[Çözüldü] Nvidia ekran kartını kullanmak istemiyorum

Başlatan firenems, 26 Ocak 2015 - 14:19:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firenems

Merhaba,

Ubuntu 14.10 sürümünü kurdum. Nvidia ve intel ekran kartlarına sahibim. Fakat ben nvidia ekran kartını hiç kullanmak istemiyorum. Bubmlebee gibi yazılımlarda kullanmak istemiyorum. Nvidia direk pasif yapıp sadece intel kullanma şansım var mı ?

Sürücü ayarlarım ektedir,

[eklenti yönetici tarafından silindi]

kötükurt

Bumblebee kasar diye düşünüyorsan kasmaz. Sadece Nvidia kullanmak istediğinde çalışıyor diye biliyorum. Bumblebee kullandığında sadece İntel çalışır. Belki senin istediğin gibi bir çözüm vardır ama gerek yok.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

neynefes

Bumblebee kurulumu yapmanız sizin yararınıza olur. Kurulum yaptığınızda zaten intel üzerinden çalışıyor sistem siz elle komut yazarak Nvidia kartı aktif hale getiriyorsunuz.

firenems

Peki şuanda nvidia'lardan hiçbiri seçili değil resimde görüldüğü gibi. Şuan sadece intel çalışmıyor mu ?

heartsmagic

Nvidia'ların sahipli sürücüleri etkin değil, orada seçili olan açık kaynaklı Nvidia sürücüsü. Bumblebee kurmadan da devam edebilirsin, aşırı derecede sorun olmaz. Kurarsan pil konusunda ve eğer yaşanıyorsa garip grafik kartı sorunları gibi sorunlar konusunda rahat edebilirsin. Optirun kullanmadığın sürece Nvidia kart devreye girmez arkadaşların söylediği üzere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

firenems