Eclipse IDE mi NetBeans IDE mi ?

Başlatan blackwidow, 27 Şubat 2015 - 14:14:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackwidow

Merhaba Arkadaşlar

Soru gayet açık , bilgisayar mühendisliği okuyorum ve ide olarak genelde eclipse i tercih ediyorlar ancak bazı yurtdışı firmalarının büyük ölçekli firmaların Linkedin da NetBeans IDE yi iyi bilen gibi bir parantez açması beni düşündürdü

Sizce hangisi ?

Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler

Reverser

Java için eclipse kesinlikle ozellikle eklentilerle vaz gecilmez oluyor. Birazda aliskanlikla ilgili.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ScHaO

Yerine göre Netbeans'ın kolaylıkları yerine göre de Eclipse'in kolaylıkları var, Netbeans de örneğin JPA projelerinde otomatikleştirilmiş işlemler olabiliyor. Eclipse ise eklentileriyle ön planda daha çok.Tavsiyem Netbeans bil ama Eclipse'den şaşma. Git, Android, Github gibi şeyler Eclipse'de daha rahat misal, yine diğer geliştirme ortamları ( PHP, C&C++, PyDev) eklentileri de artı yanlarından.

-DıLgEş-

Bence IDE seçimi çalıştığın projeye bağlı. Yine de bana göre Eclipse daha iyi görünüyor.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

blackwidow

şimdilik eclipse ile devam gibi gözüküyor

ekremsenturk

Programlama biliyorsan (ki öğreneceksin) hangi ide veya derleyicinin hiç bir önemi yok.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.