web cam kurulumda sorun nerede bulamadım

Başlatan sireno52, 10 Kasım 2008 - 14:53:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erginemr

İlk dosya tamam. Şimdi diğer işlemleri sırasıyla uygulayalım:

Şimdi /etc/modules dosyasına ulaşarak içeriğini şu şekilde değiştirin:
Alıntı Yap# /etc/modules: kernel modules to load at boot time.
#
# This file contains the names of kernel modules that should be loaded
# at boot time, one per line. Lines beginning with "#" are ignored.

fuse
lp
gspca_zc3xx

Moreutils paketini kurun:
sudo apt-get install moreutils

Sonra şu komutları verin:
sudo su -
xxd /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko |sed '/^000a370:/ s/1b30/3b30/' |xxd -r | sponge /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko
exit

En son, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

(Not: Aslında sizin sistemde kameradan başka, ciddi bir sorun var gibi görünüyor. Ancak uzaktan pek yardımcı olamıyorum...)

sireno52

Alıntı yapılan: erginemr - 12 Kasım 2008 - 17:57:33
İlk dosya tamam. Şimdi diğer işlemleri sırasıyla uygulayalım:

Şimdi /etc/modules dosyasına ulaşarak içeriğini şu şekilde değiştirin:
#

fuse
lp
gspca_zc3xx

Moreutils paketini kurun:
sudo apt-get install moreutils

Sonra şu komutları verin:
sudo su -
xxd /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko |sed '/^000a370:/ s/1b30/3b30/' |xxd -r | sponge /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko
exit

En son, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

(Not: Aslında sizin sistemde kameradan başka, ciddi bir sorun var gibi görünüyor. Ancak uzaktan pek yardımcı olamıyorum...)
iyide bende iki işletim sistemi var eğer sorun olsaydı vista`dada çalışmazmıydı vede  bende daha önce  ubuntu 8.04.1 yüklüyken  canavargibi çalışıyordu  8.04.1 sadece oyun oynar iken küçülme sorunu var idi onuda düzelmeden   8.10 geçtim  onun haricinde birşey yoktu
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

erginemr

Sizin şu an konuyu dağıtmadan, mevcut soruna odaklanmanız lazım. Aksi türlü başarılı olamayız.

Yukarıda verdiğim komutları sırasıyla uyguladınız mı?

sireno52

# /etc/modules: kernel modules to load at boot time.
#

fuse
lp
gspca_zc3xx
bu yazılanları hangi komutl cıkarıp sizin verdiğinizi şeyinasıl uygulamam gerekiyor yani kongi komutu verirsem cıkar
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

erginemr

sudo nano /etc/modules
Sonra içine yukarıdaki satırları ekleyin. Ctrl+O ile kaydedin, Ctrl+X ile dosyayı kapatın.

sireno52

verdiğin örnekle bire bir aynı                                                                                                                               

#

fuse
lp
gspca_zc3xx

[ Read 8 lines ]
^G Yardım Al              ^O Yaz                    ^R Dosya Oku              ^Y Önceki Sayfa           ^K Metni Kes              ^C İmleç Pozisyonu
^X Çık                    ^J Yasla                  ^W Ara                    ^V Sonraki Sayfa          ^U UnCut Text             ^T Denetime

erginemr

O zaman, bizim uyguladığımız yöntemi birebir uygulamışsınız demektir. Bu yöntemi uyguladığımda kendi sistemimde kamerayı çalıştırabilmiştim. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra da, sizin kamera "skype" ve "cheese" programlarında çalışmıyorsa; bu durumda verebileceğim başka tavsiye yok, üzgünüm.

sireno52

Alıntı yapılan: erginemr - 13 Kasım 2008 - 16:13:49
O zaman, bizim uyguladığımız yöntemi birebir uygulamışsınız demektir. Bu yöntemi uyguladığımda kendi sistemimde kamerayı çalıştırabilmiştim. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra da, sizin kamera "skype" ve "cheese" programlarında çalışmıyorsa; bu durumda verebileceğim başka tavsiye yok, üzgünüm.
yardımların için teşekkür ederim ne yapalı sağlık olsun bende  8.04.1 kullamaya devam ederim ama on dada oyun oynarken ekranda küçülme var    ben yeni bir şey çıkana kadar  onunla devam edeyim en iyisi  tekrar yardımların içi teşekkür ettim  yalnız unutmadan söyliyeyim benim bilgisayar hp pavillion m7645 yani marka onda dolayı bir sorun olamaz değilmi bazı şeyleri kabul etmemesi 

erginemr

Sorun, dizüstü markasının HP olması değil, daha çok GSPCA Linux kamera sürücüsünün yeni (2.) versiyona geçmesi, ancak henüz tam stabil olmaması:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4529.msg49897.html#msg49897

Umarım güncellemelerle yakında düzelir.

sireno52

Alıntı yapılan: erginemr - 13 Kasım 2008 - 18:16:45
Sorun, dizüstü markasının HP olması değil, daha çok GSPCA Linux kamera sürücüsünün yeni (2.) versiyona geçmesi, ancak henüz tam stabil olmaması:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4529.msg49897.html#msg49897

Umarım güncellemelerle yakında düzelir.
hocam benim pc masaüstü  bilgisayarı dün itibariyle ubuntu 8.04.1 geçtim  önceden  çalışan web cam onda da çalışmamaya başladı şimdi korkuyorum acaba 8.10 benim pc`ye bir zararmı verdi bi ara 8.10 `un intel  pclere hasar verdiğine dair haber çıkmıştı yoksa benim başımamı geldi 8.04.1`de çalışan kamera 8.10 yükledikten sonra çalışmamaya başladı şimdi 8.04.1 yükledim ondada aynı hatayı verdi

erginemr

Alıntı yapılan: sireno52 - 14 Kasım 2008 - 11:38:04
...
hocam benim pc masaüstü  bilgisayarı dün itibariyle ubuntu 8.04.1 geçtim  önceden  çalışan web cam onda da çalışmamaya başladı şimdi korkuyorum acaba 8.10 benim pc`ye bir zararmı verdi bi ara 8.10 `un intel  pclere hasar verdiğine dair haber çıkmıştı yoksa benim başımamı geldi 8.04.1`de çalışan kamera 8.10 yükledikten sonra çalışmamaya başladı şimdi 8.04.1 yükledim ondada aynı hatayı verdi

::) Bu, dahili bir kamera değil mi? Ayrıca, Ubuntu dışında başka bir işletim sistemi (Windows) yüklü değil sanırım?..

O zarar verme olayı 8.10 Alpha'daydı ve Intel'in kamerası değil de, bir kablosuz bağdaştırıcı modeli ile ilgiliydi.

sireno52

Alıntı yapılan: erginemr - 14 Kasım 2008 - 13:00:24
Alıntı yapılan: sireno52 - 14 Kasım 2008 - 11:38:04
...

::) Bu, dahili bir kamera değil mi? Ayrıca, Ubuntu dışında başka bir işletim sistemi (Windows) yüklü değil sanırım?..

O zarar verme olayı 8.10 Alpha'daydı ve Intel'in kamerası değil de, bir kablosuz bağdaştırıcı modeli ile ilgiliydi.
hocam benim bilgisayarım hp pavillion masa üstü bilgisayar   ben biraz özelliklerini yükselttim önceden 1gb ram vardı şimdi 3 gb ram`i oldu  öceden 250 gb hard diski vardı aynı özellikte  250 gb`lık sabit hardik  aldım eski harddiskimde windows vista var yeni harddiskede ubuntuyu kurdum önceleri  8.04.1 kamera calışıyordu  8.10`u kurdum kamera çalışmadı  bende bu sefer 8.04.1 kurdum  aynı olay ondada meydana geldi yani kamera çalışmadı benim diğer hard diskimde vista yüklü demiştimya onda skype çalışıyor  skypede kamerayı test ettim kamerada çalışıyor   şimdi aklımabir fikir geldi onu deniyeceğim oda olursa  tabi şimdi fedora 9 kurdum  fedora 9   üzerine komle ubuntu 8.10 kuracağım inşallah olur

sireno52

8.04.1`de de kamera sorunu çıktı demiştimy onu düzeltim  ama 8.10 uzunca bir süre kuramıyacağım galiba bizde 8.04.1 takılalım   nasıl olsa stabil bir işletim sistemi ubuntu daha iyisini çıkaranakadar en iyisi bu  galiba

sireno52

ha unutmadan  isterseniz konuyu kapata bilirsini

erginemr

Peki, konuyu kapatıyorum. Umarım kameranıza 8.10'da da güncellemelerle destek verilir.