Ubuntu Pdf boyutunu nasıl küçültebilirim ?

Başlatan eronis, 22 Ocak 2015 - 23:08:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Bende bir Kindle Paperwhite var. 1.5 GB hafızası var. Elimde bildiğiniz "Arşiv" kitaplar var. Ama bir kitabın boyutu anormal derecede yüksek. 100-200MB'lık pdf gördüm ben aralarında. Kısacası bunların boyutunu küçültmek istiyorum. Bunun bir oluru varmıdır ? Calibre üzerinden Kindle'a direk dosya atabilirim. Sadece kitabın orjinalini bozmasın ve okunmayacak hale getirmesin yeter. Misal resimler gitmesin. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

hatas

LibreOffice Draw bu işi yapabilir diye tahmin ediyorum, dosyayı kaydederken, kalitenin % olarak ayarlanabildiğini anımsıyorum...

eronis

Teşekkürler deniyorum :) geri bildirim yapacağım ;)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

hatas

Şimdi baktım, JPEG kalitesini % olarak  düşürme ve çözünürlük (DPI) değerini ayarlama ile ilgili bir seçenek varmış ("Dosya > PDF Olarak Dışarı Aktar"), bu yeterli olur mu bilmiyorum.

eronis

Defalarca denedim, libre office açmıyor PDF'yi. Yükleniyor, sonra yine yükleniyor. Şimdiye 20 kez yüklenmiştir sanırım aynı pdf.

grayloop

Calibre ile epub biçimine çevirmeyi denediniz mi? Sony Reader için ben Calibre kullanıyorum.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

hatas

Şurada ve burada yazdığına göre Pdftk bu işi yapabiliyormuş. Pdftk Linux sürümünün kendine ait bir grafik arayüzü yok sanırım. Ama Ubuntu Yazılım Merkezinde pdftk altyapısını kullanan PDF Zinciri (pdfchain) adında bir grafik arayüz seçeneği var. Bu yazılımı az önce denedim (Programı açıp Tools sekmesine geçtim > "Document:Hiçbiri" yazan yeri kullanarak dosyanın konumunu girdim > Compress Document seçeneğine tıkladım > Farklı Kaydet) ancak işe yaramadı :) 6 MB'lık bir PDF üzerinde deneme yaptım ama dosyanın boyutunda küçülme olmadı...

eronis

Alıntı yapılan: gridongu - 23 Ocak 2015 - 00:38:19
Calibre ile epub biçimine çevirmeyi denediniz mi? Sony Reader için ben Calibre kullanıyorum.
Denemekten zarar gelmez. Peki calibre ile dosya uzantısını değiştirmekten başka boyutu küçültme yöntemi yok mu ? MOBİ düşürüyor ama istediğim gibi olmuyor MOBİ formatında. Bozulmalar oluyor.