Windowstan Linuxa Geçiş > Driver Problem Olur mu?

Başlatan Kara Ayaz, 08 Ocak 2015 - 20:05:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kara Ayaz

Selamun Aleykum
Arkadaşlar artık windowstan tamamen kopup linuxa geçmeyi düşünüyorum. İşletim sistemi olarak ta tabi ki ubuntu. Ancak korkutan bazı durumlar var en başında Driver problemi geliyor. Benim bilgisayarım Casper marka. Nasıl bulacağım ben bunun driverlarını?
Konu yanlış yerde büyük ihtimal, affola
**** Yıldızlar Yanlış Yerde
-------------------------
You still want to trick me? Heh.

hatas

Vikideki Windows'tan Ubuntu'ya geçiş belgemizde bu sorunuzun ve aklınıza gelebilecek diğer pek çok sorunun yanıtı var. Bakmanızı tavsiye ederim.

Kara Ayaz

Alıntı yapılan: hatas - 08 Ocak 2015 - 20:26:02
Vikideki Windows'tan Ubuntu'ya geçiş belgemizde bu sorunuzun ve aklınıza gelebilecek diğer pek çok sorunun yanıtı var. Bakmanızı tavsiye ederim.

Gözümden kaçmış, bilgilendirme için teşekkür ederim :)

Reverser

Gözünüzde büyümesin donanımınızı bilmiyorum ama, driver sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. Olurda bir sorun yaşarsanız zaten topluluk yardımcı olacaktır.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

heartsmagic

Çok acil bir durum yoksa Windows'un yanına kurar duruma bakarsın. Zaten acemiliği atmak için çift sistem kullanmak son derece normal bir yöntem. Linux tarafında sürücüler markaya göre aranmazlar, donanımın çipsetine göre zaten ya gömülü gelir ya da üretici dağıtır. Gömülü gelmiyorsa, üretici dağıtmıyorsa ne yazık ki yapacak fazlaca bir şey yok. Tabi arada bir gönüllü sürücü yazarsa o ayrı.

Ancak, birçok durumda sürücü sorunu yaşanmaz. Yaşandığında çoğunlukla çözülür. Çözülmezse şanssız kesimdensin demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kara Ayaz

Daha başlamadan problemler baş gösterdi.
Casper marka bir bilgisayarım var. Ubuntu CD sini takıyorum turuncu bir ekran geliyor orada takılıyor kalıyor. Kali Linux cd si takıyorum grafik install (yada normal bir install işlemi) diyorum bir kaç satır birşey yazıyor en altta da

on satırda 0.599466] Karnel Offset 0x0 from.... türünden şeyler yazılı oluyor.

Hata Görüntüsü: http://i.hizliresim.com/dWBBq4.jpg

İso kalıplarını cd ye windowsun kalıp yazıcısı ile yazdım: http://i.hizliresim.com/bg6648.png

Dizki böldüm 100 gb alan verdim kurulum yapmam yeterli..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2015 - 12:52:51

Cevabı bilen yok mu  :(

heartsmagic

Konu bu şekilde dağılacak gerçi ama madem başlattın kurulum kısmını buradan devam edelim. ISO'nun md5 bütünlük denetimini yapmış mıydın? Makinede UEFI var mı? 

Kara Ayaz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ocak 2015 - 01:11:41
Konu bu şekilde dağılacak gerçi ama madem başlattın kurulum kısmını buradan devam edelim. ISO'nun md5 bütünlük denetimini yapmış mıydın? Makinede UEFI var mı?

Kardeşim kusura bakma ancak fırsat buldum; dedğini yaptım md5 doğrulanmadı..

Yeniden indirdim ve kuruluma geçti :)

Sanırım idman ile indirdiğim için (parça parça indiriyor) hata verdi ilk etapta.

Teşekkür ederim kardeşim :)

heartsmagic

Rica ederiz. 
Çözülen başlıklarımız için: cozuldukonusu