Ubuntu türevli dağıtım yapmayla ilgili bir kaç soru

Başlatan Mehmet41, 18 Ocak 2015 - 19:18:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet41

Merhabalar,
Bir kaç yıllık bir linux bilgim var. Altı aydır Debian kullanıyorum. Kendim bir ubuntu distrosu yapmak istiyorum. Bu konu hakkında bir kaç sorum var sizlere.
1) Sistemi belirlediğim isme göre nasıl değiştirebilirim? (Yani unema -a komutunu uçbirimde verdiğim zaman belirlediğim isim görünsün istiyorum)
2) Ubuntu masaüstü unity bildiğimiz gibi. Gnome masaüstü yüklesem nasıl olur? Sistemde sorun çıkartır mı? Gnome olmazsa Cinnamon yada Mate? siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Tabi bu sorulardan önce sizin yorumlarınızı almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

1. Çekirdeğin derlenmesi esasında yapılan değişiklikle. .config dosyasında tanımı vardır muhtemelen. Hatta:

grep -i ubuntu config*
Alıntı Yapconfig-3.13.0-35-generic:CONFIG_VERSION_SIGNATURE="Ubuntu 3.13.0-35.62-generic 3.13.11.6"

2. Neden Gnome sorun çıkartsın? Gnome Shell kullanan Ubuntu dağıtımı da var, başka dağıtımlar da. Masaüstü tercihi konusunu başkasına sorup dağıtım özelleştirmek de makul değil. Yapmak istiyorsan kendi yolun çizmelisin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mehmet41

Alıntı Yapsorup dağıtım özelleştirmek de makul değil. Yapmak istiyorsan kendi yolun çizmelisin.
Açıkcası ben Ubuntu'yu modifiye etmek istiyorum.

plazma

Ubuntu gnome var deneyin isterseniz modifiye derken sadece masaüstününü değiştireceksiniz bide çekirdekte başka isim yazacak

heartsmagic

Alıntı yapılan: Mehmet41 - 19 Ocak 2015 - 23:44:24
Alıntı Yapsorup dağıtım özelleştirmek de makul değil. Yapmak istiyorsan kendi yolun çizmelisin.
Açıkcası ben Ubuntu'yu modifiye etmek istiyorum.

Cevap değişmiyor ki bu durumda, yine kendi yolunu çizmelisin. Değiştirmek isteyen sensin, diğer insanların hangi masaüstünü sevdiği neden önem arz ediyor? Eğer onlar için bir şey yapmayı düşünüyorsan bunu yapan birçok dağıtım zaten var. Kaldı ki dağıtıma gerek olmadan kendi masaüstlerini depolardan rahatlıkla kurabiliyorlar.

Linux bilgin ne kadar bilemiyorum ancak bu türde hevesler yerine vakit kaybetmeden kendisini öğrenmek daha fayda verir. Zaman geçip de yeterince bilgiye ulaştığında istiyorsan istediğin değişikliği yine yaparsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.