The connection was reset hatası

Başlatan bassedas, 21 Ocak 2015 - 00:11:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bassedas

tarayıcıya direk siteismi.com siteismi.net diye yazınca hiçbir site açılmıyor. ama sitenin alt sayfasını istediğimde açılıyor. buraya bile ubuntu-tr.net den giremedim. ancak ubuntu-tr.net/index.php yazınca girdim. hiç böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

tarayıcı firefox opera chrome farketmiyor
geçmişi tamamen temizledim
modeme fiziksel reset attım
pcye fiziksel reset attım

heartsmagic

Aklıma MTU geliyor ama cidden bilemiyorum o mudur değil midir sorun. Zira MTU sorunlarında sitelere hiç girilmiyor, sende ise durum farklı gibi. MTU için:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28777.msg346269#msg346269

Proxy falan tanımlı değil sistemde değil mi?
DNS değiştirmeyi denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bassedas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2015 - 01:03:21
Aklıma MTU geliyor ama cidden bilemiyorum o mudur değil midir sorun. Zira MTU sorunlarında sitelere hiç girilmiyor, sende ise durum farklı gibi. MTU için:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28777.msg346269#msg346269

Proxy falan tanımlı değil sistemde değil mi?
DNS değiştirmeyi denedin mi?

işin ilginç tarafı akşam birden başladı. sadece direk site url yazınca açmıyor. milliyet.com.tr açmıyor ama milliyet.com.tr/gundem yazınca giriyor. yani siteleri dolaşabiliyorum. ama googleda önce site:sitesimi.com diye aratıp. alt sayfalardan birine girip gezinti başlatabiliyorum. şaka gibi, delircem akşam akşam. bu sorun ubuntuya da has değil. daha önce win 7 kullanırken de olmuştu. zaten kısa süre sonra ubuntuya geçince çözümsüz kalmıştı.

ek not : mtu olayını denedim. değişen . bir şey yok.

heartsmagic

Modem kaynaklı olabilir mi? Markası modeli nedir?

bassedas

airties 5341
servis sağlayıcım da turk.net

verdiği tam hata da şu

The connection was reset

The connection to the server was reset while the page was loading.

The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
    If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.

cool23

DNS ile ilgili gibi gözüküyor. Bir kaç gündür Türk Telekom DNS lerinde sorun var.
DNS adreslerini değiştirip tekrar dene istersen. DNS adreslerini ve bilgilerini görmek istiyorsan aşağıdaki komutlar ile öğrenebilirsin.

nmcli dev list iface wlan0 | grep DHCP

nmcli dev list iface wlan0 | grep IP4.
İnsanlık için Linux...

bassedas

Alıntı yapılan: cool23 - 21 Ocak 2015 - 09:33:26
DNS ile ilgili gibi gözüküyor. Bir kaç gündür Türk Telekom DNS lerinde sorun var.
DNS adreslerini değiştirip tekrar dene istersen. DNS adreslerini ve bilgilerini görmek istiyorsan aşağıdaki komutlar ile öğrenebilirsin.

nmcli dev list iface wlan0 | grep DHCP

nmcli dev list iface wlan0 | grep IP4.

open dns kullandım olmadı. norton dns kullanıyorum şu an . değişmedi az bekleyim bakalım. dediğin komutları denedim. norton dnslerimi ve ip bilgilerimi filan gösterdi. turk.net kullanıyorum. acaba bu sorun onlardan kaynaklı ise arayıp derdimi anlatsam mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ocak 2015 - 21:58:13

hakkaten garip bir derdim var galiba :)

heartsmagic

Turk.net bir şey diyebilir mi bilmiyorum, gerçi mesele sadece Linux meselesi de değil. Arayıp sorabilirsin belki.
Modemi sıfırlamayı denedin mi?

bassedas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ocak 2015 - 14:03:25
Turk.net bir şey diyebilir mi bilmiyorum, gerçi mesele sadece Linux meselesi de değil. Arayıp sorabilirsin belki.
Modemi sıfırlamayı denedin mi?

zaten iki ay önce windows kullanırken de oldu.

ayrıca sorun tamamen kendi kendine düzeldi. şu an hiçbir sıkıntı yok

heartsmagic

Geçici bir şeymiş demek ki. Yeniden terkarlamamasını dileyelim.

bassedas

kabus geri döndü.aynı ağa bağlı laptopum ve cebimde de aynı durum var. oklar servis sağlayıcımı işaret ediyor. martta biten sözleşmemi uzatmayacağım. elveda turk.net