12.04'ten ne haber ?

Başlatan eronis, 22 Ocak 2015 - 21:25:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Elementary OS luna'ya dönmek istiyorum ama biliyorsunuz ki 14.04 versiyonunda kernelde ve grafik driverlarında çok değişiklik var. Misal 14.04'te oynayabildiğim bir oyunu 12.04'te oynayamıyorum. Bunlar güncellemelerle aşılabilir mi ? Ayrıca uygulama olarak sıkıntı çekermiyim ? Kısaca 12.04 kullanırsam 14.04'ün eksikliğini hissedermiyim ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

Ne gibi değişiklikler var grafik kartı sürücülerinde? Hangi sürücüden bahsediyoruz ayrıca burada? Hangi marka, hangi model? Sahipli sürücüler mi, açık kaynak sürücüler mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Ati HD 5000 serisi deyim. 5670 olacaktı. Daha önceki laptopumda ATİ HD 3470 vardı. Bu 12.04 - 14.04 karmaşası bu laptopta yaşandı. HD 5670'li masaüstümde daha önce hiç denemedim.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

2xxx-4xxx arası sürümlere destek zaten yok, ister 14.04 ister 12.04.4 gibi son sürümler. 5xxx serisi için fark olacağını sanmıyorum.

eronis

Dostum kusura bakma ama ya sen yanlış biliyorsun yada benim durumumda bir istisna var. Ben şu an laptop'tan yazıyorum. Ubuntu 14.04 LTS tabanlı Linux Mint 17.1 Rebecca var bunda ve daha önce UBUNTU 12.04'te kullandım, elementary'de kullandım. 13.10'dan sonra gelen bir güncelleme benim ekran kartımı harici bir yazılım yüklemenden direk oyuna girebilsin diye ayarladı sanırım. Ben şu ana kadar hiç ekran kartı driver'ı yüklemedim ama sistemim yeten bütün oyunları da oynadım. Eğer böyle yanlış bir bilgi varsa düzeltelim. Çünkü destek var.

heartsmagic

Destek yok derken eksik yazmışım tabi, ATI tarafından destek yok. Açık kaynaklı sürücüler elbette çalışıyor.

eronis

Yani güncellemeleri yüklediğim sürece sorun yok ?

bytan

Sistem güncellemelerini alırsan, tüm sistemi/çekirdeği etkileyen değişiklik olmadığı sürece iki sürüm arası çok büyük fark görmezsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

@eronis, 12.04 ile 14.04 arasında fark olduğunuz yazan sensin ilk iletinde :) Grafik kartı vs. konusunda yani, en neyi kastettiğini anlayamadığım için yorum yapamıyorum. Birinde oyun oynayamıyorken diğerinde oynama sebebini de bilemiyorum haliyle. Zira, söylediğimiz gibi ATI senin kartına desteği kestiği için zaten sahipli sürücüleri kuramayacaksın iki sürüme de. 12.04'te oynayamıyorsan sebebini irdelemek lazım.

Diğer türlü güncel sürüm her daim daha iyidir elbette.

eronis

Bir yerde okumuştum. 12.04'ün (open the box diyorlar sanırım) ilk kurulduğu zaman geldiği driverlar ile 14.04 ün ilk kurulduğu zmaan geldiği driverları aynı değilmiş. Doğru driverları yüklediğinize emin olun diyorlar. Kısacası 12.04'e 14.04'ün  içindeki yazılımları kurmak istiyorum. Kuşkulandıklarım, mesa ve xorg. Ama şöyle bir şey var. yeni versiyonları 14.04 için yapılmış. Bunu 12.04'e kurmanın bi sakıncası olur mu ? Taş yapim derken göz çıkarmayalım ?

Not: Bilgisayarıma henüz Elementary'i yüklemedim. Sadece şu an yapaibleceğim şeyleri araştırıp, VirtualBox'tan deneyeceğim. Olmazsa freya'yı bekleriz, yapacak bir şey yok.

heartsmagic

Sürücüler zaten aynı olmaz ki? 14.04 daha güncel bir sürüm, haliyle onun sürücüleri daha güncel olacaktır. 12.04'e 14.04'teki yazılımları kurmak istiyorsan depolardan kurabilirsin. Aynı sürümlerini kurmak istiyorsan kuramazsın, güncel sürümün mantığı bu zaten. Güncel uygulamalar istiyorsan güncel sürümü kuracaksın.

Kim, nerede, hangi doğru "sürücüleri" yüklediğinizden emin olun diyor? Tekrar ediyorum üçüncü defa, senin kartına ATI sürücü desteği vermiyor. Her iki sürümde de açık kaynaklı sürücüler kullanılıyor, onlar da zaten kurulu geliyor. Yüklenecek falan bir şey yok kısacası.

eronis

Tamam. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Sanırım 14.04 şu an benim için en mantıklı seçim...