opencv yüklemede hata !

Başlatan Thor, 25 Şubat 2015 - 19:15:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Thor

ubuntuda daha yeniyim opencv kurup gerçek zamanlı goruntu işleme yapıcam ama kurulumda hata alıyorum %16 da
ekran çıktısı aşağıdaki gibidir

Linking CXX shared library ../../lib/libopencv_imgproc.so
/usr/bin/ld: ../../../3rdparty/ippicv/unpack/ippicv_lnx/lib/ia32/libippicv.a(jmp_ippiResizeGetBufferSize_16s_as.s.o): relocation R_386_GOTOFF against undefined sembol `ippicvJumpIndexForMergedLibs' can not be used when making a shared object
/usr/bin/ld: son bağlama başarısız: Geçersiz değer
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [lib/libopencv_imgproc.so.3.0.0] Hata 1
make[1]: *** [modules/imgproc/CMakeFiles/opencv_imgproc.dir/all] Hata 2
make: *** [all] Hata 2
musa@mspc:~/opencv/build$

heartsmagic

Aldığın hata ile ilgili:
http://stackoverflow.com/questions/10508926/opencv-fails-to-build-with-ipp-support-enabled

IPP desteğine ihtiyacın olacak mı, iptal ederek atlatmışlar ancak sendeki durumu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Ayrıca, neredeki anlatımı deniyorsun? OpenCV'nin hangi sürümü için derleme yapıyorsun? 2.4.10 mu beta olan 3.0.0 mı?

2.4.10 için:
http://rodrigoberriel.com/2014/10/installing-opencv-3-0-0-on-ubuntu-14-04/

3.0.0 için:
http://rodrigoberriel.com/2014/10/installing-opencv-3-0-0-on-ubuntu-14-04/

OpenCV biraz meşakkatli bir mesele. Bir dünya bağımlılığı da var, hani o kadar olmasa belki denerim kendim de derlemeyi ancak şu an iş biraz sana bakıyor. Sen deneyecek, sorun yaşayınca bize aktaracaksın. Elimizden gelen yorumu yapmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Bu arada, yardımsever arkadaşın biri Docker üzerinde bir taşıyıcı hazırlamış OpenCV için. Docker falan ne diye soracak olursan (ya da başkaları soracak olursa) hikâye biraz uzayabilir :) Linux taşıyıcılarını (containers) kullanan ve iş gören bir uygulama Docker. Son zamanlarda oldukça gündemde ve işin açıkçası teknoloji artık o tarafa doğru kaymakta. Hani, aklınıza bir nevi sanal makine gelsin. Konak sistemin içinde başka bir sistem çalıştırıyorsunuz. Fakat taşıyıcı teknolojisi biraz daha farklı, tam olarak sanal makineler gibi değil. Taşıyıcı, üzerinde çalıştığı konak sistemin birçok kaynağını kullanıyor ancak bize yalıtılmış bir alan sağlıyor. Böylece kendi sistemimiz içinde başka bir sistem, bu sistemin içinde de istediğimiz uygulamaları çalıştırabiliyoruz. Sanal makineler kadar yer işgal etmiyor, her bir sanal makine kadar kaynak tüketmiyor (çok ama çok daha hafif), kullanımı rahat, esnek, süper bir teknoloji.

https://github.com/stbutler11/docker-opencv

Kullanmak için:
sudo apt-get install docker.io
docker run -ti stbutler11/opencv2.4.9 /bin/bash

Sistem ne kadar yer kaplıyor bilmiyorum ancak kök bölümümde fazlaca yer olmadığı için deneyemedim. 2,5GB'ı aşmaya başlayınca sistemimde yer sorunu olacağı nedeniyle kestim. Eğer sistemde yer varsa deneyebilirsin.

Thor

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.

hocam opencv-3.0.0-beta surumunu kurmayı deniyorum diger surumleride denedim hep aynı hatayı alıyorum vermiş oldugunuz linkdeki komutları harfiyen uyguladım yine aynı hatayı alıyorum
hatta scrip verilmiş vermiş oldugunuz *bağlantıda onu indirip .sh uzantılı install dosyasını terminalden çalıştırdıgımdada aynı hatayı aldım

/usr/bin/ld: ../../../3rdparty/ippicv/unpack/ippicv_lnx/lib/ia32/libippicv.a(jmp_ippiResizeGetBufferSize_16s_as.s.o): relocation R_386_GOTOFF against undefined sembol `ippicvJumpIndexForMergedLibs' can not be used when making a shared object
/usr/bin/ld: son bağlama başarısız: Geçersiz değer
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [lib/libopencv_imgproc.so.3.0.0] Hata 1
make[1]: *** [modules/imgproc/CMakeFiles/opencv_imgproc.dir/all] Hata 2

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Şubat 2015 - 20:35:26

hocam docker üzerindende çalıştırmayı denedim verdiğiniz kodlarla aşağıdaki hatayı alıyorum

musa@mspc:~$ docker run -ti stbutler11/opencv2.4.9/bin/bash
2015/02/26 20:34:33 Post http:///var/run/docker.sock/v1.12/containers/create: dial unix /var/run/docker.sock: permission denied
musa@mspc:~$

heartsmagic

IPP hatasını cmake'e -D WITH_IPP=OFF ekleyerek atlayabiliyormuşsun. Ancak söylediğim üzere ihtiyacın var mı yok mu bilemiyorum, bunu senin belirtmen lazım.
Docker için sudo'yu unutmuşum:

sudo docker run -ti stbutler11/opencv2.4.9 /bin/bash
Komut çıktılarını şu şekilde geçersen daha okunaklı olur: kodetiketi

Thor

hocam IPP yide off yaptım ama yine hata alıyorum forumda yeni oldugumdan ve daha onceden forum tecrubem olmadıgından codları direk kopyaladım bilgilendirmeniz için teşekkurler
Linking CXX executable ../../bin/opencv_perf_imgproc
[ 59%] Built target opencv_perf_imgproc
Linking CXX executable ../../bin/opencv_test_imgproc
[ 59%] Built target opencv_test_imgproc
Linking CXX executable ../../bin/opencv_test_core
[ 59%] Built target opencv_test_core

heartsmagic

Tüm çıktılar bu kadar mı şu an derleme aşamasında? Hata görünmüyor çünkü, üstlerde kalmış olabilir.

Thor

hocam hatanın nereden kaynaklandığını ve çözümünü ubuntu 14.02.2 LTS surumu için bulamadım
fakat ubuntu 14.10 surumune geçtiğimde hiç bir hata almadan opencv-3.0.0-beta yı yuklemeyi başardım
ilginiz ve yardımlarınız için teşekkurler

heartsmagic

İrdeleyemedik desene :) Neyse, senin sorunu çözmen önemli burada. Başka birisi 14.04 üzerinde deneyecek olursa ileride tekrar bakarız. Bu başlığı da sistem değiştirildiği için kapatalım. Geri bildirim için teşekkürler.