Nvidia Optimus ve Dual Ekran kartları ile ilgili sorun

Başlatan Haoskman, 20 Ocak 2015 - 23:04:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Haoskman

Arkadaşlar merhaba ben bu bumblebee denilen olay ile uğraşıyorum 2 gündür ama bir türlü halledemedim. Optirun komutunu verdiğim zaman "Cannot load.." denilen hata ile karşılaştım. Sonra bugün bumblebee'yi silip yeniden yükledim. Optirun glxgears komutunu verdim ekran bir anda gitti simsiyah oldu, O sırada Capslock tuşu açılıp kapanıyordu sürekli, Bende Laptobun power tuşuna bastım ve Laptobu kapattım. Tekrar açtım bir anda bip bip bip bip bip bitmeyen bir bip sesi ve bilgisayar açılmıyor, İki üç kere gene denedim sorun aynı. Birazcık bekledikten sonra bilgisayarı sorunsuz açtım. Acaba problem neydi ? Ekran kartlarım zarar görmüş müdür? İntel ve Nvidia GT740m var, Optirun komutunu çalıştırmadan bumblebee düzgün çalışıyor mu nasıl öğreniriz ? Ekran kartlarını test etmek için bir basit yöntem var mı ?

meda

"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Haoskman

Alıntı yapılan: meda - 21 Ocak 2015 - 00:45:03
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

Acaba hangi koddan "optimus teknolojisinin" düzgün çalıştığını nasıl anlıyacam. Yani hangi çıktıyı almalıyım ki "Bumblebee çalışıyor. Grafik isteyen uygulamalarda Nvidia devreye girecek" diyebiliyim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Haoskman

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2015 - 02:56:07
Örneğin:
optirun glxgears
optirun firefox

İşre o kodu yazdım bilgisayar kitlendi power tuşundan bilgisayarı kapadım. Sonra yeniden açtığımda "bip bip bip" diye sürekli ses çıkardı ve bilgisayar açılmadı. Biraz bekledikten sonra açtım bilgisayarı düzelmişti. Yani o kodu yazmaya çekiniyorum.

heartsmagic

@plazma'nın henüz bugün işaret ettiği bir şeyi deneyelim bakalım:
sudo apt-get install --reinstall bbswitch-dkms

Sonra sistemi yeniden başlatıp denersin. Yine sorun yaşar mısın yaşamaz mısın bilmiyorum ancak Bumblebee kullanacaksan zaten optirun ile yapacaksın. Denemek istemezsen Bumblebee'yi hiç kullanamayacaksın demektir. Bumblebee için hangi anlatımı kullandın? Sürücü olarak ne kurulu şu an?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.