[Çözüldü] Ubuntu Yanına Windows 8 Kurulumu

Başlatan Promethium, 29 Aralık 2014 - 17:12:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Promethium

İyi günler arkadaşlar konuyu açmadan önce baya bir araştırma yaptım lakin elle tutulur net bilgi elde edemedim, benim çift işletim sistemi kullanmam şart şu an ubuntu 14.10 kurulu win 8 de yanına kurmam gerek lakin windows 8 i kurduktan sonra ubuntu kuruluyormuş
1 - eğer böyleyse windows 8 e format atılmak istendiğinde nasıl atılacak ?
2 - ubuntuyu kaldırmadan windows 8 i temiz şekilde kurabilir miyim ? gparted falan duydum lakin emin olamadım.
  • Üretmeden tüketen millet, ezilmeye mahkum millettir.

GhostCop

Önce windows 8 i kur sonra ubuntu yu kur windows 8 e format atmak gerekırse aynı sekılde tekrar ıkısını aynı sıra ıle kurmak gerekır bıldıgım kadarı ıle, 

Promethium

Alıntı yapılan: GhostCop - 29 Aralık 2014 - 17:36:08
Önce windows 8 i kur sonra ubuntu yu kur windows 8 e format atmak gerekırse aynı sekılde tekrar ıkısını aynı sıra ıle kurmak gerekır bıldıgım kadarı ıle,

Uu uzun işmiş neyse ne yapalım katlanıcaz artık linux sevdası için. :)
Konuyu hemen kapatmıyorum belki farklı cevaplar gelir diye.

meda

İşlemleri uzatmaya gerek yok.  :o  Windows 8 disk bölümlendirme ekranında Linux bölümüne dokunmayın kurulum sonrasında sistemi Ubuntu canlı USB açarak Grub onarımı yapmanız yeterli forumda da bununla ilgili birçok konu var.  ;D
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Hazırda kurulu Windows 8 var mı? Varsa yeniden kurmaya falan gerek yok elbette. Ancak, Windows 8 varsa UEFI vardır, Ubuntu'nun da UEFI ile kurulması gerekir. Viki'mizdeki kurulum maddesinde UEFI konusuna bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Promethium

Teşekkürler çoktan format attım ama benden sonrakilere yardımcı olacağına inanıyorum bazen bir şey hakkında emin olmak için sizin ki gibi net cevaplar lazım oluyor.