Youtube Takılma Sorunu

Başlatan mehmet015, 09 Ocak 2015 - 21:34:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet015

Tüm sıkıntıyı videoda açıkladım.
http://www.youtube.com/watch?v=pozpFzb0JqE&feature=youtu.be

marslı

chrome://plugins/ bunu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın enter'e basın. gelen sayfada sağ üst köşede "ayrıntılar" yazan yere tıklayın 3- 2 tane flash göreceksiniz. üstteki eski versiyon. üstteki devre dışı bırak yazan yere tıklayın. 

mehmet015

hiç bir tepki vermedi sanırım bu chrome için  öyle değilmi ?

marslı

firefox -safe-modeile başlatınca kasma yaşıyor musunz?

kusura bakmayın karıştırmışım.

mehmet015

Evet hatta daha fazla bile diyebilrim

marslı

Dailymotion, izlesene vs. gibi video sitelerinde de kasıyor mu? 

mehmet015

Hayır diğer sitelerde bir sıkıntı yok.  :-[

marslı

Peki Diğer tarayıcılarda da oluyor mu? Mesela Opera yada Chrome-Chromium ile deneyebilirsin.

mehmet015

Diğerleri yüklü değil şimdi yükleyeyim birisini .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ocak 2015 - 23:00:54

Chrome'da sıkıntı yok  :o

marslı

Firefox kullanmak için özel bir sebebiniz yoksa Chrome kullanmanızı öneriyorum. (Açık kaynak kodlu Chromium kullanmanız önerilir.)

mehmet015

Sadece Youtube için Kullanırım artık.
İlginiz için teşekkürler.

marslı

mpsyt uygulaması ile terminalden youtube müziklerini dinleyebilirsiniz.

Youtube'de oynayan videoya sağ tıklayın. Ayarlar'a tıklayıp Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın. Ve ardından firefox'u yeniden başlatıp deneyin. Değişen bir şey olacak mı bakalım bakalım.

heartsmagic

Şimdi, söyleyeceklerim lütfen yanlış anlaşılmasın zira gayet iyi niyetle söylüyorum bunları. Sorunları video ile açıklamak hem senin hem bizim için vakit kaybı. Senin için videoyu çekmek, metin dosyasına bir şeyler yazmak, bunu bir yere yüklemek vs. başlı başına bir sorun, bizler içinse izleyip ne olduğunu anlamak.

Sorununu şöyle özetleyebilirsin kabaca: Firefox kullanıyorum, youtube'da videolar çalışıyor ancak biraz kasıyor gibi. Sayfayı kaydırdığımıda takılmalar oluyor. Grafik kartı bilgilerim ise http://kb.ubuntu-tr.net/ekran-komutlari bağlantısında önerildiği şekilde şöyle..

Eğer grafik kartında sorun yoksa Firefox için şunu deneyebiliriz:
http://www.webupd8.org/2014/05/install-fresh-player-plugin-in-ubuntu.html

Zira, malum artık Adobe firması Flash desteğini kesti. Chrome ile gelense gömülü oluyor Google anlaşmasından dolayı. Buradaki yöntemle en azından biraz farklı bir iyileştirme yapılabilir. Ancak önce lütfen grafik kartı bilgilerini görelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

Donanımsal özellikleri tam bilmiyoruz, chrome yada chromium da deneyebiilirsiniz onlar kendi flash player ı ile geldiği için daha güncel bir flash sürümü kullanıyor. Güncelleme içinde uçbirimde aldığınız .save hataları için forumda çözüm mevcut bu arada.

turkerataturk

dostum aynı sorun bendede olmuştu gigabyte anakartım vardı çift çekirdek işlemci 1 gb ekran kartı ile facebook videolarını izleyemiyorudum donarak oyanatıyordu,,

sorunun çözümünü çok araştırdım, çok uğraştım, ama bulamadım sanırım chipset uyuşmazlığı sorun,,

sorun flash player yada programlardan olduğunu sanmıyorum donanımsal driver sorunu bence.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

mehmet015

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Ocak 2015 - 01:07:46
Şimdi, söyleyeceklerim lütfen yanlış anlaşılmasın zira gayet iyi niyetle söylüyorum bunları. Sorunları video ile açıklamak hem senin hem bizim için vakit kaybı. Senin için videoyu çekmek, metin dosyasına bir şeyler yazmak, bunu bir yere yüklemek vs. başlı başına bir sorun, bizler içinse izleyip ne olduğunu anlamak.

Sorununu şöyle özetleyebilirsin kabaca: Firefox kullanıyorum, youtube'da videolar çalışıyor ancak biraz kasıyor gibi. Sayfayı kaydırdığımıda takılmalar oluyor. Grafik kartı bilgilerim ise http://kb.ubuntu-tr.net/ekran-komutlari bağlantısında önerildiği şekilde şöyle..

Eğer grafik kartında sorun yoksa Firefox için şunu deneyebiliriz:
http://www.webupd8.org/2014/05/install-fresh-player-plugin-in-ubuntu.html

Zira, malum artık Adobe firması Flash desteğini kesti. Chrome ile gelense gömülü oluyor Google anlaşmasından dolayı. Buradaki yöntemle en azından biraz farklı bir iyileştirme yapılabilir. Ancak önce lütfen grafik kartı bilgilerini görelim.
Yazı ile anlatmaktansa video daha tesirli olur diye düşünmüştüm sıkıntı oluyorsa artık öyle anlatmam. Mesajınız için teşekkür ederim ekran kartı bilgileri birazdan atacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ocak 2015 - 12:29:36

Alıntı yapılan: mustangank - 10 Ocak 2015 - 03:27:04
dostum aynı sorun bendede olmuştu gigabyte anakartım vardı çift çekirdek işlemci 1 gb ekran kartı ile facebook videolarını izleyemiyorudum donarak oyanatıyordu,,

sorunun çözümünü çok araştırdım, çok uğraştım, ama bulamadım sanırım chipset uyuşmazlığı sorun,,

sorun flash player yada programlardan olduğunu sanmıyorum donanımsal driver sorunu bence.
Banada öyle geliyor büyük ihtimal yazılımsal bir sıkınıtı yok ama bir umut birkaç şey daha denemek istiyorum
Mesajınız için teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ocak 2015 - 12:36:16

( mehmet@Poop:~$ xrandr
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1600 x 900, maximum 8192 x 8192
DVI-I-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-0 connected primary 1600x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 442mm x 249mm
   1600x900       60.0*+
   1280x720       60.0 
   1024x768       75.0     60.0 
   800x600        75.0     60.3 
   640x480        75.0     59.9 
DVI-I-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
mehmet@Poop:~$

)
( mehmet@Poop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] RS780 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (ext gfx port 0)
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] RS780/RS880 PCI to PCI bridge (PCIE port 3)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [IDE mode]
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller (rev 3c)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge
00:14.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI2 Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Link Control
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT215 [GeForce GT 220] (rev a2)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
)
( mehmet@Poop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 220/PCIe/SSE2
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_complex_primitives, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_OES_depth_texture, GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_complex_primitives, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_OES_depth_texture, GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

)
( mehmet@Poop:~$ lspci | egrep "VGA|3D|Display"
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT215 [GeForce GT 220] (rev a2)
)
Sanırım hepsi bu kadar eksik varsa lütfen belirtin bu  arada fresh player'ı yükleyince hiç açılmaz oldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ocak 2015 - 12:36:46

[eklenti yönetici tarafından silindi]

plazma

Donanımdan ozaman youtube için ozaman html5 oynatıcısını kullanın birde onu deneyin bakalım donma olacakmı

marslı

Alıntı YapBanada öyle geliyor büyük ihtimal yazılımsal bir sıkınıtı yok
Donanımsal bir sıkıntı olsaydı, Chrome Tarayıcıda da aynı sorun olurdu.

mehmet015

fresh player'ı kaldırmak zorunda kaldım şimdi eski halinde.

heartsmagic

Fresh Player'dan sonra donanımsal hızlandırmayı kapatmış mıydın? Zira henüz çok yeniymiş kendisi orada da söylendiği üzere donanımsal hızlandırma ile çalışmıyormuş. Gerçi aradan neredeyse bir sene geçmiş. Aklımıza gelmişken, sen donanımsal hızlandırmayı kapatmış mıydın Firefox için?

mehmet015

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ocak 2015 - 12:44:02
Fresh Player'dan sonra donanımsal hızlandırmayı kapatmış mıydın? Zira henüz çok yeniymiş kendisi orada da söylendiği üzere donanımsal hızlandırma ile çalışmıyormuş. Gerçi aradan neredeyse bir sene geçmiş. Aklımıza gelmişken, sen donanımsal hızlandırmayı kapatmış mıydın Firefox için?
Nasıl kapatcağım bilmiyorum yada kapalı olup olmadığını nasıl anlarım ?

heartsmagic

Seçenekler-Gelişmiş-Genel sekmesi altında var seçeneği. İşaretlidir, işareti kaldıracaksın.

mehmet015

Çok teşekkür ederim arkadaşlar fakat hiçbir yöntem işe yaramadı.
bu arada donanımsal ivmeyide kapatıp fresh playerı denedim fakat yine aynı manzara

heartsmagic

Donanımsal hızlandırmadan ümitliydim esasında, ancak o da işe yaramadıysa şimdilik bir önerim yok kendi adıma ne yazık ki. Umarım başka bir arkadaş öneri getirebilir.

mehmet015

Bence sıkınıtı firefox yada flash playerda neden diye sorarsanız videoda ne bir takılma nede bir donma sadece sayfayı aşağı yukarı yapınca yırtılmalar oluyor
bence daha çok ekran kartı ile  ilgili bir sorun fakat çözemedim.