Güncelleme sonrası, ubuntu sorunu

Başlatan mrbluesky, 25 Aralık 2014 - 10:39:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrbluesky

Merhaba, dün terminal ile güncelleme yaparken bir ara internetim kesildi, ardından internet geldi ancak update sonunda, ''installition of updates are broken'' tarzı bir hata aldım, daha sora, update manager ile updateleri gerçekleştirdim, bir sorun olmadı. Sonra şöyle bir hatta aldım;

your system might become unstable now and and might need to be restarted , your system encoutered serious kernel problem.

Tekrar başlatığım da sistem açılırken, yükleme ekranı bir yerde kilitleniyor ve ekran yanıp sönmeye başlıyor, tam olarak ne hata verdiğini okuyamıyorum. Ancak bilgisiyarın power düğmesine bastığım zaman kilitlenen ekran çalışmaya devam edip, ubuntu kullanıcı adı şifre bölümü açıılyor, açar açmaz restart ediyor bilgisiyar kendini.

sistem bilgileri;

Wubi ile kurmuştum, windows-ubuntu kullanıyordum. ISO cd üzerinden reboot etmek istemiyorum çünkü, internette okuduğum üzere update sonrası bu tip sorunlarda iso cd' ile çözümler eski dosyalar kaybetme riski varmış.

İki sorum var bu noktada, 1) Önemli olan benim ubuntu'da kalan dosyalarımı kurtarmak, windows üzerinden bu dosyaları çekebilir miyim? 2) sistemi ISO cd ile reboot etmeden kurtarma yolum var mı?

cmrbluesky@ubuntu:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.4 LTS"
mrbluesky@ubuntu:~$ uname -a
Linux ubuntu 3.8.0-39-generic #58~precise1-Ubuntu SMP Fri May 2 21:33:40 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
mrbluesky@ubuntu:~$ sudo lshw -C network
[sudo] password for mrbluesky:
PCI (sysfs) 
  *-network               
       description: Wireless interface
       product: BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter
       vendor: Broadcom Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:03:00.0
       logical name: eth1
       version: 01
       serial: 74:e5:43:ff:9a:f8
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=wl0 driverversion=6.20.155.1 (r326264) ip=192.168.1.7 latency=0 multicast=yes wireless=IEEE 802.11abg
       resources: irq:17 memory:f2d00000-f2d03fff
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:0c:00.0
       logical name: eth0
       version: 07
       serial: b8:88:e3:39:d8:05
       size: 10Mbit/s
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=half firmware=rtl8168e-3_0.0.4 03/27/12 latency=0 link=no multicast=yes port=MII speed=10Mbit/s
       resources: irq:

arpia

Sanırım ben bu durumda olsam önce Ubuntu 14.04 Canlı CD ile sistemi açıp dosyalarımı yedeklerim. Daha sonra yine aynı 14.04 CD'si ile sistemi yükseltirim. Gerçi yedekleri aldıktan sonra temiz kurulumda yapmak isteyebilirsiniz.

Ubuntu 14.04 kurulum CD'si ile sisteminizi açıp yedek almak için,  CD'yi takıp ön yükleme yaptıktan sonra "Ubuntu'yu dene" seçeneğini seçebilirsiniz. Yada buna benzer bir yazı. Kuruluma başlamayın yeterli.

dj_psk

Ext2Explorer adlı windows uygulamasıyla linux üzerindeki dosyaları görebileceğin söylenmekte. nette ararsan türkçe kaynaklara ulaşabilirsin.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

heartsmagic

Eski dosyaları kaybetme işini anlamadım, sistemi yeniden kurmadığın veya ilgili bölümü biçimlendirmediğin sürece Linux tarafında kolay kolay dosyalara bir şey olmaz. Senin durumunda normal kurtarma yolları işe yarmaz zira WUBI ile kurmuşsun. Bakman gereken başlık şurası:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=6698.0

Kısacası Ubuntu Canlı CD ile sistemi açıp ilgili bölümü bağlaman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.