Masaüstüne Uygulama Ekleme

Başlatan ernuynk, 25 Şubat 2015 - 17:29:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ernuynk

Merhaba arkadaşlar, Linux'da yeniyim ve maalesef bir çok şeyi bakarak, araştırarak yapıyorum.

Python programlama diliyle ilgileniyorum ve artık "Not defteri" tarzında uygulamalar ile terminala aktarma yapmak istemediğim için gelişmiş bir IDE araştırdım ve PyCharm'da karar kıldım.
PyCharm dosyasını çıkarttıktan sonra net üzerinden araştırarak yüklemeyi yaptım daha doğrusu terminal üzerinden pycharm.sh dosyasını açtım ve program açıldı. Fakat ben masaüstüne simge olarak eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

speakerXXL

Cinnamon masaüstünü kullanıyorsanız, masaüstüne sağ tıklayın ve "Burada yeni bir başlatıcı oluştur..." seçeneğini seçin.
Açılan başlatıcı seçeneklerinde istediğiniz bir isim belirleyin.
Sonra Gözat (Browse) düğmesine tıklayarak başlatmak istediğiniz dosyayı seçin.
Başlatıcı seçeneklerinin sol tarafındaki simgeye tıklayarak istediğiniz bir simgeyi atayabilirsiniz.

ernuynk

Alıntı yapılan: speakerXXL - 25 Şubat 2015 - 17:52:41
Cinnamon masaüstünü kullanıyorsanız, masaüstüne sağ tıklayın ve "Burada yeni bir başlatıcı oluştur..." seçeneğini seçin.
Açılan başlatıcı seçeneklerinde istediğiniz bir isim belirleyin.
Sonra Gözat (Browse) düğmesine tıklayarak başlatmak istediğiniz dosyayı seçin.
Başlatıcı seçeneklerinin sol tarafındaki simgeye tıklayarak istediğiniz bir simgeyi atayabilirsiniz.

Linux Mint MATE 17.1 kullanıyorum. Yukarıdaki adımlara benzer işlemleri uygulamaya çalışacağım.