dokunmatik pos

Başlatan pianist, 06 Ocak 2015 - 19:44:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pianist

windows embedded posready

diye işletim sistemi var ubuntuda böyle yada buna benzer bir sistem varmıdır.

daha hızlı bir ve iyi performansı gereksiz şeylerin olmaması

furkankalkan

Alıntı yapılan: pianist - 06 Ocak 2015 - 19:44:33
windows embedded posready

diye işletim sistemi var ubuntuda böyle yada buna benzer bir sistem varmıdır.

daha hızlı bir ve iyi performansı gereksiz şeylerin olmaması

http://www.youtube.com/watch?v=xafgFo6fenk böyle yapılmış bir örneği var, yani yapılabilir. Benim tercihim bu konuda Tinycore Linuxtan ziyade Arch Linux olacaktır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

pianist

Arch Linux in ne farkı var

heartsmagic

Tümden bir çözüm mü aranıyor (sistem+pos uygulaması) yoksa uygulama sana mı ait? Eğer öyleyse nelere ihtiyaç duyuyor uygulama?
Yok, ne yapabiliriz diye soruyorsan seçenek çok gibi. Bu durumda da nasıl bir makineye kurulum yapılacak sorusu geliyor akla. Eğer donanım sorunu yoksa normal bir Ubuntu, üzerine uniCenta Opos gibi Java ile çalışan kallavi bir uygulama bile kurulabilir:
http://unicenta.com/
https://www.google.com.tr/search?q=unicenta+opos&espv=2&biw=1366&bih=654&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6G-sVIDrIo3gar7sgOAD&ved=0CAcQ_AUoAg
http://www.techrepublic.com/blog/diy-it-guy/diy-install-the-best-open-source-pos/

Aramalarda denk geldim bu uygulamaya. Kısacası donanım önemli, elimde Raspberry PI var dersen ona göre bakınman gerekiyor.

@dewilman'in önerdiği Archlinux gayet hafif bir Linux dağıtımıdır. Kurulumu biraz tecrübe ister, fakat dağıtımın genel idaresi senin elinin altında olur. Örneğin Ubuntu'yu benzer bir havaya sokmak için biraz uğraşman gerekir. netinstall + istediğin şeyler gibi.

Sözün özü, biraz daha fazla bilgi gerekiyor bizlere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pianist

açık konuşmak gerekirsek c# ile dokunmatik pos yapmak istiyorum ama windows lisans yüzünden kullanmak istemiyorum. lunixte bunu hangi işletim sistemi ile yapabilirim. Daha önceden araştırdığımda iddaa mobil cihazları lunix ile yapıldığını öğrenmiştim bende ona benzer dokunmatik bir yapmayı düşünüyorum. Yada restaurantlarda kullanılan cihazlar gibi.

Archlinux te ne gibi faydalarını görebilirim. Hızlı bir sistem olabilir mi ?

heartsmagic

Uygulamayı sen yazacaksın yani? Bu durumda burada sorulan soru, hangi dağıtımı kullanabilirim oluyor? Cevap çok ama çok değişken olacaktır. Örneğini verdiğim gibi sıradan bir Ubuntu sürümü bile kullanabilirsin. Her şey ama her şey senin kullanacağın donanıma bakıyor. İddaa kısmında kullanılan donanım üzerinde Ubuntu çalıştırılmaz elbette, son derece gereksiz olur. Bu gibi işler için hafif dağıtımlara yönelmelisin, böylece ihtiyacına göre şekillendirirsin dağıtımı. Archlinux önerisi bundan dolayı.

Fakat, C# dediğinde olaylar değişir. Microsoft'un diliyle neden Linux tarafına bir şeyler yazmayı düşünüyorsun? Eğer yazacaksan bunu nasıl çalıştırmayı düşünüyorsun, Mono ile mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pianist

En büyük sıkıntı o işte lunixte c çalıştırma büyük ihtimalle mono ile çalıştırmayı düşünüyorum archlunixte mono calıştırabilirmiyiz. Donanim olarakta atom işlemci olabilir

furkankalkan

Alıntı yapılan: pianist - 07 Ocak 2015 - 14:37:51
En büyük sıkıntı o işte lunixte c çalıştırma büyük ihtimalle mono ile çalıştırmayı düşünüyorum archlunixte mono calıştırabilirmiyiz. Donanim olarakta atom işlemci olabilir

1. Tüm Linux dağıtımları gibi Arch Linux'ta da Mono uygulamaları çalıştırabilirsin. Fakat tam olarak Windows'taki C# deneyimini vermeyecektir, Windows için yazılmış bir C# kodu Mono ile düzgün çalışmayabilir.
2.  Arch Linux önermemin sebebi de hafif,kararlı, güncel ve bol doküman bulabileceğiniz bir sistem olması. Yoksa siz isterseniz Tiny core ya da diğer hafif sistemleri kullanabilirsiniz.
3.  Eğer elinizde bir donanım yoksa donanım seçerken Linux destekli olmasına dikkat edin. Özellikle de dokunmatik ekran.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

pianist

Archlunix kaba taslak bir içeleyim hiç kurmadım vede kullanmadım. Teşekkur ederim yardımlarınız için