[Çözüldü] gNewSense - Emacs 24.4 yüklemede sorun

Başlatan Kanguru, 22 Ocak 2015 - 00:20:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kanguru

Selamün Aleyküm Arkadaşlar;

Ben gNewSense 3.1 yükledim ve ardından emacs 24.4 yüklemek istedim, depoda olmayınca ben de sitesinden indirdim ve oradan yüklemeye başladım. Sitesinde anlatıldığı gibi yaptım:
./configure yazdım, ardından make yazdım fakat "make: *** Hedefler belirtilmediğinden make dosyası yok. Durdu." şeklinde uyarı verdi. Bu yazılım nasıl yüklenebilir?

Teşekkürler!

heartsmagic

Emacs nasıl olmaz depolarda? Geçtim onu bence kuruludur bile.
emacs
dediğinde ne oluyor?
dpkg -l | grep
apt-cache search emacs

ne diyor?

Senin yöntemin elle derleme yöntemidir ve haliyle tüm bağımlılıkları sağlamayı gerektirir. ./configure aşamasının sonuçlarını vermediğin için yorum yapamıyoruz. Ancak make aşamasında o sorunu alıyorsan demek ki bir önceki aşama başarılı bir şekilde bitmemiş demektir.

Not: Eğer depolarda 24.4 sürümü yoksa ve illa edineceğim diyorsan bilemiyorum tabi.

Başlığımızı da taşıyalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kanguru

Selam;

emacs dediğimde komut yok uyarısı veriyor. Malesef emacs hazırda kurulu gelmiyor. Ayrıca depoda yalnızca 23 sürümü mevcut. 24 sürümünü kullanmalıyım çünkü aralarında farklar var. gNewSense ' in en son sürümü olan 3.1 ' i kurmama rağmen depolarda yazılımların eski sürümleri mevcut (mesela depolarda g++ 4.4 var [c++ 11 desteği yok :( ], güncel sürüm 4.9). Mecburen indirip kurmam gerekti. Ama yapamadım.

heartsmagic

http://ergoemacs.org/emacs/building_emacs_on_linux.html

sudo apt-get install build-essential
sudo apt-get build-dep emacs23

Ardından tekrar derlemeyi denersin.

Kanguru

Selam;

@heartsmagic çok sağol. Bu şekilde yaptım ve oldu. Şu an terminalden emacs yazarak çalıştırıyorum. Kendi sitesinde "sudo apt-get build-dep emacs23" komutu yoktu. Kurulum 24 ama 23 bağımlılıklarını istiyormuş meğer. Garip...
Fakat bu emacs nereye kurulmuş olabilir? Masaüstüne kısayol atacağım.

kodadiirem

Nerede kurulu olduğuna dair which emacs komutu işinizi görebilir.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Kanguru - 22 Ocak 2015 - 15:10:42
Selam;

@heartsmagic çok sağol. Bu şekilde yaptım ve oldu. Şu an terminalden emacs yazarak çalıştırıyorum. Kendi sitesinde "sudo apt-get build-dep emacs23" komutu yoktu. Kurulum 24 ama 23 bağımlılıklarını istiyormuş meğer. Garip...
Fakat bu emacs nereye kurulmuş olabilir? Masaüstüne kısayol atacağım.

23 bağımlılıklarını istemiyor esasında, orada emacs23 için derleme bağımlılıklarını kuruyorsun. 24 sürümü için de değişmemiş demek ki bu derleme bağımlılıkları.