sürüm yükseltme sorunu

Başlatan bora_sarp, 28 Aralık 2014 - 23:07:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bora_sarp

s.a arkadaşlar
yine güncelleştirme sorunuyla rahatsız edeceğim kura bakmayın
bilgisayarımda 12.04.3 sürümü kuruluydu(3.8.0-44) ben bunu güncelleştirme yöneticisi üzerinden 12.04.5 sürümüne yükselttim(3.13.0-43)
fakat şimdi bilgisayar açılmıyor
normal ubuntu yazısından sonra grafik ekranda bu yazı çıkıyor
the system is running in low-graphics mode
your screen,graphics card and input device settings could not be detected correctly.you will need to configure these yourself

OK
ok tıkladıktan sonra başka seçenekler geliyor en son komut satırına düşüyor
grub ekranında previous linux satırından önceki yapılandırmaya girebiliyorum
ekran kartım nvidia geforce fx5500
sorunu çözsek bile ekran kartı dolayısıyla verim alamayacağımızı düşünüyorum
son yüklemeyi kaldırabilirsek de benim için yeterli
yardımlarınızı bekliyorum

meda

Komut satırında kullanıcı adını yazarak şifrenizi girin.
sudo apt-get install nvidia-331
sudo reboot
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

bora_sarp

Alıntı yapılan: meda - 28 Aralık 2014 - 23:54:00
Komut satırında kullanıcı adını yazarak şifrenizi girin.
sudo apt-get install nvidia-331
sudo reboot

değişen bir şey olmadı

heartsmagic

Neden verim alamayacağını düşünüyorsun? Önce bir grafik kartının sürücülerini kaldıralım, sonra güncel çekirdekte tekrar kuralım. Aldığın hataya göre sürücülerde sıkıntı olmuş gibi.

sudo apt-get purge nvidia*

Ardından sistemi yeniden başlat, güncel çekirdekle sorunsuzca açılıyorsa sürücü kurulumunu denersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bora_sarp

sürücüleri kaldırdım tekrar başlattım normal açıldı
ekran kartı sürücüsü için ek sürücüler bölümünü kullanarak sürücüyü yükledim
yeniden başlattım aynı hatayı verdi önceki yapılandırmaya girdim bu sefer oda aynı hatayı verdi,açılmadı
tekrar aynı şekilde sürücüleri kaldırdım
sürücü olmadan mı kullansak acaba?

heartsmagic

Sürüclerden hangisini kurdun? Sen bir kaldır sürücüleri, sonra şu çıktıyı bir geç:
lspci
fx5500 demişsin gerçi, bir daha bakalım. Bir de, Nvidia güncel sürümlerde destek veriyor mu bu karta, hiç baktın mı?

bora_sarp

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:00.1 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:00.2 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:00.3 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:00.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:00.7 Host bridge: VIA Technologies, Inc. K8M800 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237/8251 PCI bridge [K8M890/K8T800/K8T890 South]
00:09.0 Communication controller: Conexant Systems, Inc. HSF 56k HSFi Modem (rev 01)
00:0f.0 RAID bus controller: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV34 [GeForce FX 5500] (rev a1)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2014 - 23:36:47

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Aralık 2014 - 23:31:30
Nvidia güncel sürümlerde destek veriyor mu bu karta, hiç baktın mı?
ona nasıl bakacağım

heartsmagic

Şuradan:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Senin karta son sürücülerde destek yok:
http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/71340#driverInfo-71340=0

Desteklenen ürünler sekmesinde kartını bulabilirsin. 173 sürümü destekliyor senin kartını, onu kurmayı dene:

sudo apt-get install nvidia-173

bora_sarp

yine aynı hatayı verdi önceki yapılandırmayada giremedim
sürücüleri kaldırdım tekrardan

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ocak 2015 - 20:02:07

ben biraz işleri karıştırdım :(
güncel çekirdeği synaptic ile tamamen kaldırdım sonra grubu güncelledim
bilgisayar ubuntu yazısında takılı kalmaya başladı
kurtarma modunda komut satırından sürücüleri kaldırdım bu seferde ubuntu yazısından sonra siyah ekrana düşmeye başladı
şimdi kurtarma modunda tekrar yüklemeye çalışıyorum hata veriyor
iyice her şey birbirine girdi

heartsmagic

Eski çekirdeklerden biri vardır sanırım sistemde?
Son olarak yüklemeye çalışıyorum ve hata veriyor dediğin şey nedir? Sürücülerse hiç uğraşma, açık kaynak sürücülerle de sistemin açılması lazım.

bora_sarp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ocak 2015 - 02:23:46
Eski çekirdeklerden biri vardır sanırım sistemde?
Son olarak yüklemeye çalışıyorum ve hata veriyor dediğin şey nedir? Sürücülerse hiç uğraşma, açık kaynak sürücülerle de sistemin açılması lazım.
başka çelirdek yok dkpg-list(buraya yanlış yazmış olabilirim)
komutu ile baktım
yüklemeye çalıştığım sürücülerdi evet çünkü şu an sürücüler kaldırılmış halde bilgisayar açılmıyor

heartsmagic

Eski çekirdekleri sildin sonra mevcut çekirdeği de sildin yani? Eğer uğraşmak istiyorum diyorsan elle kurabiliriz bir şekilde chroot üzerinden falan ancak çok fazla ayarım yoktu diyorsan yeniden kurulum da deneyebilirsin. Tabi bana kalsa kurma, tecrübe et derim ancak bu karar sana bakıyor. Zira başka kullanıcılara neden kurulum yapıyorsun derken başkalarına yeniden kur demek garip geliyor :) Fakat buradaki mesele uç bir mesele, çekirdek yok sistemde. Daha önce başımıza geldi ama halletmiştik, yine kıvırabiliriz diye düşünmekteyim açıkçası. Ancak uğraştıracaktır. Adımlar kabaca şöyle:

1. Canlı CD ile sistem açılır.
2. Kurulu sisteme chroot yapılır.
3. Çekirdek indirilir, kurulur.

Şunu da deneyebilirsin ama, Ubuntu CD'si ile sistemi açıp kurtarma deneyebilirsin. Belki kurtarma meselesi o aşamaya kadar gelişmiştir. Hiç başıma gelmediği ve ihtiaç duymadığım için durumunun ne olduğunu bilemiyorum.

bora_sarp

eski çekirdekleri silmedim en son güncellemeyle gelen 3.13.0-43 numaralı çekirdeği sildim
3.8.0-44 numaralı çekirdek sistemde duruyor dkpg komutuyla yaptığımız sorgulamada da çıkıyor
o dediklerini yapabilir miyim bilmiyorum en son sürüm olan 14.04 ü yüklesem bilgisayar kaldırır mı?

ironic

Alıntı yapılan: bora_sarp - 07 Ocak 2015 - 00:19:27
eski çekirdekleri silmedim en son güncellemeyle gelen 3.13.0-43 numaralı çekirdeği sildim
3.8.0-44 numaralı çekirdek sistemde duruyor dkpg komutuyla yaptığımız sorgulamada da çıkıyor
o dediklerini yapabilir miyim bilmiyorum en son sürüm olan 14.04 ü yüklesem bilgisayar kaldırır mı?

Kurulu çekirdek varsa chroot işlemlerine gerek yok. Sistemi güncelleyerek son çekirdeği yeniden kurabilirsin.
nvidia-173 paketini kurduktan sonra

sudo nvidia-xconfig

komutunu ver. Oturumu yeniden başlat.

heartsmagic

Bilgisayarın açılmamasının sebebi nedir peki? Sürücüleri de kaldırmışsın, sistem nereye kadar geliyor ve ne hata veriyor?

bora_sarp

kusura bakmayın işlerim verdı ilgilenemedim
yeniden kurulum yaptım bütün özelleştirmeler gitti ama ne yapalım
yardımcı olan herkese teşekkür ederim