echo $PATH list /bin
    Now to check the installation you can run the command.
    g95 --version

yada ben bu yolu tam izleyemedim. Bilen birisi veya daha önce 95 kuran birisi yardım ederse sevinirim.

Reverser

Hata aldınız mı ? Aldıysanız ne tür bir hata aldınız ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

fhrttn

@Reserver
\bin\g95 yok diye bir hata aldım. İşin açığı yaptıklarımdan pek eminde sayılmam. İndirdiğim klasörün içinde bin dosyası var.
Hangi bin dosyasından bahsettiğinide anlamadım klasörün içindekimi yoksa sistemin altındaki bin dosyasımı. Bu fortran derleyicilerinin
kurulumu beni hep uğraştırıyor intel fortranda aynıydı ne yaptıysam olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Mart 2015 - 20:55:50

Buda
wget -O - http://ftp.g95.org/g95-x86-linux.tgz
| tar xvfz -

kodunu uçbirime girince ortaya çıkan görüntünün bir kısmı

kusҍd���Qk;|��cf<�?��:��1/���
                                7wtg���7)z� aQ�/
�͠
�|/���i���7��G�oZā�]��(���3��a=
D��o�'b��I�&ta���8C�Ѯ�g�=+k�?:��džu�+���:�hF�T�7�$����v����`W�h1�S|�׉���u{:TA���BR
�����̷k�`����Y���c,�nk�1�e���%�s�}�m&
                                     ��s���j���D1J���A%8��¹rP|\_1fW�z����pqn�<Uӏ({(IKJ��4�L�
h7%�eK�
        (��u=��z��W����L���U���]���W�|�u~W���-����� #��f��6j8�k#���E��Fp��t�1�������xi�k���!���n��?�ym�o�{O�2�<,�u�yz%L�V���i��q�5&��mkT=NjsM��"�-l�t��.��˦�q�y��;�� ����Qo|
    �D7�W����_��O���tp���ƻ`�]6�Ӌ:�Q�X&ß�^�*U/Te}�����b�H�.�n�]Ի����ʏ�!gA��Kw<aMF�`�.^T��y
                                                                                               h�(Q�"�B��jU�y�bJȆ��>*���{,?�g���q��3|c����Y)�w��Cs|�aܰ%As<�p'��ǃ/M��y~�x\��3��:�hŋoqL0ئ�;Qw�ȧ�@|Jq-��~���E�oa��x3��C�aƿ��㈇~��o(
                 S9��,�r#��?iصٛ�V`��0�

ae7+�6���?�~�����)�h|���R��]f�ݼa�Rd�0�)x��OI�`8<�1k�,���MI�_c���^~Y)������V�.��$��u{ ��\�RV9v�x����

100%[======================================================================>] 2.914.448   26,3KB/s   içinde 1m 50s

2015-03-05 20:48:39 (25,8 KB/s) - stdout [2914448/2914448] içine yazıldı

Reverser

[1] http://askubuntu.com/questions/232345/how-to-install-g95-in-ubuntu-12-04
bağlantının en sonunda verilen dosyaları indirip gerekli komutları uygulamayı deneyin birde bakalım sonuç ne olacak.

XFCE ROCKS !