[Çözüldü] Disklere ulaşamıyorum

Başlatan delete, 02 Ocak 2015 - 14:15:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delete

Merhabalar. Daha yeni kurduğum sistemde windows disklere direk ulaşıyordum. Fakat son günlerde masaüstünden windows diskler ve ubuntu diskinin içine ulaşamıyorum. Başlangıç dizininden ulaşmak istedğim disklerde ''d'' öğesine erişilmiyor hatası alıyorum. Bu durum karşısında neler yapabilirim.?

Not: ubuntu 14.10 kurulalı epey olmuştu. Sildim,biçimlendirdim yeniden bir kaç defa kurdum. Açılmadı. Bu kurulma aşmalarına sebeb ekran parlaklığı ile ilgili bir durumdu. Terminalde kodlar girdim. Belki disklerine istemeden zarar vermiş olabilirim.

grayloop

Windows'u tam kapatmadan, uyku modundayken Ubuntu'ya geçmiş olabilir misiniz?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

delete

bazen şarj biterken (windowsda genelde) bilgisayar kapanıyor bu durum etken olabilir mi?
bilgisayar açılırken daima ubuntu açılır.

grayloop

Windows beklemede iken Ubuntu'ya geçtiğinizde Windows diskleri bırakmadığından olabilir. Windows'a geçip tam kapatıp deneyin.
                                 H. Yavuz

delete

en son ubuntuda sarj bitmiş ve açılışı windowstan yapmıştım.
o halde bilgisayarı kapatıp biraz bekledikten sonra açılışı ubuntudan yapacağım.
tekrar aktif olup bilgi vereceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ocak 2015 - 15:23:18

Hem ubuntu kaptıp biraz bekledim ve açtım.
Aynı işlemi windowsta yaptım yine disklere ulaşılmıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ocak 2015 - 16:01:12

Windowsu uyku modundaymış.
bunu iptal ettim.
artık disklere ulaşıyorum.

@ gridongu çok teşekürler.

grayloop

H. Yavuz

delete

Çözüldü etiketini ekledim diye hatırlıyorum. :)