Nvidia X Server Ayarları Kaydetmiyor

Başlatan timur-75, 19 Ocak 2015 - 00:34:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

timur-75

Merhaba, Nvidia Optimus teknolojisine sahip Geforce 645M ekran kartının yanı sıra bir de İntel HD 4000 grafik işlemcisi olan Lenovo Z500 bilgisayarımda oyun oynarken çok kasılmalar oluyor tadı çıkmıyor. Ben bunu "Power Saving Mod"dan "Performance Mod"a geçirdiğimde şifreyi gidiyorum ardından "Please log out and log back in to apply the changes" şeklinde bir uyarı çıkıyor tamam deyip pc yi yeniden başlatıyorum ama bunu her yapışımda o ayar hala "Power Saving Mod" işaretli görünüyor. İnternetten baktığım kadarıyla ağırlıklı olarak 2008'de bu konu biraz tartışılmış ama daha çok çift monitörden ötürü ve ingilizce, anladığım kadarıyla birkaç çözüm yolu denedim ama olmadı Bu sorunu nasıl çözebilirim?
her gece biraz tanıdıktır, her şarkı gibi ..

neynefes

timur-75

neynefes

Nvidia x server üzerinden ayar yapmanıza gerek yok. optirun komutu ile harici kart üzerinden çalıştırmanız yeterli olmuyor mu? Daha doğrusu uygulamaları optirun ile mi çalıştırıyorsunuz?

timur-75

Evet, önce uçbirim aracılığıyla yaptım sonra her seferinde bunu yapmama gerek olmadığını öğrendim Steam üzerinden çalıştrma seçeneklerine ekledim direk optirun komutuyla açılıyor, evet açılıyor ama bir şey ifade etmiyor bu çok belli. Harici ile çalıştırsa kasmaz bu kadar, ki (örneğin Euro Truck Simulator II Linux versiyonu wine ile değil) açtığımda en düşük ayarlarda bile çok akıcı olmuyor halbuki windows üzerinde çok daha iyi ayarlarda bile rahatça oyayabildiğimi biliyorum.

neynefes

Şimdi bende bir oyun indiriyorum steam üzerinden. Tamamlansın deneme yapıp geri dönüş yaparım buraya. Oyunda mı yoksa başka birşey de mi bakalım.

timur-75

Ben bu sorunun, yani X Server ayarlarının kayıt olmaması durumunun optirun ile çalışrmama rağmen İntel ile açılan oyunlarla bi ilgisi olduğuna inanıyorum. Bir sıkıntı var ve bu hem X Server üzerinden değişim yapmak istediğimde beni enelliyor hemde komut girerek açtığımda komutun geçerliliğini yoksayıyor.

heartsmagic

Kayıt edilmesi ile ilgili değil mesele. Oyunların gerçekten Bumblebee ile çalışıyor olması lazım. Uçbirimden optirun ile açtığında yine bu kasma yaşanıyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

timur-75

sudo optirun /home/umit/.local/share/Steam/steamapps/common/Euro Truck Simulator 2/bin/linux_x64/eurotrucks2
diyorum ..[ 8277.173501] [ERROR]Error running "/home/umit/.local/share/Steam/steamapps/common/Euro": No such file or directory
diyor. Ama;sudo optirun steam://rungameid/227300
diyorum,[ 8358.011274] [ERROR]Error running "steam://rungameid/227300": No such file or directorybunu deneyince ise,
sudo optirun steam steam://rungameid/227300
"Cannot run as root user" diyen bir uyarı penceresi çıkıyor, root olmama rağmen. Bir de yardımı olur mu bilmiyorum ama, glxgears ı hem düz hem de optirun ile açınca fi fark olmuyor.

plazma

heartsmagic

Alıntı yapılan: timur-75 - 19 Ocak 2015 - 16:07:41
[ 8277.173501] [ERROR]Error running "/home/umit/.local/share/Steam/steamapps/common/Euro": No such file or directory
diyor.

Dizindeki boşluk sorun yapıyor.
optirun /home/umit/.local/share/Steam/steamapps/common/Euro\ Truck\ Simulator\ 2/bin/linux_x64/eurotrucks2 şeklinde dene.

Alıntı Yap
Cannot run as root user" diyen bir uyarı penceresi çıkıyor, root olmama rağmen. Bir de yardımı olur mu bilmiyorum ama, glxgears ı hem düz hem de optirun ile açınca fi fark olmuyor.

Oyun oynamak için root olmana gerek yok ki.
optirun steam steam://rungameid/227300

Steam'de uçbirimden nasıl açılıyor bilemiyorum, bilen arkadaşlar yorum getirebilir. Eğer bu şekildeyse sorun olmadan açılması lazım sudo kullanmadan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

Valvenin önerisi melez grafik kartı olan sistenlerde primusrun

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6316-GJKC-7437

Oyun olmadığı için daha denemedim kendim denedikten sonra geri dönüş yaparım

timur-75

optirun -b none nvidia-settings -c :8
İşe yaramadı Plazma kardeş, ve primusrun hiçbir tepki vermiyor ama bayağı vermiyor. Açıyorum hiçbir şey olmuyor sanki hiç açmak için tıklamamışım gibi.

heartsmagic usta, root olarak çalıştırmaya gerek yok tabiki de :)ama o sıra elim alışmış sürekli sudo diye başlamaya o da öyle gitmiş :). Dediğin komuta gelince işe yaramadı o da ve evet haklısın sorun oyunu gerçekten de bumblebee ile çalışmıyor oluşuymuş, ama bunun X Server ayarlarını kaydetmemesiyle direk alakalı bir sorun olduğu konusunda ki düşüncem devam ediyor. Bu sorun ekran parlaklığının değişmeyişi ve oturun kapatmaya çalışırken Kwin in bozulması ve bayağı birşey deneyip onuda düzeltememem sonucu format attım Linux Mint 17.1 KDE yükledim ve bu sorunların hiçbiri şu an yok.

speakerXXL

@timur-75, Bumblebee ve Nvidia-Prime teknolojilerini bir arada kullanmamaya dikkat etmenizi öneririm. İlk mesajınızdaki yorumlardan Nvidia-Prime'ın yüklü olduğu ve performans/güç tasarrufu kipleri arasında bu şekilde geçiş yaptığınızı çıkarıyorum. Sonraki mesajnızda Bumblebee de kurulu demişsiniz. Aşağıdaki komut ile bumblebee ve nvidia-prime paketlerini kontrol ediniz.

dpkg -l | egrep 'bumblebee|prime'

Eğer Bumblebee'yi kullanmak istiyor ve nvidia-prime paketi de yüklü ise kaldırınız.

sudo apt-get purge nvidia-prime
sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf

timur-75

Alıntı yapılan: speakerXXL@timur-75, Bumblebee ve Nvidia-Prime teknolojilerini bir arada kullanmamaya dikkat etmenizi öneririm. İlk mesajınızdaki yorumlardan Nvidia-Prime'ın yüklü olduğu ve performans/güç tasarrufu kipleri arasında bu şekilde geçiş yaptığınızı çıkarıyorum. Sonraki mesajnızda Bumblebee de kurulu demişsiniz. Aşağıdaki komut ile bumblebee ve nvidia-prime paketlerini kontrol ediniz.

Kod: [Seç]dpkg -l | egrep 'bumblebee|prime'
Eğer Bumblebee'yi kullanmak istiyor ve nvidia-prime paketi de yüklü ise kaldırınız.

Kod: [Seç]sudo apt-get purge nvidia-prime
sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf
Hocam son iletimde de belirttiğim üzere bahsi geçen sistem artık bilgisayarımda kurulu değil ama evet Prime ve Bumblebee kurlu idi aynı anda. Buna karşın diğer çıkarımınız yanlış çünkü sorunumu belittiğim üzere geçiş yapamıyorum.