[Çözüldü] İndirilen dosyayı açma

Başlatan ozturkmuhammeet, 24 Şubat 2015 - 12:34:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozturkmuhammeet

Merhabalar biraz yeniyim linuxta ilk olarak bikaç kere kullandım.
Bikaç sorum var cevap verirseniz sevinirim.
Terminalden * bir şey indirmekle yazılım merkezinin ne farkı var ki ? ben terminalden indirdiklerinin halihazırda yazılım merkezinde olduğunu sanıyodum ama terminalden sudo apt-get install komutuyla indirilenlerden bazıları yazılım merkezinde yok.nedeni nedir açıklarsanız sevinirim.
bir de indirdiğim şeyi nasıl açarım nerden bulurum.
mesela terminale sudo apt-get install apache2 php5-mysql libapache2-mod-php5 mysql-server yazdım lamp serverin dosyalarını tek tek indirdi bekledim ama şimdi nereye indirdi nerden bulurum ya da nasıl çalıştırırım sorularıma cevap verirseniz sevinirim :)

gecegezen

öncelikle size aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim biraz uzun gibi gelebilir ama bir çok şeyi anlarsınız.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_yaz%C4%B1l%C4%B1m_kurmak

Sorunuza gelince "apt-get" bir paket yöneticisi paketi depolardan indirir ve kurma silme gibi islemleri yapar, burada ki install parametresi ise paketleri önce depolardan indirir ve sonra sisteme yükler. nereye indirdiğini hala merak ediyorsaniz; "/var/cache/apt/archives" ama apt-get install ile zaten sisteme yükler.
Bazı yazılımların, yazılım merkezinde gelince olmamasına tam olarak emin değilim ama yazılımlar değilde paketleri yazılım merkezi fitreliyor olabilir. Mesela apache2 php5-mysql libapache2-mod-php5 mysql-server bu paketlerin apache2 yazılımın altinda gösteriyor olabilir.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

ozturkmuhammeet

Çok sağol usta Teşekkürler  8)

heartsmagic

Eğer kafandaki sorular cevaplandıysa lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.