[Çözüldü] Bluefish programını Türkçe yapmak?

Başlatan dj_psk, 19 Aralık 2014 - 13:03:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dj_psk

Terminal ile kurdum programı fakat Türkçe değil. Sourceforge ile klasörü indirdim içinde tr.po dosyası bulunmakta bir takım çeviriler yapılmış. Programın Türkçe gözükmesi için bu dil dosyasını nereye atmalıyım. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Edit:2009 da yabancı bir kaynakta bu soru sorulmuş yayıncı ise programı derlerken dili yapılandırabilirsiniz diye cevap vermiş. Programı terminal yada yazılım merkezi ile kurarsak bu dil ayarları gözükmüyor. İllaki derleyerek yapmamız gerekiyormuş.

Benim anlamadığım açık kaynak bir yazılımda dil klasörünü bulamıyor olmam yada hiç olmaması.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

furkankalkan

Sizin .po dosyasını derlemeniz gerekiyor sanırım çünkü bu haliyle çalışmaz diye biliyorum.
mo uzantılı dosya haline getirip
/usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/
dizininin içine atmanız gerek.
Fakat program sürümleri uymuyorsa sorun çıkartabilir belki, eksik çeviriler falan. Bu yüzden bulabiliyorsanız depodaki sürüme ait po dosyası bulmaya çalışın. 
Po dosyalarını derlemek için alternatif olarak bu da kullanılabilirmiş bu arada :D 
Daha fazla bilgi için:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gettext
http://stackoverflow.com/questions/11789615/how-to-support-multiple-language-in-a-linux-c-c-program
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

dj_psk

Alıntı yapılan: dewilman - 20 Aralık 2014 - 00:19:29
Sizin .po dosyasını derlemeniz gerekiyor sanırım çünkü bu haliyle çalışmaz diye biliyorum.
mo uzantılı dosya haline getirip
/usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/
dizininin içine atmanız gerek.
Fakat program sürümleri uymuyorsa sorun çıkartabilir belki, eksik çeviriler falan. Bu yüzden bulabiliyorsanız depodaki sürüme ait po dosyası bulmaya çalışın. 
Po dosyalarını derlemek için alternatif olarak bu da kullanılabilirmiş bu arada :D 
Daha fazla bilgi için:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gettext
http://stackoverflow.com/questions/11789615/how-to-support-multiple-language-in-a-linux-c-c-program

Cevabın için teşekkürler öncelikle. Virtaal ile söylediğin yerdeki dil dosyalarını açtım ve gördüm ki Türkçe çevirileri yapılmış programın, fakat program Türkçe değil. Program içerisinde de dil değiştirebileceğim bir yer yok maalesef.

Düzeltme: Programı açıyoruz edit preferences(tercihleri düzenle) butonuna tıklıyoruz oradan User interface (kullanıcı arayüzü) ne tıklıyoruz Language kısmından Türkçe dilini seçiyoruz. Fakat üstmenü tümüyle ingilizce benim fark ettiğim tercihler bölümünde bir kaç yer ve bazı tag tanımları Türkçe.

Düzeltme 2: Şu anda sistem dilini ingilizce olarak değiştirdim. Programın ingilizce dil dosyaları tam, ingilizce > ingilizce çevirileri Türkçe olarak çeviriyorum .mo dosyasını bitince (bitirebilirsem tabi :) ) foruma atarım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dj_psk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Aralık 2014 - 16:39:39
Açık bırakalım mı başlığı bir süre?

Siz bilirsiniz mesele dil değiştirme yeriydi orayı buldum bu sefer iş Türkçeleştirmeye geldi onu bitirirsem yayınlarım burada yada ayrı bir yer ve başlıkta.

furkankalkan

Alıntı yapılan: dj_psk - 26 Aralık 2014 - 16:43:50

Siz bilirsiniz mesele dil değiştirme yeriydi orayı buldum bu sefer iş Türkçeleştirmeye geldi onu bitirirsem yayınlarım burada yada ayrı bir yer ve başlıkta.

dil değiştirme yeri nerde ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

dj_psk

Alıntı yapılan: dewilman - 26 Aralık 2014 - 17:25:02
Alıntı yapılan: dj_psk - 26 Aralık 2014 - 16:43:50

dil değiştirme yeri nerde ?

programı kurduktan sonra localden ingilizce dil dosyalarındaki bluefish.mo belgesini tr klasörüne kopyalıyorum virtaal ile düzenliyorum. tr klasöründeki dil dosyası eksik maalesef ve ingilizce olanlar dosyada yer almamakta.

heartsmagic

Tamamdır, yeni bir başlıkta da yayımlayabilirsin tabi dil dosyasını. Teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.